Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Президентът се заключва сам в стаята си в Белия дом, заръчва отделно резе за вратата

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания
Източник: EPA/БГНЕС

Доналд Тръмп изпитва ужас от отравяне, спи отделно от Мелания

Доналд Тръмп ненавижда Белия дом, където не се чувства защитен срещу всевъзможни заговори, насочени срещу него, твърди журналистът Майкъл Уолф в книгата си "Огън и ярост", посветена на първата година от мандата на милиардера.
 
Заради това Тръмп непрекъснато се заключвал сам в своята  стая, която не споделя със съпругата си Мелания. "Това се случва за пръв път от президента Кенеди насам - президентската двойка спи в отделни стаи", пише  Майкъл Уолф.
 
"Още в първите си дни в Белия дом, Доналд Тръмп е поискал 2 допълнителни тв екрана към този, монтиран преди това в стаята му. След това поръчал да се сложи допълнително резе на вратата, което довело до сблъсък с шефовете на Тайните служби, които настоявали да имат постоянен безпрепятствен достъп до стаята му в името на неговата сигурност", пише журналистът.
 
Доналд Тръмп изисквал никой да не пипа вещите му. Той дори се скарал на камериер, позволил си да вдигне от пода хвърлена от президента риза: "Щом ризата ми е на земята, значи аз искам тя да е там!", избухнал Тръмп. 
 
Президентът от години се страхувал да не бъде отровен, затова толкова често отскачал импровизирано в "Макдоналдс", където никой не го очаквал предварително.
 
В момента, почти година след като встъпи в длъжност, Доналд Тръмп е съкратил значително официалния си работен ден в Белия дом, който започва от 11 ч., доста по-късно от началото на мандата му. Както и от графика на своите предшественици - Джордж Уокър Буш и Барак Обама.
 
Срещите му в Овалния кабинет стават все по-малко, според разпечатки от личния му дневен ред, попаднали в американските медии. Целта била една: Тръмп да има за себе си повече "административно време", което означавало време за гледане на телевизия и време за Туитър - задължително сам в резиденцията, споделят официални лица.
 
Според "дезинфекцирания" график на Тръмп, който се показва официално пред медиите е публиката, той имал "административно време" от 8 до 11 ч. Всъщност той прекарвал това време в резиденцията, гледайки телевизия (2-3 новинарски канала едновременно), провежда телефонни разговори и пише в Туитър.
 
Президентът идва в Овалния кабинет към 11 ч. за първата среща за деня, която често е с разузнавателните агенции. Което е доста по-късно в сравнения с Джордж У. Буш, който пристигал в Овалния кабинет в 6,45 ч. Предшественикът на Тръмп -Обама, тренирал усилено сутринта и обикновено се появявал в Овалния  кабинет между 9 и 10 ч.
 
Доналд Тръмп остава в своя офис около 5 часа - от 11 до 18 ч., след което се прибира в резиденцията си. През това време той провежда 1-2 срещи, като през повечето време е на телефона и следи новините по кабелните телевизии в трапезарията до Овалния кабинет. Когато се върне в резиденцията си, той отново хваща телефона, без да изпуска нищо от новините по телевизията.
 
В началото на мандата си като президент Доналд Тръмп винаги идвал на работа по-рано и си тръгвал по-късно. Дългият официален работен ден обаче бързо му досадил и милиардерът се появявал все по-късно, като преместил сутрешната среща с разузнаването за след 10,30 ч. 
 
Неговите помощници споделят, че президентът кипял от енергия и винаги бил зает с нещо. Но дейността му в Овалния кабинет е без предварителна програма и график: телефонни разговори, гледане на телевизия, Туитър, въобще обичайния за него импровизиран и хлабав режим, по който управляваше своя бизнес толкова години, констатира "Аксиос".
Сурово време в САЩ
11:53 | 21 Януари 2019 г.

Невиждан студ скова САЩ, температурите паднаха до ...

11:53 | 21 Януари 2019 г.
Лошото време отмени или отложи повече от 4000 полета в САЩ, съобщава Ройтерс. Най-тежко е положението в Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Пор...
09:01 | 20 Януари 2019 г.

Американски боен кораб навлезе в Черно море, русна...

09:01 | 20 Януари 2019 г.
Предпоставки за напрегната ситуация в Черно море. Американски боен кораб навлезе в Черно море, а от руския флот вече го следят изкъсо. ...
Лек трус между Хасково и Кърджали
08:39 | 20 Януари 2019 г.

Две жертви в Чили след силно земетресение

08:39 | 20 Януари 2019 г.
Силно земетресение взе жертви в северната част на Чили. Трусът е регистриран в 22:32 часа местно време в района южно от пристанищния ...
07:07 | 18 Януари 2019 г.

Терор: 21 са вече жертвите на атентата в Колумбия,...

07:07 | 18 Януари 2019 г.
21 стана броят на жертвите на атентата в Колумбия срещу полицейската академия в столицата Богота, съобщи полицията. 87 души са ранени при...
22:53 | 17 Януари 2019 г.

Хванаха американски джихадист - планирал да пробие...

22:53 | 17 Януари 2019 г.
Властите в американския щат Джорджия арестуваха 21-годишен американец, който се опитвал да закупи експлозиви и противотанков гранатомет з...
21:01 | 17 Януари 2019 г.

Зловещ атентат с кола бомба в полицейска академия ...

21:01 | 17 Януари 2019 г.
Зловещ атентат завърши с множество жертви и ранени в столицата на Колумбия. По официални данни към момента са загинали 9 души, а 54 с...

гледай на живо

21.01.2019
 • в момента
  Денят на живо
 • 21:00
  Новини
 • 21:15
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини