Пророчество! Коронавирусът е предсказан в роман на Дийн Кунц преди 40 години

Според сюжета на книгата вирусът е биологично оръжие

Дийн Кунц
Източник: Колаж, Канал 3

Американският писател-фантаст Дийн Кунц е пророкувал избухването на епидемията от коронавирус още преди 40 години. За това съобщиха негови фенове и търсачи на конспирации в социалните мрежи.
 
В романа му "Очите на мрака", написан в далечната 1981-а година, се разказва за създаването на нов вирус от китайска военна лаборатория. Той е наречен "Ухан-400" и е описан като перфектното биологично оръжие, което унищожава мозъка на носителите. Както знаем, именно китайския град Ухан стана огнище на новия коронавирус.
 
В книгата си Дийн Кунц описва събитията, които се случват през далечната тогава 2020 година. Според сюжета на трилъра, вирусът е създаден в лабораторни условия и е използван за унищожението на цели страни и разрушава мозъка на своите носители. На практика вирусът е биологично оръжие.
 
Разказва се за китайски учен, на име Ли Чен, който отива в Съединените щати с дискета, която съдържа запис за ново опасно биологично оръжие на Китай. То е наречено "Ухан-400", защото е разработено в лаборатории, намиращи се близо до град Ухан. Всичко това научаваме от устата на един от героите в романа на Кунц.
 
Главна героиня в романа започва собствено разследване, за да разбере мъртъв, или жив е нейният син, от когото жената получава тайнствени съобщения. По време на издирването тя попада във военен завод, където всъщност синът й е бил заразен от микроорганизми, създадени по изкуствен път в изследователски център близо до Ухан.
 
"Ухан-400" е съвършено оръжие. То въздейства само на хората. Нито едно друго живо същество не може да бъде поразено от него. Подобно на сифилиса, и "Ухан-400" не може да оцелее вън от носителя си. А когато носителят му умира, "Ухан-400" изчезва със спадането на температурата до 30 градуса?!?, се казва в книгата на Кунц.
 
В романа се отбелязва, че вирусът "Ухан-400" може да бъде използван за унищожението на цели държави. Въздействието му е особено пагубно за мозъка.
 
За романа на Кунц и предсказанието в него за коронавируса, пръв се сеща собственикът на книжарница в Хонг Конг - Алберт Ван. Той коментира факта, че около Ухан са концентрирани няколко научно-изследователски института по микробиология и вирусология.
 
"Умен и проницателен писател като Кунц е знаел това и използвайки това малко късче информация, е създал история със съвсем реалистичен развой", отбелязва Алберт Ван.
 
Британският писател Пол Френч, специалист по Китай, твърди в британската преса, че има голям обем данни, че китайците са разработвали биологично оръжие още през Втората световна война.
 
"И японците са провеждали в Китай изследвания в областта на химическото оръжие, които някои свързват с т.нар. Отряд 731 - група военни, които са практикували опити с живи хора в Северен Китай. Те признават, че са съхранявали такива химически оръжия точно в Ухан", подчертава Френч.
 
 
Към това схващане се присъединява и издателят Пит Спариер, който смята, че Кунц е имал известна информация още през 80-те години на миналия век и фантазията му я е е "доразвила".
 

17:39 | 09 Април 2020 г.

След позволение от ген. Мутафчийски: Бебето най-на...

17:39 | 09 Април 2020 г.
Бебето, което получи позволяние от ген. Венцислав Мутафчийски да се роди, се появи на бял свят, съобщи NOVA. "На 04.04 в 18:15 (...
17:10 | 09 Април 2020 г.

Холандска баба е най-възрастният пациент, преживял...

17:10 | 09 Април 2020 г.
107-годишна жена от Нидерландия е най-възрастният човек в света, преживял заразяване с новия вид коронавирус, съобщава „NL Times&rd...
13:31 | 09 Април 2020 г.

Брус Уилис обръсна дъщеря си пред Деми Мур (СНИМКИ...

13:31 | 09 Април 2020 г.
  Звездата на „Умирай трудно“ Брус Уилис хвана здраво машинката, за да подстриже 26-годишната си дъщеря Талула преди...
12:43 | 09 Април 2020 г.

Вижте коя професия е идеалната за вас според зодия...

12:43 | 09 Април 2020 г.
Коя е идеалната професия за вас според зодията? Всеки зодиакален знак си има свое призвание и в зависимост от него всеки от нас развива о...
12:36 | 09 Април 2020 г.

"Прашен дявол" вилнее в Румъния (ВИДЕО)

12:36 | 09 Април 2020 г.
Прашен дявол близо до Васлиу , Румъния ..   Тази малка вихрушка е в резултат на температурната разлика между земната повърхн...
12:08 | 09 Април 2020 г.

Лошите момчета в киното. Вижте кои са най-големите...

12:08 | 09 Април 2020 г.
Скорошно проучване разкри кой актьор е играл злодеи в най-много филми, съобщава Индипендънт.   Уебсайтът guarantorloans.com ...