4 яки групи ще разлюлеят Арена Армеец като за последно

Хиподил, Ревю, Контрол и Нова генерация излизат за пръв път заедно на историческия концерт

4 яки групи ще разлюлеят Арена Армеец като за последно
Източник: БГНЕС

4 яки групи ще разлюлеят Арена Армеец като за последно

Винаги има хора, които носят промяната в себе си. И както и преди, както и сега, както и за в бъдеще, винаги ще има хора, които променят света.

Това каза в интервю за БГНЕС Васил Гюров от "Ревю” – една от музикалните български групи, които доведоха промяната в България в края на ‘80-те. С нея още три култови банди - "Хиподил", "Контрол" и "Нова генерация", забиват за пръв път заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала "Арена Армеец”.

Още новини за музиката и културата ще намерите тук

На 21 април 2018 г (събота) легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок, и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век, ще зарадват хиляди фенове в оригиналните си състави (доколкото това е възможно), както и с новите си попълнения.

На дългоочаквания концерт на 21 април в "Арена Армеец” близо 40 музиканти ще се качат последователно на сцената, за да изпълнят може би за последен път на живо в тези състави, някои от любимите за цели поколения култови песни.

“Бате Гойко”, “Най-щастливият ден”, “Под шарената сянка”, "Само двама” и още много класики ще звучат под мотото "Въпреки всичко!” – въпреки забраните, въпреки омразата, въпреки егото, въпреки разделите, въпреки времето, въпреки състоянието… Интересен факт е, че всяка от тези групи навършва 30 години от създаването си през 2018 година.

Васил Гюров очаква много публика следващата събота. "А, че ще се получи добре, не и се съмнявам, защото и четирите групи са проверени във времето и аз специално за себе си съм спокоен”, каза той.

Музикантът смята, че имат щастието да разчитат не само на младите, които са обикновено публиката за такава музика, но имат и доста по-улегнали фенове и почитатели.

"Винаги съм знаел, че има публика за тази музика. Тя е некомерсиалната - музика, която не се влияе от рейтинги, от пазарни механизми и от всякакви други глупости, измислени през последните 30 години, когато в световен мащаб музиката започна леко да спада като ниво, говорим като ниво истински, хубави парчета”, заяви басистът на група Ревю.

В български мащаб, т.е на републиканско ниво, според него нещата са като на световно. "Общо взето пак има хора, които правят некомерсиална музика, които въпреки всичко правят много неща. Тоест, въпреки всичко има едни хора, не само в музиката, ама и в много изкуства, които правят някакви неща.

И има едни други, които пък гледат всичко, което се случва, да минава през материалното, през парите, но когато това става първата движеща сила, когато става въпрос за изкуство, и за култура – това не е окей”, смята Васо Гюров.

"Винаги ще има хора, които променят света”, категоричен е той и добави, че професията им не е определящото за тях - тези хора са музиканти, актьори, политици.

"Реалностите зависят от всеки човек индивидуално. Тоест, колкото по-рано разберат всички хора, не само в България, че от тях зависят нещата там, където живеят - дали ще е градът, държавата или включително и входът даже, в който живеят… колкото по-рано разберат, че оо тях зависи, от тяхната активност зависят нещата, толкова по-добре.

Това е неминуема случка, която се случва рано или късно в по-цивилизованите общества. Другият вариант е вече развиващите се държави, където нещата са по малко по-друг начин. За съжаление ние все още сме някъде по средата”, коментира Гюров.

 

11:25 | 20 Април 2018 г.

4000 пяха с легендата Силви Вартан във Варна (СНИМ...

11:25 | 20 Април 2018 г.
Най-успешната световна звезда от български произход, легендарната Силви Вартан, накара да пеят с нея над 4000 варненци и гости от странат...
Любими актьори четат в първия Софийски литературен фестивал за деца (ВИДЕО)
10:53 | 18 Април 2018 г.

Любими актьори четат в първия Софийски литературен...

10:53 | 18 Април 2018 г.
От днес до 22 април в пространствата на Младежки театър "Николай Бинев“ ще се проведе първото издание на Софийския междун...
21:33 | 17 Април 2018 г.

Силви Вартан пристигна за прощалните си концерти, ...

21:33 | 17 Април 2018 г.
Силви Вартан пристигна в страната ни за концертите от прощалното си турне. Тя се срещна с премиера Бойко Борисов и столичния кмет Йорданк...
Кончита Вурст
10:57 | 16 Април 2018 г.

Победителката от Евровизия Кончита Вурст има СПИН

10:57 | 16 Април 2018 г.
Победителката в конкурса "Евровизия 2014" - "брадатата жена" Кончита Вурст, под чийто псевдоним се изявява австрийски...
Конституция на Царство България, 1911 г.
10:55 | 16 Април 2018 г.

Отбелязваме Деня на Конституцията

10:55 | 16 Април 2018 г.
Отбелязваме Деня на Конституцията и юриста. Търновската конституция е приета на 16 април 1879 година и поставя началото на правото като о...
09:22 | 12 Април 2018 г.

Уникална изложба на Ивелина Кунчева преди филмовия...

09:22 | 12 Април 2018 г.
За поредна година телевизията на народа Канал 3 ще бъде представлявана от красивата водеща Ивелина Кунчева на кинофестивала в Кан. Вече п...