Внимание! Ретроградна Венера в Скорпион - какво не трябва да правим

Стари приятели или изгубена любов могат да се върнат на ретроградна Венера

Внимание! Ретроградна Венера в Скорпон - какво не трябва да правим
Източник: pixabay.com

Внимание! Ретроградна Венера в Скорпон - какво не трябва да правим

Венера е ретроградна в Скорпион. От астрологична гледна точка, този период се счита за неподходящ за сключване на брак и начало на нови отношения. Затова пък, напълно е възможно възстановяването на стари отношения. Не желателно да взимате важни решения относно финансите си, възможни са всякакви затруднения и объркване във финансовите дела. Не се препоръчва да правите инвестиции на ретроградна Венера, защото това, в което вложите пари, в последствие може да изгуби стойността си. 

От 5 октомври 2018 до 16 ноември 2018 година е ретроградният период на Венера, като пътят й започва от 10 гр. в Скорпион и спира на 25 гр. във Везни. Обратното движение на Венера се осъществява в Скорпион от 5 до 31 октомври, а от 31 октомври до 16 ноември във Везни.

Влияние на ретроградната Венера

Най-значимо е за тези, при които планетата е силно проявена в наталната им карта, в този смисъл и за родените под знаците Телец и Везни, защото те се намират под управлението на Венера. Ретроградна Венера прави възможно, вие да видите реалната ценност и достойнство на хората и вещите в живота ви. Именно с тези теми е свързан знака Телец (ценности, пари) и Везни (отношения). Тъй като планетата прави обратно движение в Скорпион, периодът е важен за представителите на този знак. 

Както е известно, Венера в астрологията се счита за планета на любовта, затова нейното влияние се отразя върху любовта и отношенията. Ретроградна Венера акцентира върху темите за верността и предаността в любовта, материалните и финансови интереси между съпрузите, въпросите относно възпитанието на децата. През това време могат да възникнат проблеми, които са се зародили в миналото. Това не е време за активни действия. Ако в любовта се появят търкания или разногласия, това може да е напомняне, че не всичко е благополучно. Ако отношенията, като цяло са позитивни, то създалите се затруднения няма да повлияят на качеството на връзката, но все пак трябва да оцените сериозността на проблемите и да претеглите всички плюсове и минуси на взаимоотношенията си. 

Най-напрегнато може да бъде времето, когато Венера образува негативни аспекти с планети. На 11 октомври 2018 Венера прави квадратура с Марс, което говори за трудности в любовта. Неудържимите страсти ще ви донесат само неприятности. В последните дни на октомври и първите дни на ноември 2018, Венера образуна опозиция с Уран (точната дата на аспекта е 31 октомври). Не са изключени изненадващи, разочароващи събития и парични затруднения.
Много хора ще се почувстват необичани, недооценени, ще се появи усещане, че те трябва да получат повече от отношенията. Възможно е любимият човек да наруши своите обещания. Само, след като Венера отново започне да се движи напред, вие може да започнете да действате, ако сметнете, че е необходимо. Например, ако вие стигнете до извод, че е нужно да прекъснете взаимоотношенията, то е по-добре да направите това, едва след като цикълът на ретроградност на Венера приключи. Важно е да разберете, че ако в отношенията, от самото начало възникват проблеми, то те ще останат завинаги и с течение на времето ще се задълбочават. Оценете ги по време на ретроградна Венера и определете, дали можете да ги приемете и да търпите или не можете. 

Любов и отношения, започнали при ретроградна Венера, могат да бъдат противоречиви. Обратното движение на планетата променя обичайната гледна точка, често вие не сте в състояние да видите очевидното, това, което лесно бихте забелязали в друго време. Това не означава, че ретроградна Венера носи лъжи, но изкривеното виждате върху връзката присъства, в една или друга форма, така че грешните предположения са напълно вероятни. Тези предположения могат да предизвикат погрешни оценки и разочарования в бъдеще, когато вие ще откриете, че човекът на вашите мечти не е такъв, за какъвто сте го мислили.

Периодът не е подходящ:

• Периодът на ретроградна Венера от 5 октомври до 16 ноември 2018 година не е подходящ за сключване на брак. Ако вие избирате деня за сватбата, почакайте докато планетата започне директно движение, за да могат перспективите в брачния съюз да бъдат по-близки до мечтаните. 

• В астрологията Венера е естественият управител на втори дом (домът на парите и ценностите), затова тя притежава определена власт във финансовите дела. Това не е най-подходящото време за инвестиране и начало на бизнес, с непосредствено отношение към финансовата дейност. В бъдеще може да се окаже, че стойността на продукта или услугата са били завишени или тяхната ценност не съответства на очакваната. Когато планетата стане директна, могат да възникнат загуби, заради финансови действия, предприети в период на обратно движение на Венера.

• Времето на ретроградна Венера не благоприятства придобиването на луксозни предмети. Възможна е неточна оценка на предмета. Например, може да се окаже, че предметът, който е изглеждал много привлекателно в магазина е изгубил своето очарование. 

Периодът е подходящ: 

• Стари приятели или изгубена любов могат да се върнат на ретроградна Венера. Периодът между 5 октомври и 16 ноември 2018 е благоприятен за възстановяване на отношения, които са съществували в миналото и са били прекъснати. Но само в случай, ако имате сериозни намерения. Ако сегашните отношения са трудни, то ще се появи възможност за помирение. 

• Ретроградна Венера в Скорпион и Везни дава финансови предимства на тези, които знаят как ги използват. Ретроградният период е подходящ за продажба на ненужни вещи и залежали стоки, а също и на недвижим имот, който отдавна продавате. В това време много хора правят абсолютно нецелесъобразни покупки, затова е добре да продавате това, което в друго време не успявате да продадете. Напълно е възможно някой да види вътрешната красота на залежалата вещ или да усети, че не може да живее без нея. Те ще съжаляват после, но това не е ваш проблем. 

Вижте още любопитни новини от България и света 

• Времето е отлично за придобиване на антикварни и бутикови предмети. В периодът на обратно движеща се Венера много хора ще успеят да направят изгодни покупки на такива вещи. Може би защото вие ще знаете реалната цена на стоката, а продавачът не. 

• Покупка на недвижими имоти не винаги е проблемна при ретроградна Венера. Вие можете да направите добра сделка, ако подходът ви бъде балансиран. Съществен фактор е да проверявате за недостатъци скрити под закачлива външност. 

• Ретроградна Венера е благоприятно време за повторни преговори, засягащи финансите, например, договор за банков кредит. Добре е да се занимавате с юридически въпроси, имащи по-старо начало.

Източник: astrobg.eu

Приеха бюджета на Общественото осигуряване: Ето какво решиха депутатите за майчинството и пенсиите
14:37 | 22 Октомври 2018 г.

Майки срещу работодатели - да се начислява ли пла...

14:37 | 22 Октомври 2018 г.
В "Социална мрежа" очаквайте: 1. От къде ще ни дойде тези дни ... късметът и каква се очертава седмицата според звездните а...
12:19 | 22 Октомври 2018 г.

Ето как Планината (2,06 м) взе за жена миньончето ...

12:19 | 22 Октомври 2018 г.
Високият 2,06 м исландски здравеняк Тор Бьорнсон, изиграл Сер Грегор "Планината" в "Игра на тронове", се ожени за мин...
08:56 | 22 Октомври 2018 г.

Принц Хари очарова аборигенки в джунглата (СНИМКИ)

08:56 | 22 Октомври 2018 г.
Принц Хари беше приветстван от аборигенската общност на обявения за част от световното културно наследство остров Фрейзър, докато неговат...
Принц Хари се надява бебето им с Меган да е момиче
22:43 | 21 Октомври 2018 г.

Принц Хари се надява, че бебето им с Меган ще е мо...

22:43 | 21 Октомври 2018 г.
Принц Хари разкри, че се надява съпругата му Меган Маркъл да го дари с момиченце. 34-годишният Хари не крие, че се вълнува като малко мом...
ракета Ариана
14:50 | 20 Октомври 2018 г.

Мисия за 3 милиарда евро - 2 сателита потеглиха къ...

14:50 | 20 Октомври 2018 г.
Два сателита, съвместна европейско-японска разработка, поеха към планетата разположена най-близо до Слънцето - Меркурий. Космическата...
11 невероятни СНИМКИ уловени от Google Map камера
15:40 | 19 Октомври 2018 г.

11 невероятни СНИМКИ уловени от камерите на Google...

15:40 | 19 Октомври 2018 г.
Има неща и ситуация, които никога не бихме повярвали, че са възможни и че са се случили абсолютно реално ако няма неоспорими доказателств...

гледай на живо

23.10.2018
 • в момента
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Имате думата