Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Президентът се заключва сам в стаята си в Белия дом, заръчва отделно резе за вратата

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания
Източник: EPA/БГНЕС

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Доналд Тръмп ненавижда Белия дом, където не се чувства защитен срещу всевъзможни заговори, насочени срещу него, твърди журналистът Майкъл Уолф в книгата си "Огън и ярост", посветена на първата година от мандата на милиардера.
 
Заради това Тръмп непрекъснато се заключвал сам в своята  стая, която не споделя със съпругата си Мелания. "Това се случва за пръв път от президента Кенеди насам - президентската двойка спи в отделни стаи", пише  Майкъл Уолф.
 
"Още в първите си дни в Белия дом, Доналд Тръмп е поискал 2 допълнителни тв екрана към този, монтиран преди това в стаята му. След това поръчал да се сложи допълнително резе на вратата, което довело до сблъсък с шефовете на Тайните служби, които настоявали да имат постоянен безпрепятствен достъп до стаята му в името на неговата сигурност", пише журналистът.
 
Доналд Тръмп изисквал никой да не пипа вещите му. Той дори се скарал на камериер, позволил си да вдигне от пода хвърлена от президента риза: "Щом ризата ми е на земята, значи аз искам тя да е там!", избухнал Тръмп. 
 
Президентът от години се страхувал да не бъде отровен, затова толкова често отскачал импровизирано в "Макдоналдс", където никой не го очаквал предварително.
 
В момента, почти година след като встъпи в длъжност, Доналд Тръмп е съкратил значително официалния си работен ден в Белия дом, който започва от 11 ч., доста по-късно от началото на мандата му. Както и от графика на своите предшественици - Джордж Уокър Буш и Барак Обама.
 
Срещите му в Овалния кабинет стават все по-малко, според разпечатки от личния му дневен ред, попаднали в американските медии. Целта била една: Тръмп да има за себе си повече "административно време", което означавало време за гледане на телевизия и време за Туитър - задължително сам в резиденцията, споделят официални лица.
 
Според "дезинфекцирания" график на Тръмп, който се показва официално пред медиите е публиката, той имал "административно време" от 8 до 11 ч. Всъщност той прекарвал това време в резиденцията, гледайки телевизия (2-3 новинарски канала едновременно), провежда телефонни разговори и пише в Туитър.
 
Президентът идва в Овалния кабинет към 11 ч. за първата среща за деня, която често е с разузнавателните агенции. Което е доста по-късно в сравнения с Джордж У. Буш, който пристигал в Овалния кабинет в 6,45 ч. Предшественикът на Тръмп -Обама, тренирал усилено сутринта и обикновено се появявал в Овалния  кабинет между 9 и 10 ч.
 
Доналд Тръмп остава в своя офис около 5 часа - от 11 до 18 ч., след което се прибира в резиденцията си. През това време той провежда 1-2 срещи, като през повечето време е на телефона и следи новините по кабелните телевизии в трапезарията до Овалния кабинет. Когато се върне в резиденцията си, той отново хваща телефона, без да изпуска нищо от новините по телевизията.
 
В началото на мандата си като президент Доналд Тръмп винаги идвал на работа по-рано и си тръгвал по-късно. Дългият официален работен ден обаче бързо му досадил и милиардерът се появявал все по-късно, като преместил сутрешната среща с разузнаването за след 10,30 ч. 
 
Неговите помощници споделят, че президентът кипял от енергия и винаги бил зает с нещо. Но дейността му в Овалния кабинет е без предварителна програма и график: телефонни разговори, гледане на телевизия, Туитър, въобще обичайния за него импровизиран и хлабав режим, по който управляваше своя бизнес толкова години, констатира "Аксиос".
Земетресение 8,2 удари Аляска, чакат цунами в Канада
12:52 | 23 Януари 2018 г.

Земетресение 8,2 по Рихтер удари Аляска, чакат цун...

12:52 | 23 Януари 2018 г.
Мощно земетресение с магнитуд 8,2 по скалата на Рихтер разтърси южния бряг на Аляска във вторник сутринта. Предупреждения за вероятно...
И Върмонт легализира марихуаната
08:25 | 23 Януари 2018 г.

И Върмонт легализира марихуаната

08:25 | 23 Януари 2018 г.
Марихуаната за развлечение вече е разрешена и във Върмонт. Той стана деветият американски щат, който легализира употребата на канабиса, с...
Доналд Тръмп в обръщение за първата година като президент: Американската мечта е възможна отново
22:11 | 21 Януари 2018 г.

Доналд Тръмп в обръщение за първата година като п...

22:11 | 21 Януари 2018 г.
Дори, докато Демократите продължават да поставят препятствия и да си играят на политика, аз никога не съм спирал да се боря за хората и н...
Семейство Търпин в съда
16:01 | 19 Януари 2018 г.

Изродите от Калифорния: Душ за децата само веднъж ...

16:01 | 19 Януари 2018 г.
Арестуваното семейство Дейвид и Луис Търпин, което държа в плен 13-те си деца, е извършвало брутални действия спрямо тях, стана ясно по в...
Папата венча стюардеса и стюард на борда на самолет над Чили
22:09 | 18 Януари 2018 г.

Папата венча стюардеса и стюард на борда на самоле...

22:09 | 18 Януари 2018 г.
Папа Франциск венча чилийска стюардеса и стюард на борда на самолет докато пътуваше над Чили от Сантяго за Икике, където продължава латин...
Ето как хвърлиха момиченце от втория етаж и пожарникарка я хвана (ВИДЕО)
11:31 | 17 Януари 2018 г.

Ето как хвърлиха дете от втория етаж и пожарникарк...

11:31 | 17 Януари 2018 г.
Джаки Пекрул скромно твърди, че е просто само една от членовете на екипа пожарникари в Декалб. Но за жителите на това селище от щата Джор...

гледай на живо

23.01.2018
 • в момента
  Извънредно заседание на парламента (на живо)
 • 15:00
  Новини
 • 15:15
  Топ шоп
 • 15:30
  Всеки следобед