Ужасяващи истории, от които ще ви настръхне косата

Истински разкази за човек с две лица и гигантски паяк-убиец, мутирал след Чернобил

Едуард Мордрейк,
Източник: therichest.com

В човешката история има разкази, от които могат да ви полазят тръпки. Повечето от тях са легенди или умишлено преувеличени, но други са реални и разказани като поучителни истории, за да бъдем по-бдителни. Други пък са пълни с поквара, мистерия и ужас, и е трудно да се повярва, че са истина. Някои от тези истории включват ужасяващи убийства и мистериозни смъртни случаи .

Повечето хора са на мнение, че подобни истории се са случвали много отдавна, но факт е, че и в наши дни в медиите се появяват множество странни събития. Смразяващи кръвта странни инциденти се случват и сега и те са също толкова мистериозни като тези, които са ни разказвали, когато сме били деца. Някои от тях са по-страшни от  други.

Ето ги и реалните житейски истории на ужасите!

Случаят с маските

През август 1966 г. едно младо момче в Нитерой, Бразилия се натъква на разложени тела на двама мъже. По време на огледа полицаите са озадачени! Две от телата са облечени в официални костюми, шлифери, но най-странното е, че върху лицата им са поставени маски, които се използват за защита от радиация.

Сред вещите на двамата мъже са открити празна бутилка вода, две кърпи и една тетрадка с бележки. Записките са на португалски и в тях пише: В 16:30 бъдете на уговореното място, 18:30 погълнете капсулите, след ефекта очаквайте сигнала с маските.

По-късно в хода на следствието мъжете са идентифицирани като електротехници от града, намиращ се на няколко мили. По телата им не са открити травми и аутопсията не успява да открие причината за смъртта. Какво е убило мъжете? Защо са носели маски за радиация? Какво е значението на написаното в тетрадката и какво ги е довело до тази смърт на усамотен хълм в Бразилия? Това са въпроси ненамерили отговори!

Паякът мутант в Украйна

Тази история е от 1990 година – малко след ядрената катастрофа в Чернобил. Мъжко тяло е намерено, облегнато на стената на асансьорна шахта в Украйна, с чифт прободни белези на врата. Аутопсията показа, че мъжът е починал от тежка кръвозагуба и шок. Кръв обаче не е открита на мястото на смъртта.

Месец по-късно друго младо момче е открито в същата асансьорна шахта. Вярвайки, че убийствата са дело на сериен убиец, сержант и детектив започват обход на шахтата, търсейки нещо подозрително. По време на разследването асансьорът внезапно спира между етажите и светлините угасват. Двамата полицаи чули странен звук над главите си. Обръщайки светлината от фенерчетата си нагоре, виждат през отворения покрив тъмна фигура с разперени встрани крака, която се насочва към тях. Зашеметени, те видели как огромен паяк изпълзява вътре в асансьора. Животното се нахвърля върху сержанта,  а детективът стреля по него, но вече е късно. Сержантът е вече мъртъв!

Тази потресаваща история е скрита от жителите на Украйна, но все пак един турски вестник разкрива факти около нея. Според написаното там на властите в страната се е наложило да използват огнехвъргачки, за да унищожат паяка и гнездото му в горната част на асансьорната шахта.

Отвличането на Дороти Форстийн

Дороти Форстийн живее прекрасен живот. Има съпруг и две деца. Съпругът и Жул работи във Филаделфия. Една нощ през 1945 година Жул и децата й не са си вкъщи. Дороти се прибира в къщата си по залез слънце, където е нападната, бита до безсъзнание от неизвестен нападател, който се измъква от местопрестъплението. От дома не е взето нищо и полицията не може да открие мотива на извършителя.

Четири години по-късно Дороти е в дома си с децата. Съпругът и Жил се прибира около 23:30 и намира децата си треперещи в спалнята на къщата. От Дороти няма и следа. Полицията е уведомена незабавно. Девет годишната й дъщеря Марси разказва на следователите, че непознат мъж се изкачил по стълбите на дома им. Вдигнал е тялото на Дороти, която е била в безсъзнание, сложил я на рамото си и след това потупал Марси по главичката и казал: ”Върни се да си поспиш, майка ти е болна, но сега ще се оправи.” Мъжът излиза заедно с Дороти на рамо и заключва вратата от външната страна.

След огледа на полицията се оказва, че няма следи от взлом и нищо друго, освен Дороти, не липсва. Дороти не се завръща в дома си и от нея няма следа и до ден днешен.

Наблюдателят

През 2015 година семейство от Ню Джърси се премества в мечтания дом за милион долара. Спокойствието им обаче е нарушено от смъртни заплахи, подписани от някой, който нарича себе си Наблюдателят. Семейството често получава писма от този човек, който твърди, че семейството му е било собственик на имота десетилетия наред. В следващите си писма той пита новите собственици, дали са намерили това, което все още е скрито в стените на къщата. Това е достатъчно за семейството, за да напусне новата си къща. Те подават иск в съда срещу предишните собственици, които също са знаели за Наблюдателя.

Черният драскач

В две години от периода 1947 и 1975 година неизвестен сериен убиец тероризира улиците на Сан Франциско, убивайки 14 души и осакатявайки телата им. Той е наречен Черния драскач заради склонността си да скицира жертвите си, преди да ги прониже до смърт. Всичките му жертви са хомосексуални мъже, с които се запознава в барове. Драскачът съблазнявал жертвите си с малки скици, които им правел, след което ги подмамвал на затънтени места и ги убивал. Страховитата история станала известна благодарение на три от неговите жертви, които оцелели по чудо, но не пожелали да споделят преживяното публично от страх, че ще разкрият себе си като хомосексуалисти. Драскачът не е заловен и самоличността му остава неизвестна.

Историята на Едуард Мордрейк

През 1896 г. д-р Джордж Гоулд публикува книга за медицинските аномалии, с които се сблъсква по време на практиката си. В една от главите си той описва случая на Едуард Мордрейк, който е млад мъж, доста умен и надарен с музикален талант. Едуард живее в уединение и рядко позволява дори на семейството си да го посещава. Причината е, че младият мъж е роден с още едно лице от другата страна на черепа си. Другото лице било на момиче, което показвало някаква степен на интелигентност. Мордрейк обаче го мрази, защото то му шепне омразни думи, докато се опитва да заспи. Така той се обръща към лекаря с молба да унищожи лицето, дори ако това означава собствената му смърт. Едуард обаче са самоубива, когато е само на 23 години с отрова. Оставя предсмъртно писмо, в което пише, че иска ”лицето-демон” да бъде унищожено преди погребението му, така че за не го измъчва и в гроба.  

Изчезналите влюбени

В ранните сутрешни часове на 12 декември 1992 19-годишната Руби, 20-годишният й приятел Арнолд и братовчедката на Руби- рейси шофирали по второстепенен път в Южна Дакота. И тримата са употребили алкохол по-рано през деня и катастрофират. Колата им се обръща по таван в канавката. Когато Трейси се свестява, забелязва, че Арнолд не е в автомобила. След оглед на колата Трейси установява, че и братовчедка й също е изчезнала.

Полицията претърсва изчерпателно целия район на произшествието, но не успява да установи местонахождението на двойката. Месеци по-късно две тела са открити в същата канавка, само на няколко крачки от катастрофата. Мъртвите тела са идентифицирани като липсващата двойка. Труповете са в различни етапи на разлагане. Според полицията районът е бил щателно претърсен след инцидента, но къде са били телата през тези няколко месеца, какво се е случило и кой е върнал телата им на мястото на инцидента? Това е загадка за разследващите.

Куклата Робърт

Робърт е неподвижна стара играчка, седяща в една от витрините на музей във Флорида. Куклата е поставена в стол, а в ръцете си държи малка плюшена играчка. Той е облечен с моряшки костюм и шапка. Робърт обаче е зъл.

Неговата история започва през 1906 година, когато малко момче започва да твърди, че куклата му говори. Родителите му също чуват различен глас да говори със сина им, но първоначално не обръщат внимание. Всеки пък, когато момченцето извърши беля, заявява, че Робърт е виновен. Миновачи забелязват, че куклата често седи на прозореца и ги наблюдава.

Момчето оставя Робърт в зряла възраст, а когато умира, вдовицата му поставя куклата в собствената си стая. В крайна сметка новите собственици на къщата намират Робърт на тавана. Семейството дава куклата на дъщеря си, а не след дълго тя е ужасена от него. Момиченцето твърди, че Робърт иска да я убие. През 1994 г. Робърт е дарен на музей в града. Посетителите твърдят, че куклата проклина тези, които взимат снимката му без разрешение или пък кима на тези, които харесва.

Образуванието

Гледали ли сте някога филма от 1982 година – ”Образуванието”. В него се разказва за жена, която е изнасилвана и измъчвана от спектрално същество. Това всъщност е истинската история на Дорис Бихтер, която се е случила през 1974 година. Фактът, че филма е по истинска история го прави още по-страшен.

В продължение на години Бихтер твърди, че полтъргайст прави живота й и този на нейните деца ужасяващ. Всичко започва, когато майката започва да си играе с дъска за викане на духове и получава отговор. Бихтер е пребивана, блъскана и изнасилвана пред децата си, които били безсилни да и помогнат. Изследователи на паранормалното са извикани в дома й и в продължение на два месеца стават свидетели на невероятни събития. Те засекли ”образуванието” и то също реагирало, като започнало да хвърля предмети, странни светлини явления и зелена мъгла, която се материализирала в частична форма на голям човек. Какво се е случило в това предградие на Лос Анджелис никога не е било обяснено.

Обаждания от отвъдното

През септември 2008 г., ужасяваща влакова катастрофа в Лос Анджелис доведе до смъртта на 25 души. Единият от загиналите пътници е Чарлз Д. Пек. Той пътува към Солт Лейк Сити за интервю за работа. Той и годеницата му живеели в Калифорния, но той се надявал, че ще намери работа и двамата ще се преместят. Денят след катастрофата приятелката на Чарлз, неговият син, баща, мащеха и сестра получават общо 35 обаждания от мобилния му телефон. Когато членовете на семейството му отговаряла на позвъняванията му се чувал статичен шум, но когато те се опитвали да позвънят, били директно прехвърляни към гласовата му поща. Семейството таи големи надежди, че Пек някак си се оцелял и се опитва да им се обади, но по това време тялото му вече е намерено в един от пътническите вагони. От раните му можело да се заключи, че той е починал на място и няма как да е позвънил по телефона. Мобилният му телефон също не е бил в състояние да бъде възстановен.

 

Етикети: мистерия
Родопска певица с рекорд на \
11:10 | 12 Октомври 2019 г.

Родопска певица с рекорд за "Гинес" - има най-ниск...

11:10 | 12 Октомври 2019 г.
Рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата е признат на Марияна Павлова от Смолян. Тя е дъщеря на обичаната родопска народна певица Х...
Вижте как компания се присмя на абсурдните искания за подобрения на рекламата си от клиенти
08:22 | 12 Октомври 2019 г.

Вижте как компания се присмя на абсурдните искания...

08:22 | 12 Октомври 2019 г.
Дизайнерите и клиентите им рядко се разбират. И това не е толкова лошо. Ако сме честни, креативните хора в компаниите имат доста различно...
Пицата на бъдещето е с брашно от щурци и водорасли
21:25 | 11 Октомври 2019 г.

Пицата на бъдещето е с брашно от щурци и водорасли

21:25 | 11 Октомври 2019 г.
Организаторите на научен фестивал поръчаха на експерт да направи пица "Маргерита", каквато ще ядат хората през 2039 г., като де...
Мъж порасна с 41 сантиметра за седем години
20:10 | 11 Октомври 2019 г.

Мъж порасна с 41 сантиметра за седем години

20:10 | 11 Октомври 2019 г.
В пакистанският град Маншехра, провинция Хайбер-Пахтунхва живее мъж с необичаен ръст – 233 сантиметра, съобщава "Дейли Мирър&q...
Nike произвежда \
19:35 | 11 Октомври 2019 г.

Nike произвежда "Обувките на Исус", струват 3000 д...

19:35 | 11 Октомври 2019 г.
Фирмата "Найки" пуска на пазара маратонки със светена вода в подметките и разпятие, висящо на връзките, съобщава в. "Метро...
Как да разберете дали той ви изневерява?
15:41 | 11 Октомври 2019 г.

Как да разберете дали той ви изневерява?

15:41 | 11 Октомври 2019 г.
Малки промени в поведението на партньора могат да издадат, че той изневерява, например ако започне да крие телефона си. Накажат ли го в с...