Какво можеш да похапнеш за $30 по света

Представяме ви една гастрономическа разходка из страните с най-вкусна кухня

Какво можеш да похапнеш за $30 по света
Източник: Bright Side

Какво можеш да похапнеш за $30 по света

Още по темата

Ако сте гладни, имате 30$ долара и сте на едно от тези места, ето какво да хапнете

Проучването е проведено в ресторанти среден клас във всички споменати страни. Класацията е интересна и полезна, ако ви предстои пътуване до някоя от тези дестинации.

Швейцария

Една от най-скъпите европейски страни. В не много скъп, традиционен швейцарски ресторант можете да си поръчате това за 30$:

Япония

Кулинарният туризъм е добре развит в Япония заради не много пикантната си кухня, приемлика както за западните, така и за източните туристи. Местната морска храна разбира се е най-търсена, а това можете да си поръчате с определения бюджет.

Италия

Една от най-добрите кухни в света! Домашните тратотии, остерии и пицарии са добро място да хапнете италианска храна, а за тези пари и да опитате домашно италианско вино.

Канада

Трудно е да говорим за традиционна канадска кухня. Тя е миш-маш от различните вкусове, донесени от имигрантите. Разликата в цените в малките и големите градове е огромна. На снимката са показани нещата, които можете да си поръчате в столицата:

Франция

Най-изисканата кухня в света! Цените варират според мястото и нивото на ресторанта. За 30$ можете да си поръчате нещата от снимката (виното е ключово за размера на сметката), в ресторант с добра кухня, сравнително ниски цени и доста далече от центъра на града:

Испания

В евтин ресторант в Испания 30$ са абсолютно достатъчни за обилна вечеря. За същите пари можете да се насладите и на традиционни испански ястия, с местно вино в бар за тапас и няма да останете гладни.

Ямайка

Ямайската кухня е много екзотична и на съвсем прилични цени. Среден клас ресторантите предлагат богато изобилие от храна, допълнено от гурме с морска храна за бюджета от $30. Навсякъде другаде по света ямайско ястие би ви струвало двойно.

Австралия

Лесно можете да похапнете добра и здравословна храна в повечето австралийски ресторанти за парите, които сме определили. Имайте предвид, че много ресторанти в Австралия нямат разрешително да продават алкохол и е позволено да си носите ваш. Това доста намалява сметката.

Гърция

Древна и интересна кухня предлага Гърция на своите туристи. Местнте ресторанти и таверни , особено в южните части на страната предлагат огромно разнообразие от ястия на прилични цени.

Мексико

Цените в евтините мексикански ресторанти, са доста ниски и са много различни от европейските. За $30 долара можете да опитате от почти всички традиционни ястия.

Индия

В Индия най-добре изберете местните ресторанти, заради по-високото ниво на хигиената в тях. Дори скъпите ресторанти са на прилични цени и с определения бюджет могат да се нахранят няколко души.

Македония

Македонските цени са едни от най-ниските в Европа, специално за храната. Кухнята е засищаща, простичка и много вкусна. Винаги ще има пресен хляб, пресни зеленчуци и няколко вида сирене на масата ви. За $30 можете да си спретнете малко парти в някои македонски ресторант.

Да не забравяме и родната кухня и ето няколко лесни български рецепти за оставащите летни дни.

Етикети: пътувания , храна
Естествени антибиотици - ползи и начин на употреба
22:52 | 03 Юли 2018 г.

Естествени антибиотици - ползи и начин на употреба

22:52 | 03 Юли 2018 г.
На наше разположение има естествени антибиотици, които могат да бъдат използвани за укрепване на имунната ни защита. Ето някои от тях! ...
12:45 | 05 Юни 2018 г.

Eто я пицата, която бори тумори и сърдечни болести

12:45 | 05 Юни 2018 г.
Италиански учени и изтъкнати готвачи се похвалиха със създаването на специална пица, която предотвратява сърдечни и ракови заболявания. З...
10:37 | 26 Май 2018 г.

Морската храна стимулира секса и повишава плодовит...

10:37 | 26 Май 2018 г.
Добавяйки повече морска храна към диетата си много двойки може да подобрят сексуалния си живот и дори да повишат плодовитостта си, показв...
Как да подмладим сърцето и кръвоносните съдове
12:20 | 21 Април 2018 г.

Как да подмладим сърцето и кръвоносните съдове

12:20 | 21 Април 2018 г.
Приемът на антиоксиданти съдейства за подмладяването на кръвоносните съдове, установи група учени под ръководството на специалисти от Кол...
България ще бъде домакин на 40-тия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство
14:34 | 13 Април 2018 г.

Учени: 10 чаши вино на седмица съкращават живота с...

14:34 | 13 Април 2018 г.
Продължителното консумиране на 10 чаши вино на седмица съкращава живота с две години, твърдят учени от Кеймбриджкия университет. Спор...
Пролетта дойде в новата кухня на Звездев (Снимки)
15:22 | 21 Март 2018 г.

Пролетта дойде в новата кухня на Звездев (Снимки)

15:22 | 21 Март 2018 г.
Дългогодишни партньори, журналисти и любители на кулинарните преживявания присъстваха на откриването на най-новата и модерна кухня в ...

гледай на живо

16.07.2018
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Офанзива с Любо Огнянов
 • 11:00
  Време, календар, хороскоп