Какво можеш да похапнеш за $30 по света

Представяме ви една гастрономическа разходка из страните с най-вкусна кухня

Какво можеш да похапнеш за $30 по света
Източник: Bright Side

Какво можеш да похапнеш за $30 по света

Още по темата

Ако сте гладни, имате 30$ долара и сте на едно от тези места, ето какво да хапнете

Проучването е проведено в ресторанти среден клас във всички споменати страни. Класацията е интересна и полезна, ако ви предстои пътуване до някоя от тези дестинации.

Швейцария

Една от най-скъпите европейски страни. В не много скъп, традиционен швейцарски ресторант можете да си поръчате това за 30$:

Япония

Кулинарният туризъм е добре развит в Япония заради не много пикантната си кухня, приемлика както за западните, така и за източните туристи. Местната морска храна разбира се е най-търсена, а това можете да си поръчате с определения бюджет.

Италия

Една от най-добрите кухни в света! Домашните тратотии, остерии и пицарии са добро място да хапнете италианска храна, а за тези пари и да опитате домашно италианско вино.

Канада

Трудно е да говорим за традиционна канадска кухня. Тя е миш-маш от различните вкусове, донесени от имигрантите. Разликата в цените в малките и големите градове е огромна. На снимката са показани нещата, които можете да си поръчате в столицата:

Франция

Най-изисканата кухня в света! Цените варират според мястото и нивото на ресторанта. За 30$ можете да си поръчате нещата от снимката (виното е ключово за размера на сметката), в ресторант с добра кухня, сравнително ниски цени и доста далече от центъра на града:

Испания

В евтин ресторант в Испания 30$ са абсолютно достатъчни за обилна вечеря. За същите пари можете да се насладите и на традиционни испански ястия, с местно вино в бар за тапас и няма да останете гладни.

Ямайка

Ямайската кухня е много екзотична и на съвсем прилични цени. Среден клас ресторантите предлагат богато изобилие от храна, допълнено от гурме с морска храна за бюджета от $30. Навсякъде другаде по света ямайско ястие би ви струвало двойно.

Австралия

Лесно можете да похапнете добра и здравословна храна в повечето австралийски ресторанти за парите, които сме определили. Имайте предвид, че много ресторанти в Австралия нямат разрешително да продават алкохол и е позволено да си носите ваш. Това доста намалява сметката.

Гърция

Древна и интересна кухня предлага Гърция на своите туристи. Местнте ресторанти и таверни , особено в южните части на страната предлагат огромно разнообразие от ястия на прилични цени.

Мексико

Цените в евтините мексикански ресторанти, са доста ниски и са много различни от европейските. За $30 долара можете да опитате от почти всички традиционни ястия.

Индия

В Индия най-добре изберете местните ресторанти, заради по-високото ниво на хигиената в тях. Дори скъпите ресторанти са на прилични цени и с определения бюджет могат да се нахранят няколко души.

Македония

Македонските цени са едни от най-ниските в Европа, специално за храната. Кухнята е засищаща, простичка и много вкусна. Винаги ще има пресен хляб, пресни зеленчуци и няколко вида сирене на масата ви. За $30 можете да си спретнете малко парти в някои македонски ресторант.

Да не забравяме и родната кухня и ето няколко лесни български рецепти за оставащите летни дни.

Етикети: пътувания , храна
13:45 | 12 Януари 2019 г.

Мрачно: България с най-висока смъртност в ЕС от не...

13:45 | 12 Януари 2019 г.
България е в първата четвъртина на Европа по смъртност, предизвикани от неправилно хранене. Тя е на 12-то място от общо 51 държави, включ...
16:54 | 01 Януари 2019 г.

ЧНГ във Велика Британия: Запой, бой и повръщане ка...

16:54 | 01 Януари 2019 г.
Британците и особено британките наблегнаха на алкохола в новогодишната нощ, сякаш идва краят на сухия режим, и това разнообрази пейзажа п...
12:28 | 30 Декември 2018 г.

Учените: Вкусното причинява лакомия

12:28 | 30 Декември 2018 г.
Немски учени от Института за изследване на метаболизма "Макс Планк“ обясниха причината за лакомията. Резултатите от изследвани...
Започват коледните пости (Видео)
10:07 | 15 Ноември 2018 г.

Започнаха Коледните пости - от днес чак до Бъдни в...

10:07 | 15 Ноември 2018 г.
От днес, 15 ноември, започват 40-дневните Коледни пости. До 25 декември християните се хранят само с растителна храна, като се въздържат ...
08:13 | 14 Ноември 2018 г.

Чашка чай дневно пази сърцето от инсулт

08:13 | 14 Ноември 2018 г.
Консумацията на една чаша чай всеки ден намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, установиха учени от Университета на Западна Австра...
10:49 | 07 Ноември 2018 г.

Ашколсун! 40-килограмова туркиня излапа 315 шиш-ке...

10:49 | 07 Ноември 2018 г.
21-годишна туркиня постави нов рекорд като изяде 315 шиш-кебапа за 46 минути в ресторант в Анталия. Черен Йълмаз, която е студентка и теж...

гледай на живо

22.02.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини