Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Президентът се заключва сам в стаята си в Белия дом, заръчва отделно резе за вратата

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания
Източник: EPA/БГНЕС

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Доналд Тръмп ненавижда Белия дом, където не се чувства защитен срещу всевъзможни заговори, насочени срещу него, твърди журналистът Майкъл Уолф в книгата си "Огън и ярост", посветена на първата година от мандата на милиардера.
 
Заради това Тръмп непрекъснато се заключвал сам в своята  стая, която не споделя със съпругата си Мелания. "Това се случва за пръв път от президента Кенеди насам - президентската двойка спи в отделни стаи", пише  Майкъл Уолф.
 
"Още в първите си дни в Белия дом, Доналд Тръмп е поискал 2 допълнителни тв екрана към този, монтиран преди това в стаята му. След това поръчал да се сложи допълнително резе на вратата, което довело до сблъсък с шефовете на Тайните служби, които настоявали да имат постоянен безпрепятствен достъп до стаята му в името на неговата сигурност", пише журналистът.
 
Доналд Тръмп изисквал никой да не пипа вещите му. Той дори се скарал на камериер, позволил си да вдигне от пода хвърлена от президента риза: "Щом ризата ми е на земята, значи аз искам тя да е там!", избухнал Тръмп. 
 
Президентът от години се страхувал да не бъде отровен, затова толкова често отскачал импровизирано в "Макдоналдс", където никой не го очаквал предварително.
 
В момента, почти година след като встъпи в длъжност, Доналд Тръмп е съкратил значително официалния си работен ден в Белия дом, който започва от 11 ч., доста по-късно от началото на мандата му. Както и от графика на своите предшественици - Джордж Уокър Буш и Барак Обама.
 
Срещите му в Овалния кабинет стават все по-малко, според разпечатки от личния му дневен ред, попаднали в американските медии. Целта била една: Тръмп да има за себе си повече "административно време", което означавало време за гледане на телевизия и време за Туитър - задължително сам в резиденцията, споделят официални лица.
 
Според "дезинфекцирания" график на Тръмп, който се показва официално пред медиите е публиката, той имал "административно време" от 8 до 11 ч. Всъщност той прекарвал това време в резиденцията, гледайки телевизия (2-3 новинарски канала едновременно), провежда телефонни разговори и пише в Туитър.
 
Президентът идва в Овалния кабинет към 11 ч. за първата среща за деня, която често е с разузнавателните агенции. Което е доста по-късно в сравнения с Джордж У. Буш, който пристигал в Овалния кабинет в 6,45 ч. Предшественикът на Тръмп -Обама, тренирал усилено сутринта и обикновено се появявал в Овалния  кабинет между 9 и 10 ч.
 
Доналд Тръмп остава в своя офис около 5 часа - от 11 до 18 ч., след което се прибира в резиденцията си. През това време той провежда 1-2 срещи, като през повечето време е на телефона и следи новините по кабелните телевизии в трапезарията до Овалния кабинет. Когато се върне в резиденцията си, той отново хваща телефона, без да изпуска нищо от новините по телевизията.
 
В началото на мандата си като президент Доналд Тръмп винаги идвал на работа по-рано и си тръгвал по-късно. Дългият официален работен ден обаче бързо му досадил и милиардерът се появявал все по-късно, като преместил сутрешната среща с разузнаването за след 10,30 ч. 
 
Неговите помощници споделят, че президентът кипял от енергия и винаги бил зает с нещо. Но дейността му в Овалния кабинет е без предварителна програма и график: телефонни разговори, гледане на телевизия, Туитър, въобще обичайния за него импровизиран и хлабав режим, по който управляваше своя бизнес толкова години, констатира "Аксиос".
17:11 | 16 Юли 2018 г.

Тръмп и Путин разговаряха повече от два часа насам...

17:11 | 16 Юли 2018 г.
Американският президент Доналд Тръмп нарече "много добро начало" състоялата се среща на четири очи с руския президент Владимир ...
14:34 | 15 Юли 2018 г.

Тръмп с радикално предложение за Брекзит - Великоб...

14:34 | 15 Юли 2018 г.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправил радикално предложение към британския премиер Тереза Мей. Вместо да преговаря за условия за Брекз...
08:27 | 15 Юли 2018 г.

Тръмп с изненадващо становище в подкрепа на Русия ...

08:27 | 15 Юли 2018 г.
Русия изглежда е на път да получи подкрепа за анексирането на Крим от най-неочакваната страна, а именно САЩ. И по-точно американският пре...
Миранда от „Сексът и градът“ се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк
09:49 | 14 Юли 2018 г.

Миранда от „Сексът и градът“ се кандидатира за губ...

09:49 | 14 Юли 2018 г.
Американската актриса Синтия Никсън, известна с ролята на амбициозната адвокатка Миранда в телевизионния сериал "Сексът и градът&quo...
Тръмп със серия гафове на чая с Кралицата в Уинзор (Снимки)
21:02 | 13 Юли 2018 г.

Тръмп със серия гафове на чая с Кралицата в Уиндзо...

21:02 | 13 Юли 2018 г.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с британската кралица Елизабет II в Уиндзорския замък. 92-годишният монарх беше прину...
САЩ обвини 12 руски шпиони за хакерски атаки на изборите през 2016
20:52 | 13 Юли 2018 г.

САЩ обвини 12 руски шпиони за хакерски атаки на из...

20:52 | 13 Юли 2018 г.
Американските власти повдигнаха обвинения срещу 12 служители на руското военно разузнаване заради хакерски действия по време на президент...

гледай на живо

17.07.2018
 • в момента
  Патарински LIVE
 • 01:30
  Повторения
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо