Шокирай лятото с пародия на бански

Как от напълно покриващи тялото костюми стигнахме до почти пълно разголване

Източник: Facebook

Още по темата

Температурите се покачват, пролетта дойде, да, празниците минаха, но се задават и нови, а след тях идва и лятото. Колкото и шефът да ни се сърди, всеки от нас вече рови в туристическите сайтове и се заглежда в офертите за почивка.

Морето винаги е желано, а с него идва и един друг момент – изборът на бански.

Стара традиция е дамите всяка година да си купуват нов, съобразен с последните модни тенденции. А какви са те днес? Простият отговор е - смели!

Ако в началото на 90-те стрингът ни се виждаше прекалено смел, вижте снимката по-долу и ще разберете какво точно имаме предвид.

 

 

А как стигна модата до тук? Колкото и нищожни да остават покриващите тялото ни материи, днес не се виждаме чак толкова разголени. Но както сме писали и преди, през 1907 година нещата не са били такива. Плувкинята Анет Келерман дори е била арестувана заради това, че е позирала пред фотообектива с този бански. Пуританските нрави тогава са били ужасени от това, че тя е допуснала да изложи на показ голите си ръце. Това за онова време е било недопустимо и дори е осъдена, задето се появила в непристоен вид.

Наблюдавайки снимките на Анет, днес се дивим как може това да е бански и дори не си даваме сметка за революцията, която е направила тази жена. А постъпката й наистина е била смела.

Нещата се променят след Първата световна война, когато оскъдицата намалява от самосебе си и банските. Но въпреки това, има една линия, която не се преминава. През 1920 г. в Америка дори има закон колко сантимитра над коляното може да се разголва бедрото. Ето и снимка от онова време, която показва как чиновник от американски плаж мери точно това. В неговите правомощия е било, ако дължините не отговарят на нормата, и да арестува жената, която се излага на плажа прекалено разголена.

Днес болшинството дами биха се възмутили повече от това да ги докосва непознат мъж на плажа, но не и от това кой как се е разсъблякъл.

Мъжете. При тях модата винаги е била по-консервативна, но нека не забравят, че до 1936 г. и за тях е било невъзможно да се разголват. Показването на гърдите дори е било престъпление. Група борбени момчета е изпробвала през 1930 г. да разчупи табуто и е била арестувана за непристойно поведение. Едва след 1936 г. за мъжете вече става възможно да се пекат само с долнища.

Следващото разголване идва след войната. Тогава производството е сринато, рядко се намират платове.Това, в комбинация с борбения дух, обаче, се превръща в златна мина за производителите на бански, които веднага усещат, че с минимум материали, могат да предложат желан продукт и то на добра за тях самите цена. Така се раждат бикините.

Успоредно с бикините идва и сексуалната революция, която прави дрехите още по-оскъдни.  

И сега на думата – какви са тенденциите това лято?

Леки материи, които почти не се усещат на тялото. Ярки цветове – жълто, розово, електриково, но задължително - лъскави.

Формите – те са оскъдни, но съобразени с изискванията на социалните мрежи, които недопускат появата на женски зърна в снимките, които се качват. Така че, мили дами, бъдете спокойни, снимайте се колкото си искате на плажа, от това няма да пострада профилът ви във Фейсбук. 

Вероятно след година-две покриването на горната част на торса при дамите ще отпадне. Но засега, това е, което ни предлагат модните диктатори. 

11:54 | 12 Декември 2018 г.

Въведоха свиреп граничен контрол заедно с немската...

11:54 | 12 Декември 2018 г.
От вторник вечерта, около половин час след стрелбата в центъра на Страсбург, бяха възобновени проверките на границата с Германия заедно с...
11:22 | 12 Декември 2018 г.

Плъзва версия, че кървавата баня е организирана, з...

11:22 | 12 Декември 2018 г.
Конспиративна теория за организиран от властите атентат в Страсбург плъзна в социалните мрежи и стигна дори до Лоран Нюнез, държавния сек...
Терористът Шериф Шекат може да е избягал в Германия
11:10 | 12 Декември 2018 г.

Терористът Шериф Шекат може да е избягал в Германи...

11:10 | 12 Декември 2018 г.
Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назован тази нощ от властите като Шериф Ш., е роден през февруари 1989 г. в квартала...
Вот на недоверие срещу Тереза Мей тази вечер
10:50 | 12 Декември 2018 г.

Вот на недоверие срещу Тереза Мей тази вечер

10:50 | 12 Декември 2018 г.
Процедурата за гласуване на недоверие на лидерката на британската Консервативна партия и британски премиер Тереза Мей бе задейс...
10:30 | 12 Декември 2018 г.

Три пъти се е стреляло в Страсбург - свидетели раз...

10:30 | 12 Декември 2018 г.
Стрелецът е открил огън три пъти, разказаха свидетели пред екипа на Канал 3 в Страсбург. Първото място е самият коледен базар, стига се и...
Федерален съдия отхвърли жалбата на Сторми Даниелс за клевета срещу Доналд Тръмп
09:26 | 12 Декември 2018 г.

Федерален съдия отхвърли жалбата на Сторми Даниелс...

09:26 | 12 Декември 2018 г.
Федерален съдия нареди порнозвездата Сторми Даниелс да плати на Доналд Тръмп близо 293 000 долара за хонорари на неговите адвок...

гледай на живо

12.12.2018
 • в момента
  Новини
 • 12:15
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо