Жега е! Сладоледен сандвич без захар, в който ще се влюбиш

Фъстъчено-шоколадово изкушение, което няма да развали лятната ви фигура

Лятото е за сладолед! Веган изкушение, в което ще се влюбиш
Източник: chocolateforbasil

Лятото е за сладолед! Веган изкушение, в което ще се влюбиш

Kой е ако не сезонът на горещите дълги морски дни е по-подходящ за разхлаждащо изкушение? Кога ако не сега да зарадваме сетивата си с вкусна ледена свежест? Спираме с реторичните въпроси и започваме с добрите новини. Да, има такъв сладолед, който хем е празник на за всичките ви рецептори, хем няма да развали лятната ви фигура.

Това веган изкушение, освен с прекрасен вкус е и с изцяло натурални продукти, които ще заредят тялото ви и с качествено "гориво".

А ако сте привърженик на бисквитите - задължително хвърлете око на тези шоколадови бадемки само с три съставки

Без повече излишно увъртане ето какво ви е необходимо за този здравословен вариант на "сникърс" сладолед:

За хрупкавата вафличка:

1/4 чаша ядково мляко по избор
1/4 чаша фъстъчено масло
1/4 чаша смлени бадеми
1/4 чаша смляно ленено семе
1 с.л. кленов сироп или мед

За пълнежа:

2 и 1/2 чаши пълномаслено кокосово мляко
15-20 фурми без костилка, предварително накиснати
щипка сол
ванлия

1 супена лъжица кленов сироп по избор
1 чаша фъстъци

За шоколада:

~ 1 чаша натурално какао на прах
~ 1/3 чаша разтопено кокосово масло, може и какаово
~ 2-3 супени лъжици кленов сироп


Всички съставки за пълнежа на вашия сладоледен сникърс без фъстъците се блендират до получаването на гъста и хумогенна смес и се слагат в хладилника да се охладят.

За кората е необходимо да разтопите в фъстъченото масло (става лесно и в микровълнова) и да прибавите останалите съставки като разбъркате добре. Разтелете кората в квадратна тавичка, а върху нея добавете и дебел пласт от сладоледената паста. Поръсете обилно с фъстъците. Разбъркайте съставките за шоколада и залейте с количество по избор, ако искате само леки шоколадови пръски, а не обилна шококоричка намалете пропорциите на половина. Върнете сместа за около 2 часа във фризера. След това разрежете внимателно и споделете с приятели.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

ЗА ОТСЛАБВАНЕТО: Важно е КОГА се храниш, а не С КАКВО И КОЛКО
08:55 | 26 Юли 2017 г.

ЗА ОТСЛАБВАНЕТО: Важно е КОГА се храниш, а не С КА...

08:55 | 26 Юли 2017 г.
  Последното изследване на американски учени доказва, че ключът към свалянето на килограми не е количеството на консумираните ка...
Нина Добрев разкри ТАЙНАТА на перфектното си тяло - ВИЖТЕ
17:44 | 25 Юли 2017 г.

Нина Добрев разкри ТАЙНАТА на перфектното си тяло ...

17:44 | 25 Юли 2017 г.
Нина Добрев сподели пред shape.com своите тайни за перфектна фигура.   Актрисата призна, че успешната й кариера в Холивуд в ...
Доматите ограничават до 50% риска от развитие на рак на кожата
14:55 | 15 Юли 2017 г.

Доматите ограничават до 50% риска от развитие на р...

14:55 | 15 Юли 2017 г.
Ежедневният прием на домати може да ограничи наполовина развитието на кожен рак при някои хора, показва проучване на американски учени. ...
Добър апетит! Златен БУРГЕР ЗА 2300 ЕВРО приготви холандски майстор
15:41 | 16 Юни 2017 г.

Добър апетит! Златен БУРГЕР ЗА 2300 ЕВРО приготви ...

15:41 | 16 Юни 2017 г.
За най-изтънчените кулинари холандският майстор-готвач Диего Буик създаде най-скъпия хамбургер в света, оценен на 2300 евро. Той си п...
13:29 | 14 Юни 2017 г.

Започна СЕЗОНЪТ НА ДИЕТИТЕ! Как да отслабнем ефект...

13:29 | 14 Юни 2017 г.
Във "Всеки следобед с Криси" очаквайте: Представете си процедура, с чиято помощ премахвате следите на времето от лицето си ...
Пакистанец ПАСЕ ЛИСТА И КЛОНИ от 25 г., здрав е (ВИДЕО)
20:05 | 23 Април 2017 г.

Пакистанец ПАСЕ ЛИСТА И КЛОНИ от 25 г., здрав е (В...

20:05 | 23 Април 2017 г.
Пакистанец яде листа и клони от дърветата вече 25 години и никога оттогава не е боледувал, съобщи „Ню Йорк Поуст“. Във в...

гледай на живо

26.07.2017
  • в момента
    Имате думата
  • 18:00
    Новини - централна емисия
  • 19:00
    Патарински LIVE
  • 19:30
    Денят на живо