В сезона на тиквата: Нискокалорично брауни, готово за 5 минути

Да, десертът може да е вкусен и полезен едновременно!

В сезона на тиквата: Нискокалорично брауни без глутен
Източник: Pinterest

В сезона на тиквата: Нискокалорично брауни без глутен

В сезона на тиквата и месеца на Хелоуин, в който оранжевото изкушение гледа от почти всяка витрина, фитнес инструктурът Румяна Илиева представя една бърза и здравословна рецепта за мокро брауни с тиква, защото има как десертите да бъдат хем вкусни, хем съвестта ни да остане чиста и след като сме им се насладили. Най-доброто на тази рецепта с тиква (освен шоколадовият вкус) е, че за приготвянето ѝ ще са ви нужни не повече от 5 минути.

Необходими продукти:

500 г сурова, обелена тиква
130 г брашно (пробвайте с оризово, ако не ядете глутен)
100 г фурми без костилките
50 г  натурално какао
50 г кокосово масло (краве масло или зехтин)

Идеално си пасват и почти всякакви ядки - най-добре на тиквено-какаовият вкус си отиват ореховите. Поставете в кухненски робот тиквата, за да се смели на ситни парченца. Добавете фурмите и отново пасирайте. Прибавете какаото, брашното и мазнината.

За печенето ви е нужна хартия и форма за сладкиш. Тиквеното брауни ще бъде готово след около 70 минути, при 160 градуса. Печете вкусното изкушение на горен и долен реотан. Ако нямате форма, не се тревожете - при печене в тава ще получите по-мокър ефект, но вкусът си остава гарантирано превъзходен.

Освен вкусни десерти, в предстоящия зимен сезон е добре да осигурим на тялото си и допълнителни витамини, които да подсилят имунната ни система - пригответе си тази бърза рецепта, преди грипа да ви е повалил.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пакистанец ПАСЕ ЛИСТА И КЛОНИ от 25 г., здрав е (ВИДЕО)
20:05 | 23 Април 2017 г.

Пакистанец ПАСЕ ЛИСТА И КЛОНИ от 25 г., здрав е (В...

20:05 | 23 Април 2017 г.
Пакистанец яде листа и клони от дърветата вече 25 години и никога оттогава не е боледувал, съобщи „Ню Йорк Поуст“. Във в...
19:46 | 10 Април 2017 г.

Учените: Слагайте сол в кафето, а не захар

19:46 | 10 Април 2017 г.
Учените: Слагайте сол в кафето, а не захар Натриевите йони потискат горчивия вкус и на виното   Няма нищо по-хубаво от е...
15:02 | 10 Април 2017 г.

Невероятно откритие! Екстракт от този плод убива Р...

15:02 | 10 Април 2017 г.
Изследване, проведено в института в QIMR в Куинсланд, Австралия направи пробив, който може би е началото на края на битката с рака. ...
В сезона на алергиите: Кои храни помагат за облекчаване на симптомите
14:07 | 30 Март 2017 г.

В сезона на алергиите: Кои храни помагат за облекч...

14:07 | 30 Март 2017 г.
За много хора най-ведрият и шарен сезон – пролетта, се превръща в истински ад заради досадните алергии. Разбира се, има десетки...
15:26 | 20 Март 2017 г.

ПРОЛЕТНО ИЗКУШЕНИЕ! Персийска ФРИТАТА с билки и пр...

15:26 | 20 Март 2017 г.
Това е една вкусна и здравословна рецепта за пролетните дни. За приготовлението й може да използвате най-разнообразна зеленина от гра...
17:37 | 06 Февруари 2017 г.

Пригответе ЕЛИКСИР на ЛЮБОВТА за Свети Валентин

17:37 | 06 Февруари 2017 г.
Жената е родена, за да получава удоволствие. Тя е центърът на Вселената. От столетия жените са предавали – от уста на уста, от ...

гледай на живо

29.04.2017
  • в момента
    Повторения
  • 07:00
    Времето, календар, хороскоп
  • 07:15
    Спорт в обектива
  • 08:00
    Часът на кмета