Гладуващите деца, спасени от пустинята в Ню Мексико, подготвяни за масови убийства (Видео)

Двамата въоръжени мъже, заловени на мястото, са класифицирани като мюсюлмански екстремисти

Гладуващите децата, спасени от пустинята в Ню Мексико, подготвяни за джихадисти (Видео)
Източник: БГНЕС

Гладуващите децата, спасени от пустинята в Ню Мексико, подготвяни за джихадисти (Видео)

Полицията в американския щат Ню Мексико спаси миналия петък 11 умиращи от глад деца, на възраст от 1 до 15 години, държани при ужасни битови условия в отдалечен пустинен район, близо до щатската граница с Колорадо. Натъкналите се на тях полицаи ги сравниха с "бежанци от Третия свят".

На мястото бяха задържани 5-има възрастни, сред тях двама тежко въоръжени мъже. Сред арестуваните бяха и три жени, които по всяка вероятност са майки на децата.

Двамата мъже - Сирадж Уахадж и Лукас Мортън, бяха обвинени в насилие над деца. И двамата бяха класифицирани като "мюсюлмански екстремисти". Първият - Сирадж, се оказа издирван в щата Джорджия за отвличане на собствения си 3-годишен син - който обаче първоначално не беше намерен сред 11-те открити деца.

Оказа се, че 39-годишният Уахадж е упражнявал децата да си служат с оръжие, тренирал ги как да атакуват със стрелба училища, съобщи "Фокс нюз".

Уахадж е син на имам от Бруклин със същото име, Уахадж баща е бил обявен от прокурорите за съорганизатор на бомбената атака срещу Световния търговски център през 1993 г., при която загинаха 6 души.

Лукас Мортън и трите жени: Джени Ливийл (35 г.), Хюра Уахадж (38 г.) и Субхана Уахадж (35 г.) също бяха арестувани и обвинени в насилие над деца. 

При задържането му Сирадж Уахадж е бил въоръжен с автомат АR-15 и четири пистолета.

За състоянието на децата свидетелства шерифът на окръг Таос Джери Хоугрив: "Аз съм полицай от 30 години и никога не съм виждал нещо подобно. Невероятно", изтъкна той и продължи: децата бяха толкова кльощави, че им се брояха ребрата. Никаква хигиена, без прясна вода, а единствената храна наоколо бяха няколко картофа и кутия ориз. Децата бяха много уплашени."

Вижте още новини от България и света 

В понеделник в лагера бяха намерени останки на дете, но засега не е потвърдено дали те са на изчезналия син на Сирадж. От полицейски документ става ясно, че Уахадж казал на майката на издирваното момче, че то е обладано от дявола и трябва да му направи екзорсизъм. Детето имало здравословни проблеми и получавало гърчове и не е могло да ходи.

Уахадж баща, освен като съорганизатор на бомбената атака срещу СТЦ през 1993 г., стана известен и като свидетел в процеса против Омар Абдел Рахман, прословутия "сляп шейх", който през 1995 г. беше осъден за извършване на терористични атаки в САЩ. Сега имамът ръководи джамията Масджид ат-Таква.

00:49 | 20 Октомври 2018 г.

Туитър изригна срещу "психопата“ Тръмп за скандалн...

00:49 | 20 Октомври 2018 г.
Психопат с много последователи, така бе наречен президента на САЩ Тръмп в Туитър след поредното му скандално изказване, този път в подкре...
22:39 | 19 Октомври 2018 г.

САЩ обвиниха рускиня за намеса в изборите през ное...

22:39 | 19 Октомври 2018 г.
Американското министерство на правосъдието обвини руска гражданка в намеса в предстоящите през ноември междинни избори. Още новини от...
15:49 | 19 Октомври 2018 г.

"Вашингтон пост“: Защо администрацията на Тръмп ра...

15:49 | 19 Октомври 2018 г.
Вестник "Вашингтон пост“, за чийто автор Джамал Кашоги се твърди, че е бил убит в саудитското консулство в Истанбул, обвини ад...
08:02 | 19 Октомври 2018 г.

Тръмп бил все по-ядосан на ЕС, Меркел му отвърна

08:02 | 19 Октомври 2018 г.
Доналд Тръмп ставал все по-ядосан от бавния ход на преговорите за ново търговско споразумение между САЩ и Европейския съюз. Това стана яс...
22:17 | 18 Октомври 2018 г.

Тръмп с тежка заплаха, готов да вика армията и да ...

22:17 | 18 Октомври 2018 г.
Сериозна заплаха отправи президентът на САЩ Доналд Тръмп и изрази готовност да затвори границата с Мексико. Причината е сериозният мигран...
Мелания Тръмп
17:11 | 17 Октомври 2018 г.

Самолетът на Мелания Тръмп кацна принудително

17:11 | 17 Октомври 2018 г.
Самолетът, с който пътува първата дама на САЩ Мелания Тръмп, се е приземил извънредно във въздушната база „Андрюс” в Мериленд...

гледай на живо

20.10.2018
 • в момента
  Топ шоп
 • 12:00
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева
 • 12:45
  „Букмейкър – коментари и анализи”
 • 13:00
  Новини