Шокирай лятото с пародия на бански

Как от напълно покриващи тялото костюми стигнахме до почти пълно разголване

Източник: Facebook

Още по темата

Температурите се покачват, пролетта дойде, да, празниците минаха, но се задават и нови, а след тях идва и лятото. Колкото и шефът да ни се сърди, всеки от нас вече рови в туристическите сайтове и се заглежда в офертите за почивка.

Морето винаги е желано, а с него идва и един друг момент – изборът на бански.

Стара традиция е дамите всяка година да си купуват нов, съобразен с последните модни тенденции. А какви са те днес? Простият отговор е - смели!

Ако в началото на 90-те стрингът ни се виждаше прекалено смел, вижте снимката по-долу и ще разберете какво точно имаме предвид.

 

 

А как стигна модата до тук? Колкото и нищожни да остават покриващите тялото ни материи, днес не се виждаме чак толкова разголени. Но както сме писали и преди, през 1907 година нещата не са били такива. Плувкинята Анет Келерман дори е била арестувана заради това, че е позирала пред фотообектива с този бански. Пуританските нрави тогава са били ужасени от това, че тя е допуснала да изложи на показ голите си ръце. Това за онова време е било недопустимо и дори е осъдена, задето се появила в непристоен вид.

Наблюдавайки снимките на Анет, днес се дивим как може това да е бански и дори не си даваме сметка за революцията, която е направила тази жена. А постъпката й наистина е била смела.

Нещата се променят след Първата световна война, когато оскъдицата намалява от самосебе си и банските. Но въпреки това, има една линия, която не се преминава. През 1920 г. в Америка дори има закон колко сантимитра над коляното може да се разголва бедрото. Ето и снимка от онова време, която показва как чиновник от американски плаж мери точно това. В неговите правомощия е било, ако дължините не отговарят на нормата, и да арестува жената, която се излага на плажа прекалено разголена.

Днес болшинството дами биха се възмутили повече от това да ги докосва непознат мъж на плажа, но не и от това кой как се е разсъблякъл.

Мъжете. При тях модата винаги е била по-консервативна, но нека не забравят, че до 1936 г. и за тях е било невъзможно да се разголват. Показването на гърдите дори е било престъпление. Група борбени момчета е изпробвала през 1930 г. да разчупи табуто и е била арестувана за непристойно поведение. Едва след 1936 г. за мъжете вече става възможно да се пекат само с долнища.

Следващото разголване идва след войната. Тогава производството е сринато, рядко се намират платове.Това, в комбинация с борбения дух, обаче, се превръща в златна мина за производителите на бански, които веднага усещат, че с минимум материали, могат да предложат желан продукт и то на добра за тях самите цена. Така се раждат бикините.

Успоредно с бикините идва и сексуалната революция, която прави дрехите още по-оскъдни.  

И сега на думата – какви са тенденциите това лято?

Леки материи, които почти не се усещат на тялото. Ярки цветове – жълто, розово, електриково, но задължително - лъскави.

Формите – те са оскъдни, но съобразени с изискванията на социалните мрежи, които недопускат появата на женски зърна в снимките, които се качват. Така че, мили дами, бъдете спокойни, снимайте се колкото си искате на плажа, от това няма да пострада профилът ви във Фейсбук. 

Вероятно след година-две покриването на горната част на торса при дамите ще отпадне. Но засега, това е, което ни предлагат модните диктатори. 

Иванка Тръмп участва в Международната конференция по сигурността в Мюнхен
12:51 | 16 Февруари 2019 г.

Иванка Тръмп участва в Международната конференция ...

12:51 | 16 Февруари 2019 г.
Дъщерята на американския президент и съветник в Белия дом – Иванка Тръмп се срещна с президента на Международния валутен фонд Крист...
Тръмп смята, че заслужава Нобелова награда за мир
08:52 | 16 Февруари 2019 г.

Тръмп смята, че заслужава Нобелова награда за мир

08:52 | 16 Февруари 2019 г.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че заслужава да получи Нобеловата награда за мир заради работата си за Северна Корея и за Сири...
Хиляди отдадоха почит на покойния лидер Ким Чен Ир по повод рождения му ден
08:41 | 16 Февруари 2019 г.

Хиляди отдадоха почит на покойния лидер Ким Чен Ир...

08:41 | 16 Февруари 2019 г.
Хиляди севернокорейци излязоха въпреки студа по улиците на Пхенян в Деня на сияйната звезда – рождения ден на покойния лидер Ким Че...
07:41 | 16 Февруари 2019 г.

Нарочен за уволнение уби петима колеги и рани 6 по...

07:41 | 16 Февруари 2019 г.
Петима души загинаха при стрелба, която откри в Орора, щата Илинойс, 45-годишен работник във фирма, нарочен за уволнение в петък, съобщи ...
22:22 | 15 Февруари 2019 г.

Доналд Тръмп е за смъртно наказание за наркодилъри...

22:22 | 15 Февруари 2019 г.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства използването на смъртното наказание от страна на Китай за наркодилъри, предполагайки, че Съеди...
21:53 | 15 Февруари 2019 г.

В Македония осуетиха терористично нападение на ИД

21:53 | 15 Февруари 2019 г.
В съседна Македония е предотвратено евентуално терористично нападение от страна на членове на радикални елементи на т. нар. "Ислямск...

гледай на живо

16.02.2019
 • в момента
  Новини
 • 14:15
  „Патарински LIVE” - избрано
 • 14:45
  Топ шоп
 • 15:00
  Новини