Доналд Тръмп положи клетва пред Капитолия: Първите думи на 45-ия американски президент (ВИДЕО)

Гледайте речта на президента Доналд Тръмп само по Канал 3

Доналд Тръмп положи клетва
Източник: БГНЕС

Доналд Тръмп положи клетва

Доналд Тръмп положи клетва и прие с гордост ролята си на 45-ия президент на САЩ. 

"Ние сме се събрали в едно национално усилие да направим Америка отново велика страна. Заедно ще определим курса на Америка и на света за много, много години напред. Ще бъдем изправени пред много предизвикателства, но ще се справим с тях.

Искам да благодаря на президента Обама и на Мишел Обама за този процес на предаване на властта. Те бяха невероятни.", бяха първите думи на президента Тръмп.

"Хората отново ще станат управници на тази страна. Ние предаваме властта от Вашингтон на хората.

Ние сме единна нация. Ние споделяме едно сърце, един дом и една славна съдба. Клетвата, която положих днес е клетва за отдаденост и преданост към ВСИЧКИ американци.

В продължение на десетилетия ние обогатявахме чуждестранната промишленост и армии. През това време позволихме нашата армия да претърпи финансови проблеми. Защитаваме границите на други държави, а не защитаваме собствената си граница.

Ние винаги ще поставяме Америка на първо място. Всяко решение по отношение на търговия, данъчно облагане, емиграция, външна политика, ще бъде взето така, че от него да се възползват американските граждани.

Вече няма време за празни приказки. Дойде часът за действия. Не позволявайте на никого да ви казва, че нашата цел няма да бъде постигната. Никой няма да ни попречи да постигнем целите си и ще просперираме. Готови сме да отключим мистериите на Космоса. Готови сме да спасим планетата от мизерия и болести и да се възползваме от най-новите технологии.

По повод агресията и тероризма Тръмп заяви: 

"Престъпленията, бандите и наркотиците отнеха много животи.Това избиване на американци спира точно тук и точно сега. Ислямският тероризъм ще бъде изкоренен напълно от лицето на Земята"

Ние кървим с една и съща кръв - кръвта на патриотите. Наслаждаваме се на едни и същи свободи и развяваме американското знаме.", каза Тръмп пред гости и симпатизанти.

Президентът се обърна към всички американски граждани, независимо къде са родени с думите:

"Вие никога няма да бъдете игнорирани повече. Вашият глас, вашите надежди и вашите мечти ще дефинират нашата американска мечта. Вашата доброта и любов винаги ще ни води. Заедно ние ще направим Америка силна, богата, горда, безопасна и велика отново. Благодаря Ви, Бог да Ви благослови и Бог да благослови Америка!", завърши речта си Доналд Тръмп.

Лайтмотив в речта на Тръмп бяха думите му за защита на националните интереси:

"Ще се стремим към приятелство и добра воля със страните по света . И ще правим това с разбирането, че поставяме на първо място своите интереси – това е право на всяка страна!"

След края на своята реч новият държавен глава остана за снимки пред Капитолия с предшественика си Барак Обама, след което се оттегли заедно със семейството си. Барак и Мишел Обама отпътуваха от Капитолия с хеликоптер. 

Канал 3 ЕДИНСТВЕНО в българския ефир проследи церемонията! 

Снимки от събитието проследете в нашата ГАЛЕРИЯ!

Предлагат референдум за връщане на задължителна казарма
09:38 | 10 Декември 2019 г.

Американската армия подготвя най-голямото си учени...

09:38 | 10 Декември 2019 г.
Американската армия подготвя най-голямото си учение в Европа от 25 години, предаде Франс прес.   Планира се във връзка с уче...
07:51 | 10 Декември 2019 г.

Почина бащата на "ледената кофа"

07:51 | 10 Декември 2019 г.
Пийт Фрейтс, който даде началото на предизвикателството със забавни видеоклипове "ледената кофа", почина на 34-годишна възраст,...
14:30 | 09 Декември 2019 г.

Ето как нагъл чичка плясна отзад репортерка на жив...

14:30 | 09 Декември 2019 г.
Тв репортерката Алек Бозарян от WSAV News бе плясната отзад в ефира, докато отразяваше традиционното бягане на 10 км в Савана, щата Джорд...
13:50 | 09 Декември 2019 г.

Вълна от банкрути на транспортни фирми в САЩ

13:50 | 09 Декември 2019 г.
Продължава "кървавата баня" от фалити в сектора на автомобилните товарни превози в САЩ, съобщи "Бизнес Инсайдър“. &q...
13:13 | 09 Декември 2019 г.

Убиецът в US базата обиден заради "порно мустак"

13:13 | 09 Декември 2019 г.
Лейтенантът от армията на С. Арабия Мохамед Алшамрани, който уби трима американски моряци и рани 12 души, преди да бъде застрелян от сили...
10:41 | 09 Декември 2019 г.

Голямото Пиле от "Улица Сезам" почина

10:41 | 09 Декември 2019 г.
Актьорът Карол Спини, който играеше Голямото пиле в емблематичното детско шоу „Улица Сезам“ в продължение на половин век, поч...