4 яки групи ще разлюлеят Арена Армеец като за последно

Хиподил, Ревю, Контрол и Нова генерация излизат за пръв път заедно на историческия концерт

4 яки групи ще разлюлеят Арена Армеец като за последно
Източник: БГНЕС

4 яки групи ще разлюлеят Арена Армеец като за последно

Винаги има хора, които носят промяната в себе си. И както и преди, както и сега, както и за в бъдеще, винаги ще има хора, които променят света.

Това каза в интервю за БГНЕС Васил Гюров от "Ревю” – една от музикалните български групи, които доведоха промяната в България в края на ‘80-те. С нея още три култови банди - "Хиподил", "Контрол" и "Нова генерация", забиват за пръв път заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала "Арена Армеец”.

Още новини за музиката и културата ще намерите тук

На 21 април 2018 г (събота) легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок, и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век, ще зарадват хиляди фенове в оригиналните си състави (доколкото това е възможно), както и с новите си попълнения.

На дългоочаквания концерт на 21 април в "Арена Армеец” близо 40 музиканти ще се качат последователно на сцената, за да изпълнят може би за последен път на живо в тези състави, някои от любимите за цели поколения култови песни.

“Бате Гойко”, “Най-щастливият ден”, “Под шарената сянка”, "Само двама” и още много класики ще звучат под мотото "Въпреки всичко!” – въпреки забраните, въпреки омразата, въпреки егото, въпреки разделите, въпреки времето, въпреки състоянието… Интересен факт е, че всяка от тези групи навършва 30 години от създаването си през 2018 година.

Васил Гюров очаква много публика следващата събота. "А, че ще се получи добре, не и се съмнявам, защото и четирите групи са проверени във времето и аз специално за себе си съм спокоен”, каза той.

Музикантът смята, че имат щастието да разчитат не само на младите, които са обикновено публиката за такава музика, но имат и доста по-улегнали фенове и почитатели.

"Винаги съм знаел, че има публика за тази музика. Тя е некомерсиалната - музика, която не се влияе от рейтинги, от пазарни механизми и от всякакви други глупости, измислени през последните 30 години, когато в световен мащаб музиката започна леко да спада като ниво, говорим като ниво истински, хубави парчета”, заяви басистът на група Ревю.

В български мащаб, т.е на републиканско ниво, според него нещата са като на световно. "Общо взето пак има хора, които правят некомерсиална музика, които въпреки всичко правят много неща. Тоест, въпреки всичко има едни хора, не само в музиката, ама и в много изкуства, които правят някакви неща.

И има едни други, които пък гледат всичко, което се случва, да минава през материалното, през парите, но когато това става първата движеща сила, когато става въпрос за изкуство, и за култура – това не е окей”, смята Васо Гюров.

"Винаги ще има хора, които променят света”, категоричен е той и добави, че професията им не е определящото за тях - тези хора са музиканти, актьори, политици.

"Реалностите зависят от всеки човек индивидуално. Тоест, колкото по-рано разберат всички хора, не само в България, че от тях зависят нещата там, където живеят - дали ще е градът, държавата или включително и входът даже, в който живеят… колкото по-рано разберат, че оо тях зависи, от тяхната активност зависят нещата, толкова по-добре.

Това е неминуема случка, която се случва рано или късно в по-цивилизованите общества. Другият вариант е вече развиващите се държави, където нещата са по малко по-друг начин. За съжаление ние все още сме някъде по средата”, коментира Гюров.

 

07:48 | 18 Юли 2018 г.

Военноисторическият музей показва спасените бойни ...

07:48 | 18 Юли 2018 г.
Тази вечер (18 юли) в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложба „ Спасените бойни знамена на Българската армия&rd...
10:51 | 15 Юли 2018 г.

Гайдарско надсвирване оглася Родопите

10:51 | 15 Юли 2018 г.
Гайдари от цяла България се надсвирват в родопското село Равногор, община Брацигово, съобщават организаторите от фондация "Гайдарско...
Карта на Мечо Пух
13:13 | 11 Юли 2018 г.

Рисунка на Мечо Пух продадена за рекордна сума

13:13 | 11 Юли 2018 г.
Рисунка на карта от 1926 година, изобразяваща въображаемия свят на Мечо Пух, беше продадена във вторник за рекордните 570 хил. американск...
13:53 | 06 Юли 2018 г.

Искате майка ви да ви гледа по телевизора? Елате н...

13:53 | 06 Юли 2018 г.
Чудите се какво да правите лятото? Искате майка ви да ви гледа по телевизора?  Най-бързо развиващата се телевизия Kанал 3, с най-мла...
Почина народната певица Надежда Аджова
16:02 | 04 Юли 2018 г.

Почина народната певица Надежда Аджова

16:02 | 04 Юли 2018 г.
На 3 юли след кратко боледуване почина известната народна певица Надежда Аджова, съобщиха нейни близки във фейсбук страницата на дует...
12:10 | 04 Юли 2018 г.

Стотици се простиха с проф. Божидар Димитров (СНИМ...

12:10 | 04 Юли 2018 г.
Днес точно в 10 часа Националният исторически музей затвори врати за посетители и ги отвори за хората, дошли да почетат паметта на профес...