Китайски хороскоп! 2018 ще е годината на кучето - вижте какво ще ви донесе

Пълен хороскоп за всички китайски зодии

Източник: pixabay.com

Хороскопите по китайската астрологична система са традиционни за източно-азиатския регион. А днес от тях се ползват всякакви националности, открили различен, но точен поглед към влиянията в нашия свят.

Китайската астрология е с 5-хилядолетен стаж. Далеч преди новата ера до нея са се допитвали с уважение властници и богати търговци. Възникналите на запад системи разглеждат благоприятните и неблагоприятните влияния на планетите върху съдбата и ежедневието на човека. Древните китайци следят подемите и спадовете на естествените ритми, свързани с цикличността на деня и нощта, сезоните, приливите и отливите, лунните фази и т.н.

Астрономическият зодиак дели годината на 12 части, Източният се базира на 12-годишни цикли. Зодиите се изреждат, властвайки по една пълна година.

Всяка година се управлява от свой знак-животно. Този знак носи лекота в определени области и уроци – в други. Знакът на текущата година влиза в различни взаимодействия с останалите знаци. Така годината има един облик за родените в Петел и съвсем различен – за Драконите например.

Съотношението между знака на текущата година и рожденият знак поставя отпечатък върху всичко – бизнеса, финансите, личните отношения, любовта, здравето и т.н.

Естествено, родените в една и съща година, нямат идентичен житейски път. Както западните системи работят с часа и минутата на раждане, за да индивидуализират докрай планетарните влияния върху конкретния човек, така при китайците се отчита собственият знак на месеца, деня и часа. Така се стига до комбинация от 4 животни, хармонията и конфликтът между които чертаят облика на дадената човешка личност.

Китайската астрология се отнася еднакво сериозно към големите житейски събития и към ежедневните „малки“ проблеми. Тя дава указания и за големи неща като брака, и за малки като готвенето за обяд.

Кога започва китайската година?

Родените между март и декември определят зодията си без затруднение. Но 1/6 от населението – родените през ян./ февруари, може да се заблудят, ако не са запознати с китайската система.

Китайската астрономическа година започва на 4 февруари, в деня ли чун (началото на пролетта). Знакът на родените на 4 февруари и нататък, съответства на знака на календарната година. Родените от 1 януари до 3 февруари включително са под влияние на знака на предходната календарна година.

Пример: роденият на 4.02.2009 година е Бик, но роденият ден по-рано – на 3.02.2009 година, е Плъх. На 3 февруари 1961 година все още е година на Плъха (1960 г в таблицата), а на 4 февруари е вече година на Бика. Ако сте родени между 1.01 и 3.02, просто в таблицата търсете предходната година.

Датата 4 февруари е възприета като стандартна за разграничаване на зодиите. Но те могат да бъдат определени още по-точно чрез справка на коя дата е настъпила конкретната година.

2018 - Година на Кучето

Китайците посрещат новата година на различна дата – тя „варира“ според лунния календар. В интернет има таблици за години напред. Често тези дати се възприемат и като точка на смяна на зодията. Така например по традиция изпращаме 2017 на 31 декември, но Кучето – господарят на 2018, ще почака. Огненият петел, обагрен в червено, ще отлети на 16 февруари.

Написаното по-надолу ще ви ориентира да се подготвите за идващата 2018, за да привлечете максимален успех и благополучие и да се възползвате по най-добър начин от добрите й аспекти и да парирате влиянието на неблагоприятните.

Каква е Годината на Кучето

През 2018-а идва Земното Куче, чийто цвят е жълт, а стихията – земя. След 2016 и 2017, сега страстите минават на втори план. Почвата е по-плътна, тя носи мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи чувства и емоции. Това ще се отпечата върху всичко: политика, кариера, здраве, личния живот и дори върху природата.

Кучето е 11-я знак от 12-годишн. цикъл на източния календар. То се асоциира с енергията „ян“ и елемента „метал“. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей.

Кучето символизира:

Положителни черти – честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство, но и

Негативни черти – безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

Характеристика на годината 

За да привлечем блага през 2018-а, нека се приготвим за идването й от по-рано и да опознаем характера на на нейния владетел. Нравът на Кучето не е прост. Той е съчетание на ред крайни характеристики. Кучето е честно, благородно, дружелюбно и упорства в поставените цели. Но в същото време то е лениво и реакциите му не са предсказуеми.

Като цяло невисокосната 2018 трябва да ни донесе хармония, стабилност, умиротворение и спокойствие. Време за прекратяване на войни, противопоставяне, конфликти – на световно и на лично ниво. Периодът благоприятно ще повлияе развитието на световната икономика, а също и икономиката на повечето страни.

Пренесено в личен план, 2018-а е година на съединяването и обединението на силите. Източният хороскоп разглежда 2018 като благоприятна за съединяване на личните съдби – създаване на стабилни отношения и здрави, ползвотворни семейни връзки.

Как да посрещнем годината на кучето

В компания. Това ще привлече на ваша страна жълтото Куче още от самото начало, дори преди то да влезе във владение. Целият период предразполага към общуване и ще подкрепя обществения живот и общуването.

Облечете се в удобни дрехи със земни цветове – кафяво, зелено или жълто във всякакви техни нюанси, за да влезете в синхрон с новите енергии.

Ето и хороскопа за всички китайски зодии

Плъх

2018-а ще е ползотворна за Плъха, ако той се откаже от навика си да ползва своето обаяние за користни цели. Жълтото Куче обича всичко да е честно и няма да толерира интриги и тайни планове. Ако Плъха играе по правилата, може да забрави за проблемите. Той има достатъчно таланти да постигне целите си и по другия начин – да очарова началници и партньори с професионализъм, а не с мили очи.

През 2018-а на Плъховете се предоставя възможността да разширят кръгозора си. Но добре е техните желания да съвпаднат и с възможностите им

Неуверените в себе си Плъхове с помощта на Кучето имат шанс да намерят половинка в интернет – в сайтовете за запознанства техните профили ще изпъкват.

По принцип на Плъха не са му нужни пари, за да изглежда добре. Парите в джоба му доставят достатъчно излъчване. Финансово ще бъдат стабилни и изобилни. Винаги в курса на събитията, те ще надушват изгодни сделки, ще включват удачни договори и ще привличат благоденствие.(

Бик

Годината на Кучето носи множество положителни тенденции за Бика. Трудности ще има, но Бикът ще ги преодолява с чест и за пореден път ще доказва своята самостоятелност. Нищо няма да го откаже от намеренията му. Плодовете от усилията му ще дойдат, макар и по-бавно.

Не само в работата, но и в семейството начинанията малко ще буксуват. Но Биковете, които не се откажат, ще постигнат целите си. Липсата на бърз резултат няма да се отрази на качеството.

Няколко важни съвета за Бика: в професионалните дела не разчитайте на помощ отстрани. Оглеждайте се за нови познанства, които в бъдещ момент ще бъдат от полза. Бъдете готови за пътувания – през 2018-а те ще бъдат много. Внимавайте за външния си вид и не забравяйте, че често посрещат по дрехите.

В годината на Кучето Биковете ще проявят талантите си и ще бъдат подпомогнати да решават проблемите си. Жълтото Куче ще помага за преодоляване на препятствията.

На любовния небосклон има ярки и незабравими срещи. Те ще се задълбочат, щом Бикът се откаже от своята властност. Господарят на 2018-а ще подпомогне създаването на нови връзки, но и Бикът трябва да се постарае.

Тигър

2018-а е благосклонна към Тигрите и ще намали до възможност техните проблеми и грижи. Кучето се грижи за спокойствието и мира. То ще внесе този елемент и в бурния живот на големите котки.

Жълтото Куче пази от неприятности, а Тигърът много се нуждае от подобен закрилник. Тигърът ще бъде симпатичен на Кучето със своята искреност и откритост. Така той ще получава максимум облаги от енергиите на годината, без особено да променя характера си.

Но както казахме, през 2018-а лъжците и мошениците не дремят. Тигрите също да слушат и вярват на интуицията си и да внимават да не бъдат подведени.

В годината на Кучето на някои котки ще се прище да облекат костюм на бизнесмен. Няма нищо по-лесно – той им отива и ще донесе блага, стига сами не се откажат от инициативата си.

В любовните дела 2018-а носи успехи на Тигрите. Ловци по природа, големите котки ще ловят поклонници като мухи, ще манипулират успешно и ще пораждат въздишки. Но за създаване на истински отношения, по-добре Тигрите да се откажат от манипулациите. Кучето ще следи за честността и в тази сфера и няма да подпомага измамите.

За семейните Тигри годината е богата на пътешествия. Няма да са много дните, в които да стои у дома и да бездействате.

Финансовата ситуация на Тигъра по времето на Жълтото Куче е нелоша. Златното ключе отдавна лежи в джоба му, остава да намери вратата към съкровището. Ще му помогнат късмет и упорство, чрез които парите ще се проявят в реалния живот.

Заек 

Амбициозен, но не агресивен, доброжелателен и тактичен, Заекът се цели в хармонията. Затова 2018-а ще го зарадва с една приятна за него атмосфера. Кучето цени мира и спокойствието и в тази част то плува в един и същ поток със Заека.

Кучето цени и други качества на Заека като обмислянето на риска и неговата премереност. Затова в деловия живот то ще му предоставя добри възможности да реализира наклонностите си и да спечели от това. Заекът обожава комфорта и уюта, а през 2018-а той ще ги получи и ще им се наслаждава.

Но нека Зайците не се отпускат в меките кресла и нека не потъват в любимото спокойствие, годината на Кучето е време за успешни дела и нека не я проспиват.

Финансовата сфера е пълна с изненади. 2018-а им дава шанса да заработят много пари и то по предпочитан от Заека начин. Енергията на годината е такава, че Зайците със затворени очи ще достигат целите си.

Заекът ще успява и в любовта. Очарователно създание, той ще бъде поставят на пиедестал и ще бъде активно ухажван. Наистина, има риск да му стане скучно и да потърси нещо ново, но пък други представители вече ще са се наиграли и ще търсят идилията. За семейния Заек годината е хармонична и спокойна.

Дракон

Годината на Кучето умножава способностите на Дракона. Той може да се прицели към нова длъжност или ново поприще, да изкара доход от най-невероятното начинание. 2018-а му носи слава и признание, ако подхожда творчески и ползва талантите си.

В годината на Кучето Драконът ще съумее да постигне успех и в любовната сфера. Той ще привлича с чара си нови поклонници и дори ще има шанса да създаде семейство. За семейните Дракони също идват щастливи времена. Те ще бъдат подкрепяни и ще получават помощ безрезервно.

Драконите са създания независими и естествено, ще им се понрави, ако банковите им карти постоянно се пълнят с нови и нови постъпления. Капиталът ще е достатъчен за приятен живот и безконечни пътеществия. Очакват ги приятни изненади, хубави срещи и полезни запознанства.

Змия

В годината на Кучето с жълт цвят Змията може да бъде и кобра – зависи от обкръжението. Конкурентите й да внимават, както и деловите й партньори. Змията във всяка ситуация ще бъде десет крачки напред и винаги ще прави правилния избор. Особени успехи се очакват в творческите дейности, където тя ще разгърне талантите си.

На любовния фронт се очакват прекрасни новини. Ако до момента Змията не е срещнала половинката си, Жълтото Куче ще й помогне. За семейните Змии се отваря възможност да разширят гнездото си, да направят отдавна належащ ремонт, да привлекат повече уют.

Змиите са приятели с парите, а в годината на Кучето финансовото им състояние ще се укрепи и подобри в пъти. Запасите ще нарастнат. Съвет: нека Змията се насочи към благотворителност и да сподели част от благата си. Това ще ѝ привлече още повече пари. Всичко ще върви по вода, ако остане вярна на характера си и държи финансовите си дела в тайна.

Все пак Кучето ще донесе нещо необичайно за Змията – безпокойство и неувереност в решенията. Тя ще се колебае повече от друг път и заради това я грозят неправилни избори. Влюбените Змии ще губят увереност в партньорите си, кариеристите – в своите стратегии. Съветът към знака е да намери начин да бъде верен на даденостите си и да не се поддава на нерешителността, присъща на Кучето.

Кон

В годината на Кучето Конят ще скача от радост, ще пърха от щастие. Идва времето да поднови сбруята и да фризира гривата си – деловите партньори посрещат Коня по дрехите. Конят обожава да пътешества и Жълтото Куче му предоставя изобилие от такива възможности. Енергията ще отпраща Коня в чести командировки и ще го пришпорва да гони успеха. Препоръка: в преследване на кариера и постижения, нека Конят не забравя за приятелите.

Кучето ще внесе красота и хармония в любовните дела на Коня. Той поначало умее с лекота да се запознава и да очарова, но през 2018 обаянието му ще бъде усилено. Ярки и емоционални връзки, неочаквани и удивителни срещи – Конят няма да намери време да скучае в конюшнята пред телевизора.

За семейния Кон прогнозата също е оптимистична. Щъркелите вече опаковат малки жребчета и се готвят да ги разхвърлят по адресите. Вярно, родителството няма да свали Коня от небосвода на звездите. Любимите им все така ще изнемогват от ревност и ще се правят на детективи.

Финансовата сфера е във върхова форма – почести и признание ще следват Коня през 2018. Родените Кон са по рождение бизнесмени, а в годината на Кучето ще преуспеят във вс. сфера, която си изберат. Настойчивост + интуиция –  ето формулата, която ще донесе чисто злато на Коня. Предупреждение: звездите и богатите винаги са съпроводени от странни личности. Раздавайте на нуждаещите се и се пазете от мошеници и мними бедняци.

Овца

През 2018 г. спокойните и уравновесени Овци срещат сигурната, спокойна почва на Кучето. Тяхната свойствена способност да вървят с дълбока увереност по избрания път, се комбинира с целеустремеността на Кучето. Точната и акуратна натура, която обича всичко да е по правилата, получава още енергия от Кучето – най-отявлен защитник на справедливостта. Качествата на знака се усилват и нищо чудно, че Овците през 2018 са поставени под специална защита.

Съвпадът между най-силните качества на Овцата с енергията на текущата година й печелят успехи в почти всички сфери. Овцата може да не се бои от провали през 2018-а – те нямат място в живота й. Нещо повече – тя ще направи по-голяма крачка напред, откогато и да било.

Овцата е идеалният помощник, секретар и личен асистент. Но ще бъде допускана до креслото на шефа. Ще има шансове да се изкачи, да се разположи и да командва – поне докато се отегчи.

Овцата може да мечтае и за свой бизнес. Главното е да не отлети в облаците, защото хитрите конкуренти й дишат във врата и чакат пропуски. Обаче при лоши обстоятелства Жълтото Куче незабавно ще стане опасен звяр и ще й окаже помощ.

2018-а е богата и на нови връзки, и на раздели, на страст и дори на сватби. За обвързаните близкото бъдеще е гладко като писта.

Предупреждение: Овците обичат разкоша, но нека внимават с харчовете и да не се отдават на безсмислено разточителство.

Маймуна

В годината на Кучето Маймуната ще намагнетизира поклонници. Тя винаги изглежда като пред сесия за моден журнал, а сега ще блести повече от всякога. Предупреждение: Маймуната трябва да подбира ухажорите си, за да се избавя навреме от лицемерите и измамните личности. Купидон ще посети доста Маймуни през 2018-а, а други ще бъдат посетени от щъркела.

Доброто Куче ще облагодетелства Маймуната във финансовата сфера. Небрежна към парите, тя ще получи много дарове. За щастие, ще й се стоварят отгоре без поръчка. За Маймуната ще остане само грижата правилно да се разпореди с капиталите си (което е затрудняващо за нея). Не е зле голямата сума пари да отиде в банката.

Спестовността не е качество на Маймуната, но ако се вслуша в благоразумието на земното Куче, тя ще е възнаградена. Няколко пъти през 2018 ще има възможност да похарчи много пари за удоволствие – така, както си обича. Защитена от мошеници във финансите, тя ще се смее и ще се радва на живота.

Петел

В годината на Кучето активността и енергичността на Петела ще се поограничи. По-малко ще се пъчи, както обича. И ще му е от полза.

Внасяйки спокойствие и ред, господарят на 2018 ще нареди всичко по най-добър начин за Петела – дори пряко собствената му воля. Кучето ще помага във всякакви начинания. И най-смелите мечти на пернатото ще се въплатят с лекота. Но под едно условие: ако по-малко споделяте плановете си с околните. Разказвайте желанията си само на Кучето, и то на ухо.

Но дори и нещо да обърка, Петелът си е заработил настъпването на една изобилна и благодатна година. Може да се разположи в кокошарника и да се радва на пълния порядък в него, на пълните хамбари със зърно и на трудолюбивите помощници.

Ярките Петли ще съумеят да се понравят и на Купидон. Годината на Кучето е пълна със сюрпризи. Амурчетата са наоколо и стрелят само в подходящите партньори. Ако желаете сериозна връзка – заповядайте! Ако не желаете – бягайте въобще от любовните отношения. Семействата, създадени през 2018, ще бъдат здрави, а в тях ще цари разбирателство и единомислие.

Както споменахме, щъркелите обичат Жълтото Куче и през 2018 г. ще посетят мнозина. Сред тях ще има и немалко Петли, които ще получат здрави и симпатични бебета. Предупреждение: в семейството Петелът проявява прекалено упорство. Нека се учи на компромиси, за да може доволните му близки да го правят щастлив и доволен.

С финансите ситуацията е нееднозначна. Петелът с лекота богатее и нищо няма да си отказва. Но красивият живот е пълен с изкушения и съблазни, на които един Петел трудно устоява. Днес той играе в казиното, а утре е на далечно луксозно пътешествие. Задачата на Петела е да се учи да контролира желанията си.

Куче

Извън съмнение е, че Кучето ще преживее една успешна и щастлива година. Жълтият господар със земна енергия няма да пренебрегне своите и винаги ще протяга лапа за помощ и за поддръжка. А по-нататък в списъка фигурират още вълшебен нашийник, приказно красива колиба и златна верига.

Деловите партньори на Кучето ще бъдат добри и внимателни, а конкурентите – неуверени и боязливи. Ето такава ще бъде идеалната обстановка за делата на Кучето в собствената му година. Зелена светлина за нови начинания, ако ще и в съвсем непозната сфера. Кучето винаги души за нови възможности, ще надуши и сега пътищата, които се отварят пред него. Главното е да не лае напразно и да си повярва – тогава успехът ще му е приятел.

На любовния небосклон изгрява дъга, тук-там с облаци, но и те са бели и ефирни. Партньорите ще бъдат привлечени от честността и принципността на Кучето. 2018 е идеална за сериозни отношения, за семейство и за разширяването му с дечица.

Семейните Кучета ще имат безоблачни отношения с роднините, развиващи се към все по-добро, като приказен сън. Имат право да приберат недоверието си, да насочат нос по вятъра и само напред – към идеалния семеен живот.

Щом любовта ще е безоблачна, може би проблемите ще бъдат във финансовата сфера, тревожно се питат неуверените Кучета. Не, успокойте се.  Парите ще постъпват от разни страни, а вие само се грижете да не се пръснат. Комфортният и безгрижен живот е съблазнителен, но Кучето е длъжно да се държи в лапи. В други години може да се забавлявате, но в собствената си година трябва да заработвате и пак да заработвате. Ще си отдъхнете през лятото – най-добре на усамотено място с много цветя и романтични пътечки.

Свиня 

Качествата на Свинята ще бъдат почетени подобаващо в годината на Кучето. 2018 година обещава 12 стабилни месеца – и то във всички сфери. Конкурентите й няма да смеят да се доближат. Кучето ще разгонва неприятелите и ще я пази ден и нощ. Приветливата Фортуна е взема Свинята под своя закрила – нейната отговорност и разсъдливост се харесва на властващите в годината енергии.

Приветствайки умерения риск, годината ще носи на Свинята добри приходи. Пачките с пари ще идват по пътя на изгодни сделки и умни начинания. Свинята по рождение е бизнесмен, а в годината на Кучето още по-добре ще прояви талантите си.

На любовния фронт се очакват бури от страсти и урагани от емоции. На Свинята ще й бъде невъзможно да се въздържи от ярки любовни връзки. През 2018-а ще има и флирт, и стабилни връзки. На небосклона все още няма наследници, но и те идват. При обвързаните хора от знака родените в 2018-а деца ще бъдат здрави и много, много симпатични.

Финансовата ситуация във владенията на Кучето е леко сложна. Свинята ще печели, но ще трябва да държи под постоянен контрол своите доходи и разходи и то с хирургическа точност. При добри разчети, по-нататък ще си даде разточителни удоволствия и приятни почивки.

Общо за 2018 г.

През 2018-а е важен творческият подход. В изпълнителската и техническата работа дори използването на фантазията ще носи небивали резултати.

Годината е особено ползотворна за интелектуалните професии. Пред техните проекти изгрява зелена светлина. Носът на дейното и трудолюбиво Куче е насочен към целта. То ще подкрепя с енергията си и останалите, които са се устремили към собствения си успех.

В годината на Кучето със стихия земя не се очакват значимо разклащане на здравето. Кучето е закалено и няма да позволи прекалено да се киха и кашля. Но вредните навици то няма да търпи, защото не обича да се харчат пари за цигари и алкохол.

Кучето обича да пътешества и да сменя екстериора, затова то ще подкрепя всеки, желаещ да се изпълни с нови впечатления.

Приказни промени ще има и в сърдечната сфера. 2018-а ще е пълна със срещи и запознанства. Семейните ще преживеят нов меден месец, а свободните имат шанс да открият устойчив, стабилен партньор.

През новия период ще има изобилие от сватби и новородени. Двойките, които се събират под благосклонния поглед на Кучето, ще разчитат на устойчив съюз. Децата, родени с енергията на земното Куче ще се отличават с устойчиво здраве, весел нрав и висок интелект.

През 2018-а е от значение комуникацията, общуването и създаването на приятелства. Хората мигновено ще усещат подходящите партньори, сходните енергии. Ще бъдат толерирани добрите отношения, дружелюбието, любезността, помощта и съдействието към другите.

2018-а ще ни донесе радости, любовни чувства и блага, ако не джавкаме за дреболии, не хапем, не ръмжим, а вярваме на хората и решаваме всички проблеми с търпение и дипломатичност. Тогава и владетелят – Жълтото Куче, ще помага и ще носи радост. И животът няма да е кучешки.

Заляха с подигравки Иванка Тръмп заради снимка в лаборатория
22:37 | 23 Март 2018 г.

Заляха с подигравки Иванка Тръмп заради снимка в л...

22:37 | 23 Март 2018 г.
Иванка Тръмп предизвика бурни подигравки в мрежата със своя снимка. Първата дъщеря, както шеговитя я наричат медиите отвъд океана пусна ф...
Наша гордост: Врачанска връзка обогати филма за Пабло Ескобар
10:03 | 23 Март 2018 г.

Наша гордост: Врачанска връзка обогати филма за Па...

10:03 | 23 Март 2018 г.
Врачанска следа има в новия филм за прочутия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, преведен у нас "Да обичаш Пабло" от оригинал...
100% безвредно! Боядисайте косата си с продукти от кухнята
15:17 | 22 Март 2018 г.

100% безвредно! Боядисайте косата си с продукти от...

15:17 | 22 Март 2018 г.
Казано е, че ако искате да промените живота си, трябва да  промените цвета на косата. Но често боите съсипват косата ни за...
Той беше нападнат от тигър, 20 годни кри лицето си, но сега реши да го покаже (Снимки 18+)
14:57 | 22 Март 2018 г.

Преди 20 години беше нападнат от тигър, но сега ре...

14:57 | 22 Март 2018 г.
За един миг животът на рибаря Хашмот Али от Бангладеш се променя завинаги. Тигър го напада, докато си почива в лодката си след дългия раб...
Селфито, кифлите и тоалетната! Най-доброто от клозетната фотография в нета (Снимки)
14:25 | 22 Март 2018 г.

Селфито, кифлите и тоалетната! Най-доброто от клоз...

14:25 | 22 Март 2018 г.
С навлизането на смартфоните в ежедневието на средностатистическия човек се появи и едно нова мода – тази на селфито и снимките в о...
12:38 | 22 Март 2018 г.

Кои са най-големите врагове на сърцето

12:38 | 22 Март 2018 г.
Във "Всеки следобед" днес очаквайте: 1. Кои са най-големите врагове на сърцето, как негативните мисли и емоции увреждат здр...

гледай на живо

24.03.2018
 • в момента
  Повторения
 • 06:30
  Кухнята на Звездев
 • 07:00
  Интервю с Наделина Анева
 • 08:00
  Денят на живо