Николай Вълканов: В България има отлични условия за бизнес (ВИДЕО)

България не е най-бедната държава, а държавата с най-много откраднати доходи, обяви шефът на "Минстрой"

Николай Вълканов
Източник: Канал 3

"При получаване на наградата казах, че тя е заслужена, защото в последните 6-7 години съм инвестирал над 400 милиона лева. Единствената ми чужда инвестиция е в Македония. Тя бе още преди Договора за добросъседство. И се оказа прозорлива". Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал Николай Вълканов, "Минстрой холдинг", КРИБ, който бе избран за "Инвеститор на годината".

"Минстрой осигурява над 4000 работни места. Но важното е да ги задържиш тези хора. А това може да стане само като им плащаш добре и когато ги уважаваш – т.е. им осигуряваш добри условия на труд", заяви той като визира и конкретно "Горубсо Мадан".

"Образованието ми е любимата тема. Образованието и доходите – казваме, че България била с най-ниски доходи. Но се оказва, че страната ни е и с най-много укрити доходи. Виждаме укрити доходи в онлайн търговията и още много други сектори. И се радвам, че се сещат за тях. Защото една държава се оправя с данъци и акцизи”, заяви Вълканов.

"С изсветляване на икономиката ще се подобрят доходите. Не може да има 700 хил. неосигурени. Не може да има осигурени на минималния осигурителен праг или да се плаща на ръка", категоричен бе бизнесменът.

Вижте още интервюта и коментари!

"В България има отлични условия за правене на бизнес. Защото има много хубаво законодателство, което дава възможност да работиш светло и чисто – 10% данък. Имаме отлична банкова система, страшно много ресурси и много ресурси по линия на Европа", заяви Вълканов и бе категоричен, че не е вярно твърдението, че тези условия са добри само за определени хора.  

"Добри са за тези, които искат да работят светло и чисто", повтори и той.

"Втората ми любима тема е науката и образованието. Аз правя много за нея", допълни Вълканов и обясни, че компанията му подпомага Минно-геоложкия университет, а също така стаж и работа за студенти от учебното заведение.

"Бизнесът трябва да се отвори към обучението, а да не чакаме държавата да ни подготви кадри", допълни той.

"Много се дразня като се каже "нямаме кадри". Трябва да внесем. И какво правим като ги внесем? Трябва да ги обучим. По-добре да обучим нашите. Ключът е да се осигуряват добри условия. При нас дори има наплив, а не недостиг", добави шефът на "Минстрой".

"Искаме 4 години на спокойствие – да няма проблеми в данъчната политика и за инвестиции. Защото ние инвестираме стотици милиони. Когато се срещнахме с ГЕРБ преди изборите, ние поставихме нашите условия и засега те ги спазват", обяви бизнесменът.

Той опроверга и твърденията, че липсват чуждестранни инвестиции, като даде за пример, че на въпросните награди за "Инвеститор на годината", повечето са били дадени на чужди компании. По думите му три четвърти от бизнеса в страната дори е чуждестранен.

"Не може да искаш развитие без инвестиции. Защото и на конгреса на "Подкрепа" говореха само за заплати. Но не може да искаш по-високи заплати без производителност", изтъкна Николай Вълканов.

"България не е най-бедната държава, а държавата с най-много откраднати доходи", заключи той, като така коментира и аферата с фалшивите високи пенсии в Силистра. По думите му това криминално и трябва да се преследва.

Вълканов дори призова да се криминализира и плащането на заплати на ръка.

Той изрази и възхищението си от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Дори даде примери с провалени проекти за язовири и каскади, при които дори се е договорил с Турция и от които страната ни щяла да е получавала милиони евро от Анкара всяка година. Обясни и че всъщност Доган, освен добър политик, е и добър бизнесмен, че е четящ човек и колкото и на някой да не му се вярва, той всъщност се запознава и разбира и в съвсем различни сфери като производство на електроенергия.

 

19:52 | 18 Май 2019 г.

Ева Майдел: Вече съм стигнала до извода, че социал...

19:52 | 18 Май 2019 г.
Както и досега сме го правили, ние залагаме на срещите с българските граждани. Само за последните няколко дни, сме изминали хиляди киломе...
18:36 | 18 Май 2019 г.

Сергей Станишев: За България е важно да направим т...

18:36 | 18 Май 2019 г.
Нека започна от това, че този лидерски дебат,  който се проведе през седмицата е поредния, в който Франс Тимерман спечели убедително...
18:04 | 18 Май 2019 г.

Андрей Слабаков: Един от огромните проблеми е, че ...

18:04 | 18 Май 2019 г.
Предложиха ми от ВМРО, попитах ги дали имат условия, защото мразя да ми се поставят и те ми казаха, че имат молба да говоря каквото искам...
17:32 | 18 Май 2019 г.

Румен Петков: Доволен съм от кампанията на "Коалиц...

17:32 | 18 Май 2019 г.
Доволен съм от кампанията на "Коалиция за България”, защото водим един честен разговор с хората, представяме кандидатите си и ...
17:21 | 18 Май 2019 г.

Владимир Кисьов: Много малко от кандидатите за деп...

17:21 | 18 Май 2019 г.
Преди 20 и повече години бях по-голям оптимист, Все си мислех, че нещата ще се променят и стандарта ще се повиши и, че такива трусове в Е...
Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
15:04 | 18 Май 2019 г.

Любо Огнянов: Фермер прегази до смърт циганин крад...

15:04 | 18 Май 2019 г.
Един кипърски бивш полицай влезе в новините на България след като прегази циганин, който се опитва да му краде кравите. При това жерт...