Бременна сте? Вижте странните митове, свързани с бебето и бъдещата майка

В следващия списък сме подбрали най-цветните примери защо не бива да слушате остарели мнения

Как отношението на бременната се отразява на психиката на детето в утробата
Източник: pixabay.com

Как отношението на бременната се отразява на психиката на детето в утробата

От край време в интернет пространството витаят митове и легенди свързани с бременността, пола на бебето и дори здравословното му състояние. Някои от тях са смешни, а някои ни карат да се чудим на кого за бога му е хрумнало подобно нещо. В следващия списък сме подбрали най-цветните примери защо не бива да слушате остарели мнения.

Подстригването на косата:

В миналото се е вярвало, че ако бременната жена се подстригва през тези вълшебни 9 месеца, то тя ще отреже късмета на бъдещото си бебе. Формулировката днес обаче е много по-странна и различна. Говори се, че ако очаквате момче и отидете за фризура, ще скъсите половия орган на бебчето и то ще се роди с по-малък такъв.

Познаването на пола на бебето преди да е видяно през видеозон:

Тук митовете са ужасно много. От формата на корема, през гаденето на бъдещата майка и дори до това какво обичате да си хапвате.

- Много силно разпространен мит е, че ако коремът ви расте напред и е остър, ще имате момче, а ако пораства на страни, ще се сдобиете с девойка.

Четете още любопитни новини

- Друг метод за „познаване” са хранителните навици на бременната - ако ви се прияжда само солено и кисело - ще имате момче, ако пък си похапвате сладко, чакате момиче.

- Странен мит е също красотата на бъдещата майка - ако се разхубавява, ще се сдобие с юнак, ако пък погрознява, това означава, че малкото човече отнема от хубостта на майка си, защото ще бъде момиче.

Безумни мнения, които просто не можем да оставим незабелязани:

Тук сме подбрали, най-странните според нас мнения, които просто не можем да си обясним, защо са измислени.

- Непопулярно мнение е, че ако бременната жена гледа „грозни” неща, бебето щяло да се роди грозно. Смятаме, че това далеч не е вярно и всички бебенца имат своят чар. А и все пак то прилича на родителите си, нали?

- Ако си вдигате ръцете на високо (както например при простиране), бебето ще се задуши от увита пъпна връв. Това няма как да бъде вярно, защото увиването на пъпната връв се дължи не на действията на майката, а на движенията на бебето в матката, или на факта, че тя може да се окаже по-дълга от обичайното. А може би и на неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Но това за съжаление съвсем не е нещо, което бременната може да предотврати по един или друг начин. Добрата новина е, че почти всички от тези случаи завършват с щастлив край.

- Полът на бебето може да се „избира” от сексуалната поза, в която е заченато. Полът на бебето се определя неконтролирано от бащата. Ако яйцеклетката е оплодена от сперматозоид, съдържащ У-хромозома, зародишът ще притежава ХУ-хромозомна двойка и ще бъде момче. Ако сперматозоидът съдържа Х-хромозома, то тогава ХХ-хромозомната двойка ще определя женския пол на детето. При положение, че говорим за стотици милиони сперматозоиди по време на оплождането, шансът да се повлияе на Х-или У-хромозомата е абсурден и дори леко забавен. И все пак ако желаете да опитате, давайте, въпреки че едва ли това може да бъде възможно.

Бременността е най-прекрасния период в живота на всяка жена

За някои може би наистина се свързва с най-прекрасното чувство, но определено има жени, за които това далеч не е така. Причината може да е в наддаването на твърде много килограми, хормонални проблеми, усложнения като отлепване на плацента, прееклампсия и какво ли още не. Чувствате се като развалина или като яйце, което всеки момент може да се счупи, ако не внимавате. Разбира се, има жени, за които бременността протича като един миг, но за други е точно обратното и е свързано с повръщане, гадене, болки и некомфортност, докато мъничето се появи на бял свят.

Киселините по време на бременност означават, че бебето ще се роди с коса

Още един много често срещан мит, който обаче среща съпротива от лекарите. Киселините са нещо естествено по време на 9-те месеца и не касаят растежа на косата при бебето. Може да имате киселини и бебето ви да се роди без коса, а може и да нямате нито веднъж през бременността си киселини, а бебето ви да се роди с буйна коса. Няма как да свържете двете неща, както и няма как да ги изключите. Ако се случи на вас да имате киселини и бебенцето да се роди с косичка,това далеч не означава, че при всички е така.

В заключение, можем да ви кажем следното - не вярвайте на всичко което четете. Ако планирате да забременеете или вече сте бременна, гледайте здравето си и това на вашето бебче. Наслаждавайте се до колкото можете на периода преди да станете майка, а пола ще разберете след необходимите изследвания. Ако все пак мислите, че тези митове могат да бъдат и верни, не ви пречи да се позабавлявате. В никакъв случай обаче не ги взимайте твърде на сериозно, за да не останете разочаровани.

 

10:59 | 19 Ноември 2019 г.

Храни, които можем да похапваме късно вечер без уг...

10:59 | 19 Ноември 2019 г.
Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря, а малко преди лягане да завършват вечерта с още нещо - пуканки пред телевизора, слад...
08:55 | 19 Ноември 2019 г.

Изненада! Водката с кисели краставички, най-лошата...

08:55 | 19 Ноември 2019 г.
Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей...
Учени: Човекът е оформил мозъците на кучетата, за да се държат по специфичен начин
20:58 | 18 Ноември 2019 г.

Гениално! Ето как да сметнете "човешката възраст“ ...

20:58 | 18 Ноември 2019 г.
Сравняването на възрастта на кучето с човешката възраст съвсем не е толкова елементарно, както се считаше досега - с умножаването по 7 на...
Ето го големият летен хороскоп - какво вещаят звездите за зодиите през горещите дни
16:44 | 18 Ноември 2019 г.

Вижте кои ще са най-късметлийските зодии през 2020...

16:44 | 18 Ноември 2019 г.
Астролозите са категорични, че през 2020 г. три знака на зодиака ще имат неимоверен късмет , дори те самите да не го очакват, пише Edna.b...
15:05 | 18 Ноември 2019 г.

Откриха над 100 древни рисунки в Перу (ВИДЕО)

15:05 | 18 Ноември 2019 г.
Японски учени от университета на Ямагата откриха в пустинята Наска в Перу повече от 100 неизвестни досега гигантски рисунки, съобщи "...
14:44 | 18 Ноември 2019 г.

Фирма осинови котенцата Дебит и Кредит за отпускан...

14:44 | 18 Ноември 2019 г.
Дебитът и кредитът може да са просто два финансови термина за някои хора, но за тази компания тези думи означават друго нещо, по-малко се...