Путин встъпи в длъжност с руска лимузина

Така Путин прекъсна традицията да се използва Mercedes от бранда Pullman

Путин встъпи в длъжност с руска лимузина (Снимки)
Източник: БГНЕС

Путин встъпи в длъжност с руска лимузина (Снимки)

Руският президент Владимир Путин мина през кремълския площад в нова черна руски лимузина преди встъпването в длъжност в понеделник, с което прекрати досегашната си практика да използва „Мерцедес“ от бранда Pullman. 

Новият модел, наречен "Лимузина Сенат", означава връщане към практиката от съветската епоха лидерите на страната да се возят в домашни церемониални автомобили. Разработката  е известна като проект "Единна модулна платформа" ("Кортеж"). Лимузината под бранда Aurus (комбинация от Aurum, латинското име на златото, и Russia).

Съветски лидери ползваха лимузините „ЗИЛ“, а по-нископоставените служители „летяха“ с „Чайка“.

Агенция РИА Новости цитира гост на церемонията, който заявил, че новата кола "е по-яка от тази на Тръмп" (американският президент ползва „Кадилак“).

"Това е основната автомобилна интрига през последните пет години", разказва репортер на телевизия "Россия 24", хвалейки факта, че колата е "произведена в Русия, направена с руски компоненти и направена от ръцете на руски специалисти".

Вижте СНИМКИ от церемонията по встъпването на Владимир Путин в длъжност президент за четвърти път в нашата ГАЛЕРИЯ

Независимо от това, новият модел на „Лимузина Сенат“ също се е възползвал от "международния опит", заяви репортерът, тъй като двигателят бе разработен с помощта на инженери от „Порше“.

Лимузината е в процес на развитие от 2013 г. насам, съобщи TAСС, като за проекта са насочени 12,4 милиарда рубли (197 милиона долара) държавни средства. Производството започна миналата година.

Новата лимузина, която е малко по-дълга от 6 метра,е част от диапазона, наречен Aurus, който ще включва и седан, наречен „Сенат“ и MPV, наречен "Арсенал", предаде руската телевизия, като казва, че имената са взети от кули на Кремъл. Гамата ще се продава и в търговската мрежа и ще се конкурира по спецификации и цени с “Мерцедес Майбах“, „Бентли“ и „Ролс-Ройс“, съобщи ТАСС.

Руските лидери отдавна се наслаждават на използването на техните забележими отдалече автомобили.

Болшевишкият лидер Владимир Ленин използваше колите на бившето царско семейство и се качи в Rolls-Royce Silver Ghost, докато любимата кола на Сталин беше „Пакард“, допълниха от ТАСС.

Бронираните лимузини ЗИЛ се появяват през 50-те години и са използвани до средата на 90-те години, след което служителите до голяма степен преминаха на „Мер;цедес“-и. И „Чайка“ е разработена през 50-те години.

Приеха бюджета на Общественото осигуряване: Ето какво решиха депутатите за майчинството и пенсиите
14:37 | 22 Октомври 2018 г.

Майки срещу работодатели - да се начислява ли пла...

14:37 | 22 Октомври 2018 г.
В "Социална мрежа" очаквайте: 1. От къде ще ни дойде тези дни ... късметът и каква се очертава седмицата според звездните а...
12:19 | 22 Октомври 2018 г.

Ето как Планината (2,06 м) взе за жена миньончето ...

12:19 | 22 Октомври 2018 г.
Високият 2,06 м исландски здравеняк Тор Бьорнсон, изиграл Сер Грегор "Планината" в "Игра на тронове", се ожени за мин...
08:56 | 22 Октомври 2018 г.

Принц Хари очарова аборигенки в джунглата (СНИМКИ)

08:56 | 22 Октомври 2018 г.
Принц Хари беше приветстван от аборигенската общност на обявения за част от световното културно наследство остров Фрейзър, докато неговат...
Принц Хари се надява бебето им с Меган да е момиче
22:43 | 21 Октомври 2018 г.

Принц Хари се надява, че бебето им с Меган ще е мо...

22:43 | 21 Октомври 2018 г.
Принц Хари разкри, че се надява съпругата му Меган Маркъл да го дари с момиченце. 34-годишният Хари не крие, че се вълнува като малко мом...
ракета Ариана
14:50 | 20 Октомври 2018 г.

Мисия за 3 милиарда евро - 2 сателита потеглиха къ...

14:50 | 20 Октомври 2018 г.
Два сателита, съвместна европейско-японска разработка, поеха към планетата разположена най-близо до Слънцето - Меркурий. Космическата...
11 невероятни СНИМКИ уловени от Google Map камера
15:40 | 19 Октомври 2018 г.

11 невероятни СНИМКИ уловени от камерите на Google...

15:40 | 19 Октомври 2018 г.
Има неща и ситуация, които никога не бихме повярвали, че са възможни и че са се случили абсолютно реално ако няма неоспорими доказателств...

гледай на живо

23.10.2018
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини