"Синтетичните мозъци" с AI ще позволят на хората да бъдат 500 версии на себе си наведнъж

Изкуствените умове ще могат да се научат, преди да бъдат предадани на други версии

amazon , амазон
Източник: Reuters

"Синтетичните мозъци" с AI ще позволят на хората да управляват 500 версии на себе си наведнъж, цитира в. "Дейли стар" човека зад гласовото разпознаване на Amazon.
 
Игор Яблоков вярва, че изкуственият интелект ще стане толкова напреднал, че няма да можем да разграничим истински или "синтетичен" ум.
 
Изпълнителният директор на Pryon по-рано основа Yap, напълно автоматизирана облачна платформа за гласово разпознаване, която беше превзета от Amazon, преди да бъде използвана за популярната Alexa.
 
 
Устройството използва не-човешки глас за комуникация с потребителите, но Игор предупреждава, че подобна технология може да се промени с ужасяващи последици.
 
Той каза пред "Файненшъл таймс": "Хората няма да могат да разберат дали взаимодействат с вас или с вашия AI заместител".
 
"В момента можете да водите два разговора наведнъж. Или може да има 500 версии на вас, да проведете 500 разговора."
 
Нещо повече, той също така смята, че изкуствените умове ще могат да се научат, преди да бъдат предадани на други версии.
 
Яблоков зобави: "Те ще се учат все повече с всяка секунда и ще разказват на другите версии какво са научили."
 
Устройството Alexa се използва в домовете по целия свят за възпроизвеждане на музика, радио и изпълнение на действия чрез гласови инструкции.
 
Но наскоро то попадна под обстрел заради опасенията за поверителност, след като се оказа, че служители на Amazon могат да слушат разговорите на Alexa.
 
Amazon твърди, че го прави просто за да подобри гласовото разпознаване.
 
Изявление гласи: "Тази информация ни помага да тренираме системите си за разпознаване на реч и разбиране на естествен език, така че Alexa да може по-добре да разбере вашите искания и да гарантира, че услугата работи добре за всички".
 
"Ние имаме строги технически и оперативни предпазни мерки и имаме политика на нулева толерантност към злоупотребата с нашата система. Служителите нямат пряк достъп до информация, която може да идентифицира лицето или акаунта като част от този работен процес."
 
Миналия месец шефът за видеопроверка Шамир Алибаи предупреди, че технологията за синтез на човешки образ, базирана на изкуствен интелект, ще стане толкова реалистична, че невинни хора ще влязат в затвора благодарение на изфабрикувани доказателства.
 
Етикети: мозък , Amazon , глас
15:09 | 17 Януари 2020 г.

Измислиха лежащ стол за офиси

15:09 | 17 Януари 2020 г.
Инженери от Сан Франциско конструираха офис столове за работа в лежащо положение, които увеличават производителността, пише в. "Дейл...
10:57 | 17 Януари 2020 г.

Нова най-ярка звезда в нощното небе ще имаме до кр...

10:57 | 17 Януари 2020 г.
Учени твърдят, че до края на този век ще имаме нова най-ярка звезда в нощното небе. Небесното тяло с име V Sagittae е толкова незабележим...
10:08 | 17 Януари 2020 г.

Младоженец разбра 2 седмици след сватбата, че съпр...

10:08 | 17 Януари 2020 г.
Имамът Мохамед Мутумба открил, че съпругата му, с която са семейни от две седмици, всъщност е мъж.   Мъжът срещнал Свабула Н...
10:01 | 17 Януари 2020 г.

Старата любов: Ето как Гришо и Маша се закачат за ...

10:01 | 17 Януари 2020 г.
  Григор Димитров и Мария Шарапова си остават повече от приятели, коментираха австралийските медии след симпатична сцена между д...
Подпомагат фермерите с унищожени животни заради нодуларен дерматит с 2 млн. лева
01:03 | 17 Януари 2020 г.

Мууу? Мууу! Подслушаха какво си говорят кравите

01:03 | 17 Януари 2020 г.
Кравите си имат собствен език, на който обсъждат важни неща като времето и храната, твърдят изследователи в Австралия. Те създали специал...
17:43 | 16 Януари 2020 г.

Защо крещим от страх?

17:43 | 16 Януари 2020 г.
В света има много неща, които може да ви накарат да крещите от страх – паяци, клоуни, високи сгради. Кое предизвиква толкова много ...