Храни, които променят цвета на очите ви

Всичко, което приемаме променя ириса

Очи
Източник: Facebook

Очи

Още по темата
09:43 | 27 Февруари 2019 г.

Промяната на цвета на очите е напълно възможна и без носенето на цветни лещи. За да накарате ирисът си да смени окраската на вашите очи е достатъчно просто да пренастроите вашата диета. Още от самото начало трябва да се направи уговорката, че не бива да очаквате кардинална промяна и ако сте със сини очи, на сутринта да се събудите със зеленини, например. Никой не бива да забравя, че окраската на ириса е наследство от родителите, както формата на носа, косите...  Въпреки това, можете леко да пренастроите нещата и да направите така, че ирисът да е по-ярък, по-тъмен или по-светъл. Причината за това е, че цветът на окото се определя от концентрацията цвят на меланин в ириса. За да промените основния тон, е необходимо само за 60 дни да се ядат определени храни или напитки. 

очи

Зелен чай

Зелен чай

Зеленият чай е идеален тоник. Всеки знае, че използваните торбички чай могат да успокояват уморените очи, но се оказва, че постоянното му използване прави ириса по-ярък.

Мед

Мед

 

Медът. Това е уникална храна - хората, които ядат повече от този продукт, доказано, е че боледуват по-малко.

Редовната му консумация обаче ще направи очите ви по-ярки, отколкото обикновено.

 

Спанак

Спанак

Спанакът и други зелени зеленчуци съдържат много лутеин и зеаксантин, тези вещества предпазват ретината, особено при рязко агресивно влияние, да речем, ярка светлина. Редовното ядене на спанак прави така, че цветът на очите ви да бъде по-ярък.

Риба

Риба

В Рибата и морската храна се съдържат огромни количества 

витамини и минерали. При редовна консумация на риба, 

в допълнение към това, че ще имате ред ползи за тялото си, вие ще забележите, че цветът на очите ви ще се промени - те ще станат по-тъмни.

Лайка

ЛайкаЧаят от лайка намалява количеството на хормоните, предизвикващи стрес в кръвта. Това обикновено растение има антисептичен ефект и дава очите ви по-топъл оттенък.

Зехтин

Ползите от зехтина се знаят от всички. Той може да намали холестерола, да облекчи болките в ставите, да подмлади кожата и изглади бръчките. В допълнение към това, в състава ме има линолова киселина, а това дава очите топло богат тон. Ако не вярвате, разходете се до съседна Гърция и вижте очите и косите на гъркините, те винаги искрят. 

Ядки
 
Яденето на около една шепа ядки на ден ще промени цвета на очите ви. Те ще бъдат много по-ярки! Само имайте предвид, че за тази цел е необходимо да се ядат сурови, а не печени ядки. Когато се нагряват по-голямата част от хранителните вещества се разрушават.
 
Месо
В месните продукти се съдържа голямо количество цинк и магнезий, които не само ще подобрят здравето ви, но също може да допринесат за промяна в цвета на ириса.
 
Джинджифил
Джинджифил
 
Джинджифилът със своите лечебни свойства е познат на мнозина. Но редовната консумация на корен от джинджифил променя цвета на очите, като прави тоновете им по-меки.
 
Етикети: храни , очи , цвят
Япоките никога не са пълни, но защо?
10:15 | 22 Март 2019 г.

10 причини, поради които японките никога не пълнея...

10:15 | 22 Март 2019 г.
Според статистиката японците имат най-голяма продължителност на живота. Средната възраст на живота там достига 87 години. На фона на този...
Колко калории всъщност съдържа любимото ти питие?
10:09 | 22 Март 2019 г.

Колко калории всъщност съдържа любимото ти питие?

10:09 | 22 Март 2019 г.
На всички ни се е случвало – работната седмица (или работният ден) изглеждат безкрайни и единственото, което искаш да правиш, е да ...
13:17 | 21 Март 2019 г.

Пет разпространени мита за храната

13:17 | 21 Март 2019 г.
В мрежата се въртят какви ли не твърдения относно храната и макар че принципно е добре хората да се интересуват какво ядат, всички тези п...
Червено цвекло
13:11 | 21 Март 2019 г.

Червено цвекло цери високото кръвно

13:11 | 21 Март 2019 г.
Червеното цвекло е подходящо не само за вкусни ястия и салати. Под формата на сок то се превръща в ефикасно средство срещу високото к...
Ето как да се храните според астрологията и лунния календар
22:13 | 27 Февруари 2019 г.

Ето как да се храните според астрологията и лунния...

22:13 | 27 Февруари 2019 г.
Лунният календар е базиран на традиционната астрология. Разположението на планетите, включително и Луната, не само влияе на психиката и е...
13:45 | 12 Януари 2019 г.

Мрачно: България с най-висока смъртност в ЕС от не...

13:45 | 12 Януари 2019 г.
България е в първата четвъртина на Европа по смъртност, предизвикани от неправилно хранене. Тя е на 12-то място от общо 51 държави, включ...

гледай на живо

27.03.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини