Атанас Бобоков: За да останеш богат, не трябва да влизаш в политиката - това научихме (ВИДЕО)

Приветствам идеята на премиера партийните субсидии да станат 1 лв., каза в Беновска пита бизнесменът

Източник: Канал 3

Много приветствам идеята партийните субсидии да станат 1 лв. Ние научихме в последните години, че да останеш богат, не трябва да влизаш в политиката. Ние имаме приятели навсякъде, но не мога да кажа, че едва ли не сме се оженили за някого. Това заяви в "Беновска пита" Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на СД на "Монбат" и съсобственик на "Приста ойл".
 
 
За тайните на успеха му в бизнеса с акумулатори ("Монбат") и масла ("Приста ойл"), заедно с брат му Пламен, той каза, че не са ползвали митичните "червени куфарчета" за партийци. "Никакво куфарче нямаше, за съжаление, тези с куферчетата май никой не стигна до голям бизнес. А и списък с куфарчетата май не е излизал никога.
Ние, да кажем, сме от един род Бобокови, не е голям род. Имаме и член на ЦК на БКП, но не ни е пряк роднина - родителите ми са безпартийни, дядо ми, баба ми, целият ни клон от рода. 
 
Завършил съм английска гимназия в Русе и то с 5,93, някакъв такъв висок резултат. В крайна сметка имаше от целия ми випуск от Русе кандидатствахме само двама души в МИО (Международни икономически отношения), тогава имаше квотен принцип, най-много кандидатстваха от София. Ако нямаше квотен принцип за провинцията, всички там щяха да са от София", каза Атанас Бобоков.
 
"Донякъде беше и случайност, и късмет - бих искал да кажа, че бизнесът си иска и късмет. Когато започнахме да произвеждаме масла и тъкмо станахме фирма с възможности, "Плама" фалира. Не сме ние. Първоначалната ни инвестиция бяха около сегашните 100 000 лева, нищо особено, но се иска да имаш инженери химици, да имаш идеята какво правиш и къде ще го продаваш. "Плама" фалира в момента, в окйто ние вече можехме много. Това помогна на фирмата наистина да стане голяма и да гледа вече на външни пазари", припомни началото Атанас Бобоков.
 
"Да имаш брат е наистина предимство, ако и двамата се разбирате и допълвате, това е едното от условията да успееш в бизнеса. Това с ябълката няма да го повтаряме - за ябълката на Рокфелер, която като я лъснем, вместо за 30 стотинки я продаваме за 50!", заяви с усмивка бизнесменът, който подари на водещата Илиана Беновска шедьовъра на Джоузеф Хелър "Параграф 22".
 
Цялото интервю с бизнесмена в "Беновска пита" - във видеото:

Етикети: Беновска пита
21:55 | 20 Август 2019 г.

Майкъла в Канал 3: Какво като Бодуров коментира ЦС...

21:55 | 20 Август 2019 г.
Освободете Бодуров в чужбина, още до 2 г. може да играе на едно добро ниво, как може да го унищожиш така с лека ръка. Това заяви в рубрик...
Ivan Geshev: I have the support of all my colleagues in the judiciary – I won’t avoid my responsibilities
13:40 | 19 Август 2019 г.

Протестът срещу Гешев - политическа и социална шиз...

13:40 | 19 Август 2019 г.
Коментар на Явор Дачков във в. "Галерия"*   Кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор срещна яростна съпротив...
Цветан Василев
14:16 | 17 Август 2019 г.

Държавният резервен фонд на Оман окончателно се от...

14:16 | 17 Август 2019 г.
Доказателствата срещу Цветан Василев по "Делото КТБ" допринесоха за важно за държавата решение, свързано с източената от укрива...
Прокуратура на действието и законността вижда Иван Гешев
10:30 | 15 Август 2019 г.

Прокуратура на действието и законността вижда Иван...

10:30 | 15 Август 2019 г.
Коментар на вестник "Труд"   "Ще чуете моето мнение за номинирания за главен прокурор Иван Гешев, след като р...
проф. Георги Близнашки
12:55 | 14 Август 2019 г.

Георги Близнашки: Концепцията на Гешев беше много ...

12:55 | 14 Август 2019 г.
В интервю за Нова ТВ конституционалистът проф. Георги Близнашки изложи становището си по представената концепция на кандидата з...
12:50 | 14 Август 2019 г.

Урсула Фон дер Лайен стъпва внимателно при избора ...

12:50 | 14 Август 2019 г.
Докато други прекарват август на плажа, избраната за председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен работи над деликатната задача да с...