Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас? (ВИДЕО)

По време и след евроизборите много въпроси към двамата очакват отговори

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

По време и след евроизборите много въпроси към Радев и Нинова очакват отговори.
 
Председателката на столетницата БСП Корнелия Нинова се опита да отговори за личния си провал срещу Борисов, като направи "политически шпагат“ между пеещите й Осанна и критикуващата я опозиция на конгреса на БСП, но не й се получи.
 
Не защото е политически подпухнала от политически грешки, загуби и неуспешни опити да приватизира БСП за себе си, както присвои парите и активите на "Техноимпекс“. А защото Нинова не е майсторка в "шпагата на политическия пилон“, "нищо че иконата на БСП Стефан Данаилов и подсказа, че трябва да стане по-сексапилна.
 
Нинова не е майсторка и в "шпагата на политическия футбол“ и не успява да вкара "политическа дузпа“ на премиера Бойко Борисов, нищо че го викаше зад вратата на НС да се разберат, както го формулира тя - "като мъже“.
 
Та, ако Нинова не "над-шпагати“ на местните избори грациозната политически Фандъкова, "Язък“, както би казал герой от турски сериал, а историята би произнесла Sic transit gloria mundi /б.пр. - така преминава световната слава/.
 
И тогава, ако Гергов, Дъбов, Миков, Мерджанов, Янков, Станишев, Жаблянов не се хванат светкавично на работа заедно, филмът "128-годишната БСП“ може да завърши с надпис КРАЙ на черен фон и лампите да светнат на празна зала.
 
Обединителят на нацията по конституция Румен Радев , пък, говори за какво ли не, дори и че "Народното творчество показва жизнеността на българския дух и традиции“, но не отговаря на най-важния въпрос на народа – какво е родството му с БСП и на кого е президент, всъщност?
 
Радев направи преди година "коремно възлизане“ на лост, но няма сили да "възлезе“, като президента на Русия Владимир Путин пред цялата нация и да отговаря на всички въпроси, 4-5 часа на живо. А Радев се крие в записани, с услужливи въпроси и с назубрени отговори интервюта, приличащи на "pot pourri / б.п. музикална китка от оперети“, подбрани в удобството на неговия регистър от октави на битов комфорт в президентската цитадела.
 
И ето, например, един въпрос, на който Радев и Нинова са длъжни да отговорят , светкавично, гледайки ни право в очите и с честна ръка на сърцето си: На какво основание искате, Радев и Нинова, но и можете ли да управлявате България?
 
Аз съм Беновска. И питам.
18:00 | 14 Октомври 2019 г.

Акад. Руменин: Колкото повече се занимавам с наука...

18:00 | 14 Октомври 2019 г.
Моето верую е следното: колкото повече се занимавам с наука, навлизам в технологичните тайности някъде там, встрани от утъпкания път, тол...
22:26 | 13 Октомври 2019 г.

Асен Павлов от "Чинари": Изкуството е моят живот (...

22:26 | 13 Октомври 2019 г.
"Завърших танцовото училище в края на 80-те години. Излизайки на свободния пазар – бях готов, но и не чак толкова за това, кое...
Александър Петров: Демокрацията по български на моменти е тягостна, трябват ни четка и сапун, а не дезодорант
18:50 | 13 Октомври 2019 г.

Александър Петров: Демокрацията по български на мо...

18:50 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с поета Александър Петров, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2" на 13 о...
Велислава Кръстева и кандидати на ДПС за ОС в Плевен: Програмата ни с 55 идеи за Плевен ще го превърне в уютен град, привлекателен за младите хора
18:20 | 13 Октомври 2019 г.

Велислава Кръстева и кандидати на ДПС за ОС в Плев...

18:20 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с кандидатите за общински съветници в Плевен от листата на ДПС, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Кан...
Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на противоборствата и край на деленето на „наши“ и „ваши“
18:03 | 13 Октомври 2019 г.

Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на пр...

18:03 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с кандидата за кмет на Русе от ВМРО-НФСБ Галин Григоров, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" ...
Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен дух, щастлива съм, че съм част от съвременното му развитие
17:40 | 13 Октомври 2019 г.

Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен...

17:40 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с кандидата за кмет на Габрово от ГЕРБ Таня Христова, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" и &...