Какво можеш да похапнеш за $30 по света

Представяме ви една гастрономическа разходка из страните с най-вкусна кухня

Какво можеш да похапнеш за $30 по света
Източник: Bright Side

Какво можеш да похапнеш за $30 по света

Още по темата

Ако сте гладни, имате 30$ долара и сте на едно от тези места, ето какво да хапнете

Проучването е проведено в ресторанти среден клас във всички споменати страни. Класацията е интересна и полезна, ако ви предстои пътуване до някоя от тези дестинации.

Швейцария

Една от най-скъпите европейски страни. В не много скъп, традиционен швейцарски ресторант можете да си поръчате това за 30$:

Япония

Кулинарният туризъм е добре развит в Япония заради не много пикантната си кухня, приемлика както за западните, така и за източните туристи. Местната морска храна разбира се е най-търсена, а това можете да си поръчате с определения бюджет.

Италия

Една от най-добрите кухни в света! Домашните тратотии, остерии и пицарии са добро място да хапнете италианска храна, а за тези пари и да опитате домашно италианско вино.

Канада

Трудно е да говорим за традиционна канадска кухня. Тя е миш-маш от различните вкусове, донесени от имигрантите. Разликата в цените в малките и големите градове е огромна. На снимката са показани нещата, които можете да си поръчате в столицата:

Франция

Най-изисканата кухня в света! Цените варират според мястото и нивото на ресторанта. За 30$ можете да си поръчате нещата от снимката (виното е ключово за размера на сметката), в ресторант с добра кухня, сравнително ниски цени и доста далече от центъра на града:

Испания

В евтин ресторант в Испания 30$ са абсолютно достатъчни за обилна вечеря. За същите пари можете да се насладите и на традиционни испански ястия, с местно вино в бар за тапас и няма да останете гладни.

Ямайка

Ямайската кухня е много екзотична и на съвсем прилични цени. Среден клас ресторантите предлагат богато изобилие от храна, допълнено от гурме с морска храна за бюджета от $30. Навсякъде другаде по света ямайско ястие би ви струвало двойно.

Австралия

Лесно можете да похапнете добра и здравословна храна в повечето австралийски ресторанти за парите, които сме определили. Имайте предвид, че много ресторанти в Австралия нямат разрешително да продават алкохол и е позволено да си носите ваш. Това доста намалява сметката.

Гърция

Древна и интересна кухня предлага Гърция на своите туристи. Местнте ресторанти и таверни , особено в южните части на страната предлагат огромно разнообразие от ястия на прилични цени.

Мексико

Цените в евтините мексикански ресторанти, са доста ниски и са много различни от европейските. За $30 долара можете да опитате от почти всички традиционни ястия.

Индия

В Индия най-добре изберете местните ресторанти, заради по-високото ниво на хигиената в тях. Дори скъпите ресторанти са на прилични цени и с определения бюджет могат да се нахранят няколко души.

Македония

Македонските цени са едни от най-ниските в Европа, специално за храната. Кухнята е засищаща, простичка и много вкусна. Винаги ще има пресен хляб, пресни зеленчуци и няколко вида сирене на масата ви. За $30 можете да си спретнете малко парти в някои македонски ресторант.

Да не забравяме и родната кухня и ето няколко лесни български рецепти за оставащите летни дни.

Етикети: пътувания , храна
Кулинарната книга на Мегън Маркъл е бестселър в \
08:13 | 20 Септември 2018 г.

Кулинарната книга на Мегън Маркъл е бестселър в "А...

08:13 | 20 Септември 2018 г.
Първият солов кралски проект на Меган Маркъл е изключително успешен. Книгата с рецепти на бившата актриса се нареди на едно от челните ме...
09:36 | 10 Септември 2018 г.

Мишоци показаха как гладуването и постенето удължа...

09:36 | 10 Септември 2018 г.
Увеличаването на времето между отделните хранения допринася за подобряване на общото здраве и повишава продължителността на живота, пише ...
16:36 | 19 Август 2018 г.

Коктейл алкохол+енергийни напитки е много вреден, ...

16:36 | 19 Август 2018 г.
Биолози от САЩ, Великобритания и Бразилия разясниха отрицателното въздействие върху човешкия организъм от едновременната употреба на алко...
14:01 | 06 Август 2018 г.

Добър апетит! Хрупането на щурци е балсам за черва...

14:01 | 06 Август 2018 г.
Те може да не изглеждат най-апетитното блюдо като в реклама на "Макдоналдс" или KFC, но консумирането на щурци доставя полезни ...
Прохлада от Карибско море! Студен чай с хибискус и мента
10:41 | 06 Август 2018 г.

Прохлада от Карибско море! Студен чай с хибискус и...

10:41 | 06 Август 2018 г.
Предлагаме Ви една здравословна лятна напитка, с която можете да се охладите през летните горещини, и да се подсладите с мед В горещи...
09:51 | 03 Август 2018 г.

Руснаците бързо настигат американците - по затлъст...

09:51 | 03 Август 2018 г.
Само през последните пет години броят на руснаците с наднормено тегло се е увеличил с 30%, предава РИА "Новости“. Актуалните н...

гледай на живо

22.09.2018
 • в момента
  "Социална мрежа", избрано
 • 10:45
  Телемаркет
 • 11:00
  Тържество по случай 22-ри септември (на живо)
 • 11:30
  Парчета от реалността