Лео Ди Каприо дава 5 милиона долара за борба с пожарите в Амазония

Средствата ще бъдат разпределени между пет местни групи, работещи за борба с проблема

Леонардо ди Каприо
Източник: БГНЕС

Фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, обещава 5 милиона долара помощ за борба с амазонските пожари, съобщи „Фокс Нюз“.

Леонардо Ди Каприо се присъедини към други филантропи, като обеща 5 милиона долара чрез своята екологична фондация, за да помогне на Амазонка, тъй като в региона продължават да горят катастрофални пожари.

44-годишният актьор обяви вчера, че Earth Alliance, организация, която той сформира миналия месец със съпругата на Стив Джобс - Лорън Пауъл и Брайън Шет, е създал извънреден горски фонд за Амазонка.

В допълнение към обещанието си за 5 милиона долара, алиансът също търси дарения за подпомагане на възстановяването на бразилската тропическа гора, която активистите наричат „белите дробове на планетата“.

Ди Каприо заяви, че фондът ще "съсредоточи критични ресурси" за коренните и местните общности, работещи за защита на Амазонка срещу появата на диви пожари.

Средствата ще бъдат разпределени между пет местни групи, работещи за борба с проблема: Instituto Associacao Floresta Protegida, Координация на коренните организации на бразилската Амазонка, Instituto Kabu, Instituto Raoni и Instituto Socioambiental.

Още любопитни новини за звездите ще намерите тук

Близо 40 000 пожара унищожават тропическите гори на Амазонка в Бразилия, най-новото огнище в сезона на свръхактивни пожари, които тази година са изгорили 1330 квадратни мили от тропическите гори. Бразилските федерални експерти отчитат рекорден брой пожари в цялата страна през тази година.

Природозащитниците предполагат, че много от амазонските пожари първоначално са били предизвикани заради дърводобива и от животновъди, използващи метод, известен като "нарязване и изгаряне", за да освободят земя за селскостопански дейности.

Звездата от „Титаник” и „Имало едно време в Холивуд“ е твърд защитник на околната среда и активно използва социалните медии, за да алармира за последиците от изменението на климата. 

Ако искате да живеете на Марс, трябва да ядете брашно от скакалци
11:17 | 24 Септември 2019 г.

Ако искате да живеете на Марс, трябва да ядете бра...

11:17 | 24 Септември 2019 г.
Заселването на Марс се доближава до реалността, а стратегията за оцеляване на Червената планета предвижда храна, която включва насекоми. ...
Изкуствен интелект ще дава модни съвети на Фейсбук потребителите
11:14 | 24 Септември 2019 г.

Изкуствен интелект ще дава модни съвети на Фейсбук...

11:14 | 24 Септември 2019 г.
Фейсбук разработва технология с изкуствен интелект, която ще помага на потребителите да избират дрехи и стайлинг, съобщава Хайпбийст. ...
10:47 | 24 Септември 2019 г.

Откриха неочаквано свойство на зеления чай

10:47 | 24 Септември 2019 г.
Естественият антиоксидант Епигаллокатехин /EGCG/, който се съдържа в зеления чай, може да помогне в борбата с инфекциите, резистентни на ...
Младоженци се развеждат след като тъщата поръчва една и съща песен на сватбата
10:45 | 24 Септември 2019 г.

Сръбска песен разведе младоженци три часа след сва...

10:45 | 24 Септември 2019 г.
Екшън като във филм на Кустурица разтърси Черна Гора. Сватба в град Никшич завърши безславно, защото тъщата на няколко пъти поръчала ...
Тийнейджърка почина след злоупотреба с екстази
20:16 | 23 Септември 2019 г.

Австрийци си поръчаха дрехи онлайн, получиха екста...

20:16 | 23 Септември 2019 г.
Австрийска двойка от град Линц, поръчала си дрехи онлайн, получила необичайно допълнение към поръчката - 24 800 таблетки екстази на пазар...
15:36 | 23 Септември 2019 г.

Китайка убеди 20-те си гаджета си да ѝ купят айфон...

15:36 | 23 Септември 2019 г.
Китайка успя да убеди 20-имата си интимни приятели да ѝ купят 20 броя iPhone 7 и след това ги продаде на сайт за рециклиране, за да ...