Путин встъпи в длъжност с руска лимузина

Така Путин прекъсна традицията да се използва Mercedes от бранда Pullman

Путин встъпи в длъжност с руска лимузина (Снимки)
Източник: БГНЕС

Путин встъпи в длъжност с руска лимузина (Снимки)

Руският президент Владимир Путин мина през кремълския площад в нова черна руски лимузина преди встъпването в длъжност в понеделник, с което прекрати досегашната си практика да използва „Мерцедес“ от бранда Pullman. 

Новият модел, наречен "Лимузина Сенат", означава връщане към практиката от съветската епоха лидерите на страната да се возят в домашни церемониални автомобили. Разработката  е известна като проект "Единна модулна платформа" ("Кортеж"). Лимузината под бранда Aurus (комбинация от Aurum, латинското име на златото, и Russia).

Съветски лидери ползваха лимузините „ЗИЛ“, а по-нископоставените служители „летяха“ с „Чайка“.

Агенция РИА Новости цитира гост на церемонията, който заявил, че новата кола "е по-яка от тази на Тръмп" (американският президент ползва „Кадилак“).

"Това е основната автомобилна интрига през последните пет години", разказва репортер на телевизия "Россия 24", хвалейки факта, че колата е "произведена в Русия, направена с руски компоненти и направена от ръцете на руски специалисти".

Вижте СНИМКИ от церемонията по встъпването на Владимир Путин в длъжност президент за четвърти път в нашата ГАЛЕРИЯ

Независимо от това, новият модел на „Лимузина Сенат“ също се е възползвал от "международния опит", заяви репортерът, тъй като двигателят бе разработен с помощта на инженери от „Порше“.

Лимузината е в процес на развитие от 2013 г. насам, съобщи TAСС, като за проекта са насочени 12,4 милиарда рубли (197 милиона долара) държавни средства. Производството започна миналата година.

Новата лимузина, която е малко по-дълга от 6 метра,е част от диапазона, наречен Aurus, който ще включва и седан, наречен „Сенат“ и MPV, наречен "Арсенал", предаде руската телевизия, като казва, че имената са взети от кули на Кремъл. Гамата ще се продава и в търговската мрежа и ще се конкурира по спецификации и цени с “Мерцедес Майбах“, „Бентли“ и „Ролс-Ройс“, съобщи ТАСС.

Руските лидери отдавна се наслаждават на използването на техните забележими отдалече автомобили.

Болшевишкият лидер Владимир Ленин използваше колите на бившето царско семейство и се качи в Rolls-Royce Silver Ghost, докато любимата кола на Сталин беше „Пакард“, допълниха от ТАСС.

Бронираните лимузини ЗИЛ се появяват през 50-те години и са използвани до средата на 90-те години, след което служителите до голяма степен преминаха на „Мер;цедес“-и. И „Чайка“ е разработена през 50-те години.

00:56 | 24 Януари 2019 г.

Как позитивните и негативни емоции влияят на тялот...

00:56 | 24 Януари 2019 г.
Хората изпитват различни емоции – от щастие до тъга, от екстремна радост до депресия. Всяка една от тези емоции създава различни ус...
13:14 | 23 Януари 2019 г.

Социопат или психопат стои до теб - 8 признака да ...

13:14 | 23 Януари 2019 г.
Психопати, нарцисисти, социопати, манипулативни индивиди – всички те са социални хищници и подли хамелеони, които знаят какво точно...
12:04 | 23 Януари 2019 г.

Откриха публичен дом със секс кукли и всякакви изв...

12:04 | 23 Януари 2019 г.
В Италия отвори врати първият публичен дом, чиито служителки са секскукли, съобщи Би Би Си. Клиентите могат да прекарат времето си със сг...
Ето темите и гостите в \
13:54 | 22 Януари 2019 г.

Как работи престъпният наркозависим ум?

13:54 | 22 Януари 2019 г.
Според запознати, голяма част от тежките престъпления у нас се извършват под въздействието на наркотици. Как действа наркозависимият...
Най-пълният седмичен хороскоп за всички зодии
10:22 | 21 Януари 2019 г.

Най-пълният седмичен хороскоп за всички зодии

10:22 | 21 Януари 2019 г.
Седмицата започва с пълнолуние и пълно лунно затъмнение в знак Лъв в 07:17ч. Лунното затъмнение повдига важни вътрешни проблеми...
Брад Пит и Чарлийз Терон крият тайна връзка
20:52 | 20 Януари 2019 г.

Брад Пит и Чарлийз Терон крият тайна връзка

20:52 | 20 Януари 2019 г.
Холивудският актьор Брад Пит се среща с актрисата Шарлиз Терон, пише британският вестник Sun. Според публикацията, връзката между дв...

гледай на живо

24.01.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини