Храни, които променят цвета на очите ви

Всичко, което приемаме променя ириса

Очи
Източник: Facebook

Очи

Още по темата
09:43 | 27 Февруари 2019 г.

Промяната на цвета на очите е напълно възможна и без носенето на цветни лещи. За да накарате ирисът си да смени окраската на вашите очи е достатъчно просто да пренастроите вашата диета. Още от самото начало трябва да се направи уговорката, че не бива да очаквате кардинална промяна и ако сте със сини очи, на сутринта да се събудите със зеленини, например. Никой не бива да забравя, че окраската на ириса е наследство от родителите, както формата на носа, косите...  Въпреки това, можете леко да пренастроите нещата и да направите така, че ирисът да е по-ярък, по-тъмен или по-светъл. Причината за това е, че цветът на окото се определя от концентрацията цвят на меланин в ириса. За да промените основния тон, е необходимо само за 60 дни да се ядат определени храни или напитки. 

очи

Зелен чай

Зелен чай

Зеленият чай е идеален тоник. Всеки знае, че използваните торбички чай могат да успокояват уморените очи, но се оказва, че постоянното му използване прави ириса по-ярък.

Мед

Мед

 

Медът. Това е уникална храна - хората, които ядат повече от този продукт, доказано, е че боледуват по-малко.

Редовната му консумация обаче ще направи очите ви по-ярки, отколкото обикновено.

 

Спанак

Спанак

Спанакът и други зелени зеленчуци съдържат много лутеин и зеаксантин, тези вещества предпазват ретината, особено при рязко агресивно влияние, да речем, ярка светлина. Редовното ядене на спанак прави така, че цветът на очите ви да бъде по-ярък.

Риба

Риба

В Рибата и морската храна се съдържат огромни количества 

витамини и минерали. При редовна консумация на риба, 

в допълнение към това, че ще имате ред ползи за тялото си, вие ще забележите, че цветът на очите ви ще се промени - те ще станат по-тъмни.

Лайка

ЛайкаЧаят от лайка намалява количеството на хормоните, предизвикващи стрес в кръвта. Това обикновено растение има антисептичен ефект и дава очите ви по-топъл оттенък.

Зехтин

Ползите от зехтина се знаят от всички. Той може да намали холестерола, да облекчи болките в ставите, да подмлади кожата и изглади бръчките. В допълнение към това, в състава ме има линолова киселина, а това дава очите топло богат тон. Ако не вярвате, разходете се до съседна Гърция и вижте очите и косите на гъркините, те винаги искрят. 

Ядки
 
Яденето на около една шепа ядки на ден ще промени цвета на очите ви. Те ще бъдат много по-ярки! Само имайте предвид, че за тази цел е необходимо да се ядат сурови, а не печени ядки. Когато се нагряват по-голямата част от хранителните вещества се разрушават.
 
Месо
В месните продукти се съдържа голямо количество цинк и магнезий, които не само ще подобрят здравето ви, но също може да допринесат за промяна в цвета на ириса.
 
Джинджифил
Джинджифил
 
Джинджифилът със своите лечебни свойства е познат на мнозина. Но редовната консумация на корен от джинджифил променя цвета на очите, като прави тоновете им по-меки.
 
Етикети: храни , очи , цвят
Какво да направим преди да се съблечем по бански
10:03 | 04 Април 2019 г.

Диетите скъсяват живота на един от пет души по све...

10:03 | 04 Април 2019 г.
Неправилните диети причиняват ранната смърт на 11 милиона души всяка година, показва мащабно проучване. Анализът на Лансет установява...
Край на броенето на калории! Ето как лесно да преценим колко храна ни е нужна
10:57 | 01 Април 2019 г.

Край на броенето на калории! Ето как лесно да прец...

10:57 | 01 Април 2019 г.
Опитвате се да се храните здравословно, избягвате бялата захар и брашно, стремите се да разнообразявате храненията си, но това с което не...
09:41 | 30 Март 2019 г.

Вижте в "Пулс" по Канал 3: Колко вода да пием за о...

09:41 | 30 Март 2019 г.
Минимум 35 мл вода на един килограм телесна маса при по-високи температури препоръча в предаването "Пулс" по Канал 3 професор Д...
Япоките никога не са пълни, но защо?
10:15 | 22 Март 2019 г.

10 причини, поради които японките никога не пълнея...

10:15 | 22 Март 2019 г.
Според статистиката японците имат най-голяма продължителност на живота. Средната възраст на живота там достига 87 години. На фона на този...
Колко калории всъщност съдържа любимото ти питие?
10:09 | 22 Март 2019 г.

Колко калории всъщност съдържа любимото ти питие?

10:09 | 22 Март 2019 г.
На всички ни се е случвало – работната седмица (или работният ден) изглеждат безкрайни и единственото, което искаш да правиш, е да ...
13:17 | 21 Март 2019 г.

Пет разпространени мита за храната

13:17 | 21 Март 2019 г.
В мрежата се въртят какви ли не твърдения относно храната и макар че принципно е добре хората да се интересуват какво ядат, всички тези п...