Най-мистериозните убийства, които останаха неразкрити (СНИМКИ 18+)

От Джак Изкормвача през кървавото клане във фермата Хинтеркайфек до наши дни

Черната Далия
Източник: http://overheard.liketodiscover.com/

Някои от тези убийци отдавна са мъртви. Други все още са там. Някой от тези безжалостни типове може да стои точно зад вас и да чака да се обърнете... 

Арий Александрийски

Богослов Арий е убит през 336 г., но никой досега не знае от кого. Смята се, че убийството му е извършено заради подкрепата, която дава на арианството. Той остава в историята като първата жертва на убийство, което оства неразкрито.

Мери Роджърс

Мери Роджърс  работи в магазин за тютюневи изделия в Ню Йорк, известен като ”Красивата цигарена дама”. Там тя обслужва множество клиенти.  Убийството й предизвиква объркани мнения в обществото по това време, но историята й вдъхновява Едгар Алън По и той пише "Мистерията на Мари Роже".

Вампирът в атлас

Проститутката на име Лили Линдсторм е намерена мъртва в апартамента си в Стокхолм на 4 май 1932 г. Тя е била жертва на сексуално насилие, но това, което отличава убийството от всички останали е, че цялата кръв на Лили е била изпита от някой или нещо...

Кен Макелрой

Кен Макелрой е бил известен като побойник в родния си град Мисури. Дългият списък от обвинения срещу него се състои от взлом, изнасилване и блудство с дете. Той е обвинен в 21 престъпления срещу гражданите на Скидмор, но най-накрая е арестуван за стрелба срещу възрастен продавач в бакалия. Той обаче успява да се измъкне от затвора с помощта на връзки и продължава да тормози съгражданите си с криминални прояви. Когато той е застрелян посред бял ден, всички 46 свидетели на убийството му твърдят, че не са видели нищо.

Убийствата Гатинс

Австралиецът Майкъл Мърфи и сестрите му тръгнали на танцова забава през 1898 г., но така и не се върнали. Телата и на четиримата са открити на следващата сутрин, дори и конят, който дърпал каруцата им бил мъртъв. Доказателствата били заличени от любопитни зрители и така убийствата им никога не били разкрити .

Убийствата на езерото Бодом

В ранните часове на една сутрин през 1960 г. неизвестно лице брутално убива трима от четирима тинейджъри, къмпингуващи край езерото Бодом във Финландия. Случаят остава нерешен и до днес. Интересно е, че тройното убийство е извършено на петък 13-ти.

Убийството на Расхоун Бразел

След като 19-годишният Расхоун е обявен за изчезнал, части от тялото му са открити в торби за боклук, разпръснати из цял Бруклин. Ужасяващият и трагичен престъпен акт, остава объркани близките му, защото убиецът му не е открит.

Магистралата на плача

Около осемнадесет убийства са извършени по протежение на Магистралата на сълзите в Британска Колумбия, всяко едно от тях неразкрито. Ако някога минавате наблизо пеша, определено трябва да се вслушате в предупреждението на знака и да вземете автомобил под наем.

Инцидентът с преминаването на Диатлов

Група планинари и техния водач Диатлов поемат на дълго и мъчително пътуване през върховете през февруари 1969 г. Те никога не се връщат, а когато са изпратени екипи, за да ги издирват, спасителите се натъкват на чудовищна находка. Целият лагер на планинарите е залят от кръв. Някои от телата са открити с изрязани езици, а кожата на телата им е обагрена в неестествен оттенък на оранжевото. Следи от борба няма, но органите на жертвите са претърпели тежки вътрешни увреждания.

Случаят Таман Шуд

На 1 декември 1948 тялото на мъртвец е намерено на брега на морето в Южна Австралия. Той е бил отровен, но никой не знае с какво. В таен джоб на сакото му е намерено  парче хартия, на която е изписано "shud taman". Тази фраза се превежда като ”завършек“, ”край“, а листът се оказал откъснат от сборника с поезия на Омар Хаям ”Рубаят“. 

Скоро въпросното копие на "Рубаят“ с липсващия лист било намерено, а притежателят му обяснил, че го е открил на задната седалка на колата си в нощта преди да бъде намерен мъртвия мъж. На корицата отзад пък имало написано с молив някакво криптирано съобщение.

Мнозина смятат, че това е един вид предсмъртно писмо, но случаят така и не бил разгадан докрай, а самоличността на мъжа неидентифицирана.

Осемте от Джеф Дейвис

Случаят от Джеф Дейвис не се отнася до едно единично неразкритото убийство, а за цели осем, в които жертвите са били съпричастни към  продажба, употреба и разпространение на наркотици или проституция. Всички убийствата настъпили в Джеферсън Дейвис, Луизиана и остават в графата неразкрити и до момента.

Серийният убиец от Лонг Айлънд

Серийният убиец от Лонг Айлънд е отговорен за редица убийства по цялата дължина на Лонг Айлънд. Смята се, че той убивал в продължение на 20 години.

Убиецът фантом от Тексаркана

Масови убийствата ужасяват Тексаркана през 1946 г.. Според легендите на местните хора  "Фантомът" е виновен за кървавия ужас в града. Този сюжет се оказва перфектен за филма ”Градът със страховитите залези”.

Кой бутна Бела в планинския бряст?

"Кой бутна Бела в планинския бряст?" е графити фраза, която се появява след убийство от 1941, при което  тяло на жертвата е скрито в планински бряст в Стоурбридж, Англия. Мистерията е вдъхновила няколко пиеси и песни.

Убийствата с Tylenol в Чикаго

Седем души загиват в района на Чикаго през 1982 г., след като са отровени с цианид, който се съдържал в шишенца с Tylenol (болкоуспокояващо лекарство). Никой не знае как бутилките са подправени, защото при седемте случая те идват от различни места.

Азбучните убийства

Азбучните убийства  са наречени така, защото първото име на всяка жертва е същото като мястото, където е намерено тялото й. Първите три убийства са се случили през 60-те, и са свързани с друг низ от подобни убийства по-късно през 70-те години.

Notorious  B.I. G

Ноториъс Би Ай Джи беше убит в колата си при улична престрелка в Лос Анджелис Калифорния през 1997 година. Направена е скица на стрелеца, но той никога не е намерен.

2PAC

Тупак също е застрелян в кола година по-рано в Лас Вегас на 7 септември 1996г. Въпреки, че градът се намира в средата на пустинята и убийците му няма къде да бягат, те не са заловени.

Джак Изкормвача

Известният убиец на проститутки от 19-ти век в Лондон. Странното е, че никой не знае дали Джак Изкормвача е действал сам или са били множество убийци, вдъхновени от него.

Зодиак

През 60-ти и 70-те години в Северна Калифорния вилнее сериен убиец. Той става известен с тайнствените си буквени криптограми, от които властите успяват да решат само една. Зодиак придобива такава известност, че негови подражатели се появяват в Япония и Ню Йорк.

Изнасилвачът от Източната част

Изнасилвачът от Източната част е отговорен за убийствата на най-малко десет жени и сексуално нападение около петдесет. Веднъж той оставя запис на телефонния секретар на една от жертвите си, в който я пита иска ли кошмари тази вечер. Този човек никога не е заловен.

Черната Далия

Тялото на Елизабет Шорт, или Черната Далия,  като е известна за повечето хора, е намерено разчленено в парк в Лос Анджелис, Калифорния на 15 януари 1947 г. Лицето на жертвата било жестоко нарязано. Убиецът използвал нож, за да направи 7-8-сантиметрови разрези във всеки ъгъл на устата й, така че мъртвата жена сякаш се усмихвала зловещо, подобно на умопобъркан клоун. Следите от въжета по китките и глезените й показвали, че тя е била връзвана и вероятно изтезавана.

Убийствата в Хинтеркайфек

От всички неразкрити убийства това е най-зловещото. Хинтеркайфек е малка, уютна и много отдалечена от цивилизацията ферма, където немецът Андреас Грубер живеел със съпругата си, овдовялата си дъщеря си и техните внуци - Цецилия и Йозеф.

Дни преди кървавото клане Андреас споделил на съседите си, че забелязал стъпки на тавана, липсвали ключове и най-лошото от всичко - необясними стъпки в снега, водещи от гората до фермата, но отпечатъци обратно към гората липсвали. Чували се и странни звуци от тавана.  

Разследването сочи, че убиецът е примамвал обитателите на дома един по един в плевнята, преди да убие прислужницата и Йозеф в къщата. Самата прислужница също е казвала, че чува гласове из къщата, но така и не разбрала от къде идват те.

Разследващите власти предполагат, че убиецът или убийците са прекарали няколко дни във фермата, хранейки се с говедата и провизиите от кухнята, защото съседите са виждали пушек от комина.

Комините на фермата не спирали да пушат, заради което съседите на Грубер разбрали за убийството, когато отишли да проверят защо 7-годишната Цицилия не идва трети ден на училище.

Разпитани са над 100 души, но никой не е арестуван или поне заподозрян. Първата версия за убийството е опит за грабеж, но при внимателен оглед на цялата ферма е установено, че всички ценности са на местата си.

Извършителят или извършителите на това нечовешко зверство тънат в мистерия и до ден днешен. 

21:08 | 16 Ноември 2019 г.

В Ню Йорк полудяха по шантавия "Танц от тоалетната...

21:08 | 16 Ноември 2019 г.
Нюйоркчанин от Бронкс случайно засне от прозореца си превърналия се в култов Танц от тоалетната на Хоакин Финикс в ролята на Жокера, като...
Белгийската полиция издирва Жокера, Пениуайз и Дракула
19:49 | 16 Ноември 2019 г.

"Жокера" е вече с над милиард долара приход

19:49 | 16 Ноември 2019 г.
Филмът "Жокера" на режисьора Тод Филипс с Хоакин Финикс в главната роля премина границата от 1 милиард долара в международния б...
14:52 | 16 Ноември 2019 г.

Създадоха диета, която бори грипа

14:52 | 16 Ноември 2019 г.
Кетонната диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати помага да защитите тялото си от грипния вирус тип А. Пр...
15:38 | 15 Ноември 2019 г.

Павел и Венци поляха нов албум

15:38 | 15 Ноември 2019 г.
Хип-хоп дуото Pavell&Venci Venc’ е готово да представи своя нов албум на 27 ноември. Той ще събере някой от най-лиричните песни...
15:15 | 15 Ноември 2019 г.

Музей на вагината откриват в Лондон (ВИДЕО)

15:15 | 15 Ноември 2019 г.
Рейкявак има свой музей на пениса, а от утре Лондон ще има свой музей на вагината, демонстрирайки амбицията си да сложи край на табута и ...
15:02 | 15 Ноември 2019 г.

Пристрастяването към пазаруването в интернет е пси...

15:02 | 15 Ноември 2019 г.
Германски психотерапевти настояват пристрастяването към пазаруването в интернет да бъде признато за психично разстройство, защото има осо...

гледай на живо

17.11.2019
  • в момента