"Синтетичните мозъци" с AI ще позволят на хората да бъдат 500 версии на себе си наведнъж

Изкуствените умове ще могат да се научат, преди да бъдат предадани на други версии

amazon , амазон
Източник: Reuters

"Синтетичните мозъци" с AI ще позволят на хората да управляват 500 версии на себе си наведнъж, цитира в. "Дейли стар" човека зад гласовото разпознаване на Amazon.
 
Игор Яблоков вярва, че изкуственият интелект ще стане толкова напреднал, че няма да можем да разграничим истински или "синтетичен" ум.
 
Изпълнителният директор на Pryon по-рано основа Yap, напълно автоматизирана облачна платформа за гласово разпознаване, която беше превзета от Amazon, преди да бъде използвана за популярната Alexa.
 
 
Устройството използва не-човешки глас за комуникация с потребителите, но Игор предупреждава, че подобна технология може да се промени с ужасяващи последици.
 
Той каза пред "Файненшъл таймс": "Хората няма да могат да разберат дали взаимодействат с вас или с вашия AI заместител".
 
"В момента можете да водите два разговора наведнъж. Или може да има 500 версии на вас, да проведете 500 разговора."
 
Нещо повече, той също така смята, че изкуствените умове ще могат да се научат, преди да бъдат предадани на други версии.
 
Яблоков зобави: "Те ще се учат все повече с всяка секунда и ще разказват на другите версии какво са научили."
 
Устройството Alexa се използва в домовете по целия свят за възпроизвеждане на музика, радио и изпълнение на действия чрез гласови инструкции.
 
Но наскоро то попадна под обстрел заради опасенията за поверителност, след като се оказа, че служители на Amazon могат да слушат разговорите на Alexa.
 
Amazon твърди, че го прави просто за да подобри гласовото разпознаване.
 
Изявление гласи: "Тази информация ни помага да тренираме системите си за разпознаване на реч и разбиране на естествен език, така че Alexa да може по-добре да разбере вашите искания и да гарантира, че услугата работи добре за всички".
 
"Ние имаме строги технически и оперативни предпазни мерки и имаме политика на нулева толерантност към злоупотребата с нашата система. Служителите нямат пряк достъп до информация, която може да идентифицира лицето или акаунта като част от този работен процес."
 
Миналия месец шефът за видеопроверка Шамир Алибаи предупреди, че технологията за синтез на човешки образ, базирана на изкуствен интелект, ще стане толкова реалистична, че невинни хора ще влязат в затвора благодарение на изфабрикувани доказателства.
 
Етикети: мозък , Amazon , глас
16:06 | 18 Октомври 2019 г.

Рязкото отслабване крие сериозни рискове

16:06 | 18 Октомври 2019 г.
Ако хора над средна възраст рязко се отърват от излишни килограми, това може да съкрати живота им. До този извод са стигнали китайски уче...
13:14 | 18 Октомври 2019 г.

Милиардер стана шоколададжия (СНИМКИ)

13:14 | 18 Октомври 2019 г.
Милиардерът Силвио Берлускони, бивш премиер на Италия, сложи престилка и се хвана да изучи своя 23-ти занаят, по собствените му думи пред...
12:40 | 18 Октомври 2019 г.

Драма във въздуха с принц Уилям и Кейт Мидълтън на...

12:40 | 18 Октомври 2019 г.
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се върнаха обратно в Исламабад в петък, след като неочаквано им се наложи да прекарат нощта в Лахор, ...
В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)
07:21 | 18 Октомври 2019 г.

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

07:21 | 18 Октомври 2019 г.
Изследователи от Руското географско дружество по време на експедиция до Арктика откриха добре запазена бъчва с кафе на зърна. Тя е оставе...
Животно със 720 пола стана сензация в Париж
20:45 | 17 Октомври 2019 г.

Животно със 720 пола стана сензация в Париж

20:45 | 17 Октомври 2019 г.
Зоопаркът в Париж представи пред света своя нов обитател, наречен "капка".   Многоглавата слуз (Physarum polycepha...
Учени откриха следи от неандерталци на гръцки остров
16:39 | 17 Октомври 2019 г.

Учени откриха следи от неандерталци на гръцки остр...

16:39 | 17 Октомври 2019 г.
Учените за първи път са открили доказателства за неандерталци на гръцкия остров Наксос, с което отдалечава назад във времето човешката де...