Изтребление: В Ню Йорк давят плъховете в алкохол

Офанзивата стартира в най-засегнатите от напастта райони на Бруклин

Източник: nypost.com

Властите в Ню Йорк започват масирана атака срещу милионите плъхове, превърнали се в една от нежеланите забележителности на града. Няма да се използват химически препарати, а напълно екологичен способ за справяне с напастта, която души града от векове - алкохол.

Радикалното решение вече бе демонстрирано и градските власти са готови да дадат зелена светлина за алкохолно изтребление на гризачите, съобщава CNN. Действието е просто: плъховете се подлъгват с примамка, преди да бъдат удавени в кофа с алкохол.
 
Новите джаджи ще бъдат разположени в районите на Бруклин с най-голяма популация от гризачите, някои от които достигат големината на улични котки. За акцията обяви президентът на район Бруклин Ерик Адамс на пресконференция след успешна демонстрация на алкохолно давене на плъхове.
 
 
Устройството Ekomille, произведено от фирмата Rat Trap Inc., привлича с храна гризачите, които след това пропадат през скрита врата в кофата с алкохол.
 
"Това ги нокаутира и те вероятно се давят“, обясни президентът на фирмата Антъни Джакинто. Плъховете се качват по стълбица, за да докопат примамката, сензор задейства специален лост, който ги потапя в корито, побиращо до 80 мъртви гризача.
 
"Плъхът се чувства сигурен и в безопасност в устройството, прозрачното му покритие осигурява естествена светлина. Разтворът в резервоара, напълно естествен и нетоксичен, моментално праща гризача в безсъзнание“, се казва в упътването  на устройството в сайта на компанията.
 
По време на демонстрацията санитари отвориха контейнера и показаха на репортерите ужасяващите резултати от използването на алкохолното оръжие: кофа, пълна с безжизнени тела на гризачи.
 
В Ню Йорк отдавна се носи легенда, че плъховете са повече от хората. Преброяване през 2014 г. опроверга тази градска легенда, но все пак установи, че плъховете са доста – около 2 милиона.

През 2017 г. кметът Бил де Блазио обяви за проект на стойност 32 милиона долара, който да елиминира напастта от плъховете.
Етикети: САЩ , Ню Йорк , плъх
11:00 | 21 Февруари 2020 г.

Синът на мексиканския "крал на наркотиците" екстра...

11:00 | 21 Февруари 2020 г.
Синът на могъщия мексикански "крал на наркотиците" е екстрадиран в четвъртък в САЩ, където ще бъде съден за трафик, заяви прави...
10:42 | 21 Февруари 2020 г.

Екзекутираха на електрическия стол четворен убиец ...

10:42 | 21 Февруари 2020 г.
Четворен убиец беше екзекутиран в Тенеси в четвъртък, въпреки че адвокатите поискаха от Върховния съд на САЩ да спре изпълнението на смър...
08:17 | 21 Февруари 2020 г.

Тръмп разкритикува "Оскарът" на филма "Паразит"

08:17 | 21 Февруари 2020 г.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува даването на "Оскар" на филма "Паразит" на южнокорейския режисьор Пон Джу...
21:40 | 19 Февруари 2020 г.

Тръмп уволни зам.-министър на отбраната, одобрил в...

21:40 | 19 Февруари 2020 г.
Американският президент Доналд Тръмп уволни заместник-министъра на отбраната по политическите въпроси Джон Руд, предаде ТАСС. Вис...
15:25 | 19 Февруари 2020 г.

Служители на летище в Боливия арестувани заради на...

15:25 | 19 Февруари 2020 г.
Няколко служители на едно от летищата в Боливия са били задържани от отдела за борба с наркотиците в рамките на разследване по делото за ...
13:18 | 19 Февруари 2020 г.

Семейство от Тексас откри кучето си след 14 години...

13:18 | 19 Февруари 2020 г.
Семейство от Тексас, чието куче било изгубено преди 14 години, го намери отново, съобщи ЮПИ.   Йоркширският териер Ремингтън...