Навици, които вредят на здравето повече от пушенето

Вижте кои са седемте навика, които вредят на здравето повече от пушенето

Навици, които вредят на здравето повече от пушенето
Източник: pixabay.com

Навици, които вредят на здравето повече от пушенето

Когато споменаваме лоши навици, едно от първите неща, които ни изниква в съзнанието е пушенето. Да, цигарите са доказано много опасни за здравето, но има 7 други вредни навика, които дори по вредни, а за тях не се говори много. 
 
Ето ги и тях: 
 
1. Ниска физическа активност
В науката дори съществува име за това - хиподинамия. Липсата на физическа активност води до развитието на много опасни заболявания, пише Zdrave.to.
 
2. Вредна храна
Здравето на тялото до голяма степен зависи от качеството на консумираните храни. Ако, например, колбасите заместват месото в менюто, тестени изделия - зеленчуците и газираните напитки -натуралните сокове, тогава здравословните проблеми са неизбежни.

Учени откриха защо преяждаме с мазна и сладка храна
 
3. Липса на слънце
Слънчевите лъчи имат положителен ефект върху психологичното състояние на човека и абсорбцията на калций поради витамин D. Но не злоупотребявайте със слънчевите бани, тъй като ултравиолетовите лъчи могат да причинят сериозни кожни заболявания.
 
4. Липса на сън
Основният механизъм за възстановяване в живота на всеки човек е здравият сън. Той засяга както мозъчната дейност, така и психическото състояние, да не говорим за физическото състояние. Редовните нарушения на съня водят до депресия и могат да причинят инсулт.
 
 
5. Стрес
Трудно е да се припише на навика, но много хора живеят в среда, която естествено допринася за стресиращи ситуации. Това може да е работата, домашни проблеми, връзки с роднини и т.н. Заради собственото си здраве си струва да преосмислим околните психологически заплахи.
 
6. Самотен начин на живот
Комуникацията за хората не е просто естествена проява, а необходимост. Доказано е от науката, че отсъствието на пълноценен социален живот съкращава живота на хората, първо разрушавайки психиката, а след това и тялото.
 
7. Нисък социален статус
В комплекс такива фактори като нивото на образование, заплата, положение в обществото, определят вътрешното благосъстояние на човека. Ако всички тези показатели са на минимално ниво, тогава неговото възприятие ще бъде депресиращо.
 
 
Разбира се, това не е причина за отчаяние, но винаги можете да направите малко повече за своето благополучие. Като минимум желанието за развитие и постигане на нов успех ще повиши самочувствието.
Кюстендил е първенец по укрити прасета в задните дворове
16:30 | 08 Декември 2019 г.

Вижте първите два хибрида между прасе и маймуна (В...

16:30 | 08 Декември 2019 г.
В Китай се родиха първите хибриди между прасе и маймуна, като от осем екземпляра са оживели само два, пише в. "Метро". &nbs...
12:15 | 08 Декември 2019 г.

Ползата и вредата от райските ябълки

12:15 | 08 Декември 2019 г.
Райската ябълка е много ценен плод, в който се съдържа голямо количество полезни вещества: витамини А, В и С, йод и желязо.   ...
Какво значи ако кихнеш в определен час?
15:35 | 07 Декември 2019 г.

Всеки втори не казва "наздраве", когато някой кихн...

15:35 | 07 Декември 2019 г.
Младите мислят, че традиционните добри маниери и любезност са старомодни и имат нови правила за поведение, съобщи в. "Дейли мейл&quo...
20:56 | 06 Декември 2019 г.

Кинокритиците обявиха филма на годината и той е...

20:56 | 06 Декември 2019 г.
Над 3-часовата криминална драма на Мартин Скорсезе "Ирландецът" беше обявена от Националния съвет на филмовите критици на САЩ з...
Коледните идеи за украса на Меган Маркъл
15:06 | 06 Декември 2019 г.

Коледните идеи за украса на Меган Маркъл

15:06 | 06 Декември 2019 г.
Изминалите няколко години промениха напълно живота на Меган Маркъл. Херцогинята на Съсекс прекара миналите две Коледи в Сандрингам, но пр...
14:24 | 06 Декември 2019 г.

Фланелката на Пеле от последния му мач за Бразилия...

14:24 | 06 Декември 2019 г.
Фланелката, носена от бразилската футболна легенда Пеле по време на последния му мач за петкратния световен шампион, бе продадена за 30 0...