Разказът на нападнатите репортери на Канал 3 от първо лице

Единственото, което искахме, е да разберем как се издържа организацията БОЕЦ, каза журналистът Пламен Петров

Разказът на нападнатите репортери на Канал 3 от първо лице (Видео)
Източник: Канал 3

Разказът на нападнатите репортери на Канал 3 от първо лице (Видео)

Кадрите показват съвсем точно ситуацията. Единственото, което търсехме като журналисти бяха въпросите, които искахме да зададем на г-н Георгиев, а именно по какъв начин се издържа организацията БОЕЦ, която той представлява, след като отчасти той ми сподели, че част от приходите набира от симпатизанти. Тогава му зададох въпрос: Колко е членският внос?, но на този въпрос ние не получихме отговор.

Това каза репортерът на Канал 3 Пламен Петров в ефира на предаването Патарински LIVE в коментар на нападението над екипа ни при изпълнение на служебните си задължения. 

Категорично ние не сме си поставяли за цел да злепоставяме или да отправяме заплахи, или обиди към неговата съпруга, заяви той.

Задаването на въпроси е задължение на журналиста! Ние зададохме правилни въпроси. Начинът, по който задавахме тези въпроси, беше нормален, човешки. Представихме се при самото ни пристигане във Видин в понеделник, отидохме и казахме, че сме от Канал 3 и искахме да разговаряме, разкри още журналистът. В една друга медия Георги Георгиев заяви, че не му давали право на изява. Ние му отидохме на крака и му дадохме поле за изява, добави Пламен Петров.

Той обясни, че са си вършили работата и са мълчали относно публикациите му, но явно въпросите са се оказали неудобни за него и напрежението ескалирало до степен да удари журналист. 

Винаги сме играли с открити карти. Представихме се още в самото начало и заявихме, че правим разработка за неправителствената организация, разказа още той.

Тихомир Георгиев от екипа на Канал 3 е ударен с юмрук в челюстта, а Пламен Петров в слепоочието и с коляно в слабинната област. 

Ние не отидохме да търсим контакт със съпругата на Георги Георгиев и нямахме въпроси към нея. По никакъв начин и повод не сме я докосвали и дори не сме се опитвали да говорим с нея. В излъчените кадри се вижда, как тя постоянно блъска камерата с чадъра, удря ни. Г-н Георгиев я бута пред нас и казва ”не бутайте жена ми”, а всъщност той я буташе пред нас, каза от своя страна Тихомир Георгиев.

Вчера към 18 часа те излизаха от офиса си и ние отново се опитахме да зададем въпросите си, тогава съпругата на г-н Георгиев замахна с чантата си, посегна към нашия оператор и се разпръсна една кофичка, при което ние целите бяхме залети с кисело мляко. Те продължиха да ни нападат. Дойде и полиция, която установи, че няма никакво нарушение от наша страна.Георгиев и съпругата му лъжеха за това, което се случваше, добави Пламен Петров.

Днес тръгнах да снимам с телефона, тъй като г-н Георгиев постоянно блъскаше нашия репортер Пламен, блъскаше и нашия оператор, както той, така и съпругата му, при което на входа тя ме удари с чадъра си, след което удари и телефона, аз го изпуснах. Навеждайки се, за да взема телефона, тя ме удари в гърба, обясни ситуацията Тихомир Георгиев.

Може би заради моето телосложение г-н Георгиев през цялото време ме наричаше мутра на Пеевски и Борисов. Аз нито съм мутра, нито съм свързан с тези хора. От 18 години работя само и единствено в Канал 3, каза още той.  

След агресията и физическата разправа с нашия екип, днес подадохме сигнал на 112, отидохме в спешния медицински център във Видин, извадихме си медицински заключения и аз, и Тихомир. След това подадохме втора жалба в полицията, първата подадохме, когато Георги Георгиев отново прояви агресия към нашия екип, увреди камерата и автомобила ни, каза Пламен Петров.

 

 

 

17:28 | 20 Септември 2019 г.

Малина Крумова: Докато не стигнем заветната нула з...

17:28 | 20 Септември 2019 г.
"При движението на пътя най-важният урок е, че трябва да съобразяваме поведението си на пътя със собствените си възможности и с възм...
Анелия Клисарова, БСП: В Битката за Варна имаше много достойни кандидати за кметове и аз уважавам качествата на всеки един от тях
20:20 | 19 Септември 2019 г.

Анелия Клисарова, БСП: В Битката за Варна имаше мн...

20:20 | 19 Септември 2019 г.
Корнелия Нинова доказа, че може да води партията успешно, както на последните избори за ЕП – с един депутат имаме повече и абсолютн...
19:46 | 18 Септември 2019 г.

Менда Стоянова: Медицинските сестри за мен искат н...

19:46 | 18 Септември 2019 г.
От гледна точка на ситуацията, случаят с протестите на учителите и медицинските сестри е съвсем различен. Учителите са в бюджетната сфера...
09:49 | 18 Септември 2019 г.

Защо Кремъл упорито отказва да признае престъпната...

09:49 | 18 Септември 2019 г.
Хитлеристки и съветски офицери и войници си бъбрят свойски на общата граница в окупираната Полша, разпределена тайно в пакта Молотов - Ри...
18:08 | 17 Септември 2019 г.

Инж. Братоев: Най-добрият кмет на София е този, ко...

18:08 | 17 Септември 2019 г.
Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото. Когато някой опита да прави негативна кампания чрез метрото, тов...
16:41 | 17 Септември 2019 г.

Сотир Цацаров: Г-н Гешев има моята подкрепа, той е...

16:41 | 17 Септември 2019 г.
Аз съм казал мнението си за г-н Гешев още в началото на тази кампания. Казвам ясно, че г-н Гешев има моята подкрепа, казвам ясно, че ще д...