Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Президентът се заключва сам в стаята си в Белия дом, заръчва отделно резе за вратата

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания
Източник: EPA/БГНЕС

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Доналд Тръмп ненавижда Белия дом, където не се чувства защитен срещу всевъзможни заговори, насочени срещу него, твърди журналистът Майкъл Уолф в книгата си "Огън и ярост", посветена на първата година от мандата на милиардера.
 
Заради това Тръмп непрекъснато се заключвал сам в своята  стая, която не споделя със съпругата си Мелания. "Това се случва за пръв път от президента Кенеди насам - президентската двойка спи в отделни стаи", пише  Майкъл Уолф.
 
"Още в първите си дни в Белия дом, Доналд Тръмп е поискал 2 допълнителни тв екрана към този, монтиран преди това в стаята му. След това поръчал да се сложи допълнително резе на вратата, което довело до сблъсък с шефовете на Тайните служби, които настоявали да имат постоянен безпрепятствен достъп до стаята му в името на неговата сигурност", пише журналистът.
 
Доналд Тръмп изисквал никой да не пипа вещите му. Той дори се скарал на камериер, позволил си да вдигне от пода хвърлена от президента риза: "Щом ризата ми е на земята, значи аз искам тя да е там!", избухнал Тръмп. 
 
Президентът от години се страхувал да не бъде отровен, затова толкова често отскачал импровизирано в "Макдоналдс", където никой не го очаквал предварително.
 
В момента, почти година след като встъпи в длъжност, Доналд Тръмп е съкратил значително официалния си работен ден в Белия дом, който започва от 11 ч., доста по-късно от началото на мандата му. Както и от графика на своите предшественици - Джордж Уокър Буш и Барак Обама.
 
Срещите му в Овалния кабинет стават все по-малко, според разпечатки от личния му дневен ред, попаднали в американските медии. Целта била една: Тръмп да има за себе си повече "административно време", което означавало време за гледане на телевизия и време за Туитър - задължително сам в резиденцията, споделят официални лица.
 
Според "дезинфекцирания" график на Тръмп, който се показва официално пред медиите е публиката, той имал "административно време" от 8 до 11 ч. Всъщност той прекарвал това време в резиденцията, гледайки телевизия (2-3 новинарски канала едновременно), провежда телефонни разговори и пише в Туитър.
 
Президентът идва в Овалния кабинет към 11 ч. за първата среща за деня, която често е с разузнавателните агенции. Което е доста по-късно в сравнения с Джордж У. Буш, който пристигал в Овалния кабинет в 6,45 ч. Предшественикът на Тръмп -Обама, тренирал усилено сутринта и обикновено се появявал в Овалния  кабинет между 9 и 10 ч.
 
Доналд Тръмп остава в своя офис около 5 часа - от 11 до 18 ч., след което се прибира в резиденцията си. През това време той провежда 1-2 срещи, като през повечето време е на телефона и следи новините по кабелните телевизии в трапезарията до Овалния кабинет. Когато се върне в резиденцията си, той отново хваща телефона, без да изпуска нищо от новините по телевизията.
 
В началото на мандата си като президент Доналд Тръмп винаги идвал на работа по-рано и си тръгвал по-късно. Дългият официален работен ден обаче бързо му досадил и милиардерът се появявал все по-късно, като преместил сутрешната среща с разузнаването за след 10,30 ч. 
 
Неговите помощници споделят, че президентът кипял от енергия и винаги бил зает с нещо. Но дейността му в Овалния кабинет е без предварителна програма и график: телефонни разговори, гледане на телевизия, Туитър, въобще обичайния за него импровизиран и хлабав режим, по който управляваше своя бизнес толкова години, констатира "Аксиос".
19:54 | 24 Април 2018 г.

Изненадващо, Доналд Тръмп хвали почтения Ким Чен-у...

19:54 | 24 Април 2018 г.
Доналд Тръмп иска скорошна среща с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. След месеци на остри реплики между двамата, сега американският пре...
Тръмп и Макрон и съпругите им
17:17 | 24 Април 2018 г.

Срещата Тръмп - Макрон като модно дефиле

17:17 | 24 Април 2018 г.
Срещата между френският президент Еманюел Макрон и американския Доналд Тръмп се превърна в модно дефиле за съпругите им Мелания и Бриджит...
Торонто
14:15 | 24 Април 2018 г.

Равносметката в Торонто - 10 загинали и 15 ранени

14:15 | 24 Април 2018 г.
Общо 10 са жертвите врязалия се в пешеходци микробус в Торонто. Още 15 души са ранени. Все още канадските власти не смеят да твърдят ...
Двамата президенти Буш на погребението на Барбара
12:35 | 24 Април 2018 г.

Буш-старши влезе в болница след погребението на съ...

12:35 | 24 Април 2018 г.
Бившият американски президент Джордж Хърбърт Уокър Буш е бил хоспитализиран броени дни след загубата на съпругата си Барбара. Това с...
Стрелец от Нашвил
21:48 | 23 Април 2018 г.

Хванаха голия психар, сътворил касапница в Нашвил

21:48 | 23 Април 2018 г.
Полицията в американския щат Тенеси залови стрелеца, който вчера отне живота на четирима души в Нашвил. "Заподозреният Травис Ре...
Гол маниак уби четирима с пушка в заведение в щата Тенеси
16:07 | 22 Април 2018 г.

Гол маниак уби четирима с пушка в заведение в щата...

16:07 | 22 Април 2018 г.
Гол мъж уби с пушка четирима души и рани още двама в ранните часове в неделя в ресторант в покрайнините на американския град Нашвил, щата...

гледай на живо

24.04.2018
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:30
  Денят на живо
 • 23:30
  Патарински LIVE