Новото ръководство на БФ Джудо връчи премии на националите Ивайло Иванов и Янислав Герчев (ВИДЕО)

"Всичко ще бъде на професионално ниво - подготовки, лагери, турнири", заяви вицепрезидентът Стойков

Българска федерация по джудо
Източник: БГНЕС

Българска федерация по джудо

Новото ръководство на Българската федерация по джудо даде своята първа пресконференция след встъпването в длъжност в средата на месец октомври. Президентът доц. д-р Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков наградиха с парични премии националните състезатели Янислав Герчев и Ивайло Иванов, както и техния треньор Атанас Герчев.

Тримата получиха парични премии за своите успехи за първи път от четири години насам независимо, че в договорите им фигурира премиране за призово класиране. Награда, която бе мираж за джудистите ни, докато на управление бе старото ръководство на федерацията. Днес за първи път от 2014-та година насам националите получиха премии, осигурени от Управителния съвет на новото ръководство на централата. Двукратният европейски шампион Янислав Герчев получи 8000 лева, Ивайло Иванов 1000 лева, а техният треньор Атанас Герчев взе 4000 хиляди.

"Ще се опитаме да дадем най-доброто за джудото и ни чака много работа. Искам да заяви, че досега на практика нямаше национален отбор, а само тези състезатели бяха нашия елит. Искаме да променим това и около тях да изградим други национални състезатели, защото това е пътят за развитие", заяви бившият президент на Българската федерация по самбо.

Вицепрезидентът Даме Стойков заяви, че отсега нататък всичко в родното джудо ще бъде на професионално ниво - подготовка, лагери, турнири и екипировка. 

"Винаги съм казвал, че спортът трябва да се ръководи от хора, които го обичат и разбират. Обещавам, че изцяло ще променим облика на джудото. Всичко ще бъде на професионално ниво - подготовки, лагери, турнири и т.н. Ще изискваме обаче и ръководителите и треньорите на клубовете да направят своето, защото сами не можем да направим това, което искаме. От нас зависи да подсигурим спокойствие и сигурност на джудистите, за да са концентрирани само върху битките на татамито", допълни вицепрезидентът Стойков.

Основната цел за българското джудо е формиране на разширен национален отбор, ясна програма за целогодишна подготовка, както и внимателно обмисляне на кои турнири ще се участва, за да стане възможно спечелването на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. 

"Надявам се с новото ръководство нещата да потръгнат в правилната посока и да оставим миналото зад гърба си, защото през последните няколко години федерацията по никакъв начин не ни помага", заяви Атанас Герчев. Аз благодаря за жеста на новото ръководство, защото в миналото съм имал медали, но не съм получавал премии. Сега за 7-мо място на турнира в Абу Даби получавам премия", отчете състезателят до 80 кг. Ивайло Иванов.

В момента в Българската федерация по джудо тече проверка от страна на Министерството на спорта, прокуратурата и икономическата полиция. Спортното ведомство трябва да обяви резултатите от инспекцията си в средата на октомври. Резултатът на останалите две институции не е ясно кога ще бъде обявен.

17:08 | 15 Януари 2019 г.

Йорданка Благоева представи „Босоногата кралица“ (...

17:08 | 15 Януари 2019 г.
Легендарната Йорданка Благоева представи своята биографична книга „Босоногата кралица“. Йорданка Благоева е  първата...
21:13 | 14 Януари 2019 г.

Канал 3 връчи специална награда на най-добрите мла...

21:13 | 14 Януари 2019 г.
Златните медалисти от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха обявени за най-доб...
Най-добър млад спортист
16:55 | 06 Януари 2019 г.

Александра Начева е №1 на България при младите

16:55 | 06 Януари 2019 г.
Лекоатлетката Александра Начева бе избрана за най-добър млад спортист на България за 2018 г.  Наградата за най-добър треньор получи ...
18:36 | 31 Декември 2018 г.

За 2 мин. Мейуедър гушна $ 9 млн. с бой над японск...

18:36 | 31 Декември 2018 г.
41-годишният американски боксьор Флойд Мейуедър просна в нокдаун три пъти за 2 минути японския кикбоксьор Теншин Насукава в демонстративе...
Кикбокс, Кристина Николова,
15:36 | 31 Декември 2018 г.

Световните шампиони тренират и на празниците (ВИДЕ...

15:36 | 31 Декември 2018 г.
Две световни шампионки по кикбокс преследват мечтата си да спечелят титлата и при жените като тренират неуморно без почивен ден. За тях е...
Сестри Стоеви
15:55 | 27 Декември 2018 г.

Сестри Стоеви: Изпращаме невероятна година (Видео)

15:55 | 27 Декември 2018 г.
Европейските шампионки по бадминтон на двойки жени Габриела Стоева и Стефани Стоева изпращат невероятна година и се надяват през 2019-а д...

гледай на живо

17.01.2019
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 11:45
  Топ шоп
 • 12:00
  Новини
 • 12:15
  Парламентът на живо