Луд свещеник едва не удави бебе! Потресена майка се опита да го спре, но той не й даде детето (ВИДЕО)

Семейството подаде жалба, а попът обяви, че им е станало скучно

Луд свещеник едва не удави бебе! Потресена майка се опита да го спре, но той не й даде детето (ВИДЕО)
Източник: vk.com

Луд свещеник едва не удави бебе! Потресена майка се опита да го спре, но той не й даде детето (ВИДЕО)

Руски свещеник предизвика мощно възмущение в социалните мрежи, след като майка се оплака, че отец едва не е удавил малкото й дете по време на кръщелна церемония, която излязла извън всякакви граници и заприличала по-скоро на ритуал по екзорсизъм.

Свещеникът Василий Нечепоренко, известен с църковното си име Фотиос, е отстранен за една година, след като церемонията завършва с подадена жалба от семейството на детето.

Инцидентът е станал през уикенда в малка църква в град Гатчина, на около 40 км от Санкт Петербург. Видео от церемонията показва, че свещеникът взема едногодишното бебе и го носи към купела за кръщене. Според руската православна традиция, детето трябва да бъде потопено три пъти в светена вода, за да бъде кръстено.

На кадрите се вижда как детето плаче с все сила и се съпротивлява. Свещеникът се опитва да потопи бебето няколко пъти, като насилствено го бута в купела. При тази гледка майката се втурва, за да вземе детето си от ръцете на разбеснелия се поп. Свещеникът обаче не й позволява и я блъска настрани.

Майката на детето Анастасия Алексеева заяви пред руските медии, че атмосферата по време на кръщенето е била напрегната още от самото начало. Свещеникът строго се накарал на нея и кръстника, че не знаят молитвите. 

”След първото потапяне разбрах, че бебето се дави. Исках да го издърпам”,споделя още майката, която уточнява, че е установила натъртвания по тялото на детето след церемонията.

Детето има драскотини по шията и рамото и страда от панически атаки,има истерични пристъпи от тогава.  

Майката споделя още, че след кръщенето църковните служители са я призовали да се извини на свещеника за поведението си, но тя отишла и подала жалба в полицията.

Свещеник Фотий обаче отрича всякакви неправомерни действия. Той заяви, че ”нищо изключително не се е случило“ и обвини майката, че ”се е намесила“ в ритуала и разпалила излишно напрежение.

"Предполагам, че на майката просто и е станало скучно, имаше много свободно време и нямаше какво да прави. Нищо не се случи, а тя изпадна в истерия", заяви той и допълни, че жената е дошла неподготвена за кръщенето и свръхемоционална.

Вижте още новини от България и света

"Бебето не се удави и не удари главата си в стените на купола. Имам 26 години църковна служба", категоричен бе той.

Междувременно църковната администрация в Гатчина заяви, че и друг път са получавали оплаквания за грубостите на отец Фотио при работа с деца.

 

10:44 | 22 Август 2019 г.

Тон канабис открит на борда на яхта в Гърция

10:44 | 22 Август 2019 г.
Пристанищните власти в Гитио, Южна Гърция, конфискуваха 1,067 тона необработен канабис, който беше намерен на борда на яхта с флаг от Дел...
Reuters: Кристалина Георгиева може да оглави МВФ
09:37 | 22 Август 2019 г.

МВФ иска да отпадне възрастовата граница за Криста...

09:37 | 22 Август 2019 г.
Международният валутен фонд (МВФ) съобщи вчера, че неговият Изпълнителен съвет е препоръчал да отпадне възрастовата граница за поста упра...
08:25 | 22 Август 2019 г.

В Тексас извършиха 12-та екзекуция в САЩ за година...

08:25 | 22 Август 2019 г.
В щата Тексас със смъртоносна инжекция бе екзекутиран 48-годишният Лари Суерингън, обвинен за убийството на 19-годишна студентка през дал...
07:44 | 22 Август 2019 г.

Митове и цифри: Какво става с гръцката икономика?

07:44 | 22 Август 2019 г.
Управлението на СИРИЗА, ръководена от Алексис Ципрас, е струвало на Гърция 100 милиарда евро, а оценка за работата му дадоха гърците на п...
17:55 | 21 Август 2019 г.

Насвяткан дядо удави 7-годишното си внуче, докато ...

17:55 | 21 Август 2019 г.
Дядо удави 7-годишното си внуче край селцето Комсомолски в Алтайския край, Западен Сибир, докато се опитвал да го научи да плува, съобщи ...
Пияница се опита да изхвърли детето си през прозореца, полицай го спаси
15:10 | 21 Август 2019 г.

Пияница се опита да изхвърли 5-месечно си бебе пре...

15:10 | 21 Август 2019 г.
Руски полицай рискува собствения си живот, за да спаси 5-месечно бебе, предаде "Руптли", цитиран от NOVA. Неприятната история с...