През 2050 година коледният обяд ще е отчайващо здравословен

Според учените дотогава хората ще са обсебени от здравословната храна

През 2050 година коледният обяд ще е отчайващо здравословеn
Източник: БГНЕС

През 2050 година коледният обяд ще е отчайващо здравословеn

Още по темата
09:07 | 25 Декември 2016 г.

Учени прогнозират, че в средата на века коледната трапеза няма да има нищо общо със сегашната, защото дотогава хората ще са обсебени от здравословната храна.

Ястията ще са с минимум мазнини, пълни с витамини, а пуйките ще са отгледани в биореактори.

Експертите смятат, че след десетилетия няма да е рентабилно животните да се отглеждат в огромни ферми, а вместо това те ще бъдат култивирани от стволови клетки.

Клонираното месо ще наподобява пуешко, пилешко, говеждо или друго, по желание на клиента.

Дикън Рос – редактор на сп. E&T (Еngineering and Тechnology), което в последния си брой се занимава с вероятните промени в коледното меню, казва, че традиционалистите имат пълно основание да се чувстват застрашени, но всъщност новите технологии ще гарантират, че ще продължим да се наслаждаваме на коледното пиршество като щадим здравето си и околната среда.

"В бъдеще, дори пуйките ще се радват на Коледата", убеден е Рос.

Според друга хипотеза, ще бъдат създадени и "умни" хладилници, които ще следят коя храна и в какво количество е полезна за нас.

Домашната кухня може би ще прилича на програмиране на 3D принтираща готварска печка, която ще "разпечатва" хранително блюдо от определени продукти.

Смята се, че недостигът на земеделска земя в световен мащаб в резултат на увеличаване на населението и на сушата, предизвикана от климатичните промени, ще повлияят върху животновъдството и ще накарат хората или да станат вегетарианци, или да консумират месо, създадено в лаборатории.

Етикети: Коледа

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

ЗА ОТСЛАБВАНЕТО: Важно е КОГА се храниш, а не С КАКВО И КОЛКО
08:55 | 26 Юли 2017 г.

ЗА ОТСЛАБВАНЕТО: Важно е КОГА се храниш, а не С КА...

08:55 | 26 Юли 2017 г.
  Последното изследване на американски учени доказва, че ключът към свалянето на килограми не е количеството на консумираните ка...
Нина Добрев разкри ТАЙНАТА на перфектното си тяло - ВИЖТЕ
17:44 | 25 Юли 2017 г.

Нина Добрев разкри ТАЙНАТА на перфектното си тяло ...

17:44 | 25 Юли 2017 г.
Нина Добрев сподели пред shape.com своите тайни за перфектна фигура.   Актрисата призна, че успешната й кариера в Холивуд в ...
Доматите ограничават до 50% риска от развитие на рак на кожата
14:55 | 15 Юли 2017 г.

Доматите ограничават до 50% риска от развитие на р...

14:55 | 15 Юли 2017 г.
Ежедневният прием на домати може да ограничи наполовина развитието на кожен рак при някои хора, показва проучване на американски учени. ...
Лятото е за сладолед! Веган изкушение, в което ще се влюбиш
09:47 | 04 Юли 2017 г.

Жега е! Сладоледен сандвич без захар, в който ще с...

09:47 | 04 Юли 2017 г.
Kой е ако не сезонът на горещите дълги морски дни е по-подходящ за разхлаждащо изкушение? Кога ако не сега да зарадваме сетивата си с вку...
Добър апетит! Златен БУРГЕР ЗА 2300 ЕВРО приготви холандски майстор
15:41 | 16 Юни 2017 г.

Добър апетит! Златен БУРГЕР ЗА 2300 ЕВРО приготви ...

15:41 | 16 Юни 2017 г.
За най-изтънчените кулинари холандският майстор-готвач Диего Буик създаде най-скъпия хамбургер в света, оценен на 2300 евро. Той си п...
13:29 | 14 Юни 2017 г.

Започна СЕЗОНЪТ НА ДИЕТИТЕ! Как да отслабнем ефект...

13:29 | 14 Юни 2017 г.
Във "Всеки следобед с Криси" очаквайте: Представете си процедура, с чиято помощ премахвате следите на времето от лицето си ...

гледай на живо

18.08.2017
  • в момента
    Интервю с Наделина Анева
  • 10:00
    Спорт в обектива
  • 11:00
    Времето, календар, хороскоп
  • 11:10
    Топ шоп