9 научни причини да пиеш повече вино

Ако изобщо са ти нужни такива в навечерието на празниците

9 научни причини да пиеш повече вино
Източник: foodandwinetime.co.za

9 научни причини да пиеш повече вино

Още по темата

Ако отсега ви е заглождила съвестта при мисълта какви количества вино обикновено изпивате по празниците, ето няколко факта, които може да ви успокоят.

Сипете си чаша вино, прочетете тези научно доказани 9 свойства на любимата ви напитка и се успокойте, не е нужно Коледата ви да бъде придружена от въздържание, т.е. депресираща!

1. В умерени количества виното може да бъде благоприятно за нивата на холестерол, увеличавайки добрия (HDL). Фенолите в напитката предпазват артериите в тялото от лошия (LDL).

2. Червеното вино забавя растежа на раковите клетки на гърдата и простатата, като също така парира развиването на рак на устната кухина.

3. Пиенето на вино в умерени количества намалява риска от заболяване от остеопороза, което казано простичко е свързано с изтъняването на костите с възрастта.

4. Ресвератролът е ключов антиоксидант, който се съдържа в люспите на тъмното грозде. Той предпазва кръвоносните съдове като елиминира кръвните съсиреци. Също така ще помогне да се отървете от нежеланите бръчки, тъй като помага на тялото в борбата с болестите и стареенето.

5. Всъщност е полезно до такава степен, че множество изследвания са доказали, че е по-добре да си пийваш умерено отколкото да се въздържаш изцяло от алкохол.

6. Полифенолите, които се съдържат в червеното вино, допринасят за намаляването на вредните бактерии, като по този начин предпазват тялото от болести.

7. Виното намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инфаркт, като разширява артериите и подобрява кръвообращението.

8. Червеното вино има високо съдържание на флавоноиди, като според изследвания те намаляват риска за организма от много типове рак.

9. Червеното вино притежава способността да намалява риска от някои видове деменция като Алцхаймер например.

Вижте също как да допринесете още повече за празничния си дух с помощта на чашите си за вино, когато не са пълни разбира се!

Етикети: вино
Какво да направим преди да се съблечем по бански
10:03 | 04 Април 2019 г.

Диетите скъсяват живота на един от пет души по све...

10:03 | 04 Април 2019 г.
Неправилните диети причиняват ранната смърт на 11 милиона души всяка година, показва мащабно проучване. Анализът на Лансет установява...
Край на броенето на калории! Ето как лесно да преценим колко храна ни е нужна
10:57 | 01 Април 2019 г.

Край на броенето на калории! Ето как лесно да прец...

10:57 | 01 Април 2019 г.
Опитвате се да се храните здравословно, избягвате бялата захар и брашно, стремите се да разнообразявате храненията си, но това с което не...
09:41 | 30 Март 2019 г.

Вижте в "Пулс" по Канал 3: Колко вода да пием за о...

09:41 | 30 Март 2019 г.
Минимум 35 мл вода на един килограм телесна маса при по-високи температури препоръча в предаването "Пулс" по Канал 3 професор Д...
Япоките никога не са пълни, но защо?
10:15 | 22 Март 2019 г.

10 причини, поради които японките никога не пълнея...

10:15 | 22 Март 2019 г.
Според статистиката японците имат най-голяма продължителност на живота. Средната възраст на живота там достига 87 години. На фона на този...
Колко калории всъщност съдържа любимото ти питие?
10:09 | 22 Март 2019 г.

Колко калории всъщност съдържа любимото ти питие?

10:09 | 22 Март 2019 г.
На всички ни се е случвало – работната седмица (или работният ден) изглеждат безкрайни и единственото, което искаш да правиш, е да ...
13:17 | 21 Март 2019 г.

Пет разпространени мита за храната

13:17 | 21 Март 2019 г.
В мрежата се въртят какви ли не твърдения относно храната и макар че принципно е добре хората да се интересуват какво ядат, всички тези п...