Изтребление: В Ню Йорк давят плъховете в алкохол

Офанзивата стартира в най-засегнатите от напастта райони на Бруклин

Източник: nypost.com

Властите в Ню Йорк започват масирана атака срещу милионите плъхове, превърнали се в една от нежеланите забележителности на града. Няма да се използват химически препарати, а напълно екологичен способ за справяне с напастта, която души града от векове - алкохол.

Радикалното решение вече бе демонстрирано и градските власти са готови да дадат зелена светлина за алкохолно изтребление на гризачите, съобщава CNN. Действието е просто: плъховете се подлъгват с примамка, преди да бъдат удавени в кофа с алкохол.
 
Новите джаджи ще бъдат разположени в районите на Бруклин с най-голяма популация от гризачите, някои от които достигат големината на улични котки. За акцията обяви президентът на район Бруклин Ерик Адамс на пресконференция след успешна демонстрация на алкохолно давене на плъхове.
 
 
Устройството Ekomille, произведено от фирмата Rat Trap Inc., привлича с храна гризачите, които след това пропадат през скрита врата в кофата с алкохол.
 
"Това ги нокаутира и те вероятно се давят“, обясни президентът на фирмата Антъни Джакинто. Плъховете се качват по стълбица, за да докопат примамката, сензор задейства специален лост, който ги потапя в корито, побиращо до 80 мъртви гризача.
 
"Плъхът се чувства сигурен и в безопасност в устройството, прозрачното му покритие осигурява естествена светлина. Разтворът в резервоара, напълно естествен и нетоксичен, моментално праща гризача в безсъзнание“, се казва в упътването  на устройството в сайта на компанията.
 
По време на демонстрацията санитари отвориха контейнера и показаха на репортерите ужасяващите резултати от използването на алкохолното оръжие: кофа, пълна с безжизнени тела на гризачи.
 
В Ню Йорк отдавна се носи легенда, че плъховете са повече от хората. Преброяване през 2014 г. опроверга тази градска легенда, но все пак установи, че плъховете са доста – около 2 милиона.

През 2017 г. кметът Бил де Блазио обяви за проект на стойност 32 милиона долара, който да елиминира напастта от плъховете.
Етикети: САЩ , Ню Йорк , плъх
16:46 | 18 Септември 2019 г.

Бременна в 6-ия месец почина на сватбата, спасиха ...

16:46 | 18 Септември 2019 г.
Бременната в шестия месец бразилка Джесика Гуедес получи инфаркт и почина минути преди да се запъти към олтара, след което лекарите успях...
Майкъл Блумбърг начело на кампания за забрана на електронните цигарите в САЩ
08:36 | 18 Септември 2019 г.

Ню Йорк забрани ароматизираните електронни цигари

08:36 | 18 Септември 2019 г.
Ню Йорк стана вторият американски щат, въвел забрана за ароматизираните електронни цигари, съобщи АФП. Ню Йорк се съобрази с данните, свъ...
07:45 | 18 Септември 2019 г.

Мерцедес Бенц С300 се заби в лобито на сграда на Т...

07:45 | 18 Септември 2019 г.
Черен Мерцедес Бенц С300 катастрофира в централния вход на сграда на президента Доналд Тръмп, съобщава Ен Би Си. Засега няма индикации, ч...
07:28 | 18 Септември 2019 г.

В Ню Йорк завършиха най-високото жилищно блокче в ...

07:28 | 18 Септември 2019 г.
В Манхатън имаше церемония за достигането на най-високата точка на Сентрал парк тауър - 472 метра над земята, информира Ройтерс. Небостър...
Повреда остави милиони без ток
10:34 | 17 Септември 2019 г.

Повреда остави милиони без ток

10:34 | 17 Септември 2019 г.
Повреда в електропреносната мрежа в Централна Америка остави снощи без електричество милиони хора за часове в най-малко четири страни, пр...
Задържаха момиче в опит да застреля 400 души за забавление
09:33 | 17 Септември 2019 г.

Задържаха момиче в опит да застреля 400 души за за...

09:33 | 17 Септември 2019 г.
Полицията в Съединените щати задържа момиче, заплашващо, че ще стреля в бившето си училище. В дома ѝ бе открит автомат Калашник...