Гладуващите деца, спасени от пустинята в Ню Мексико, подготвяни за масови убийства (Видео)

Двамата въоръжени мъже, заловени на мястото, са класифицирани като мюсюлмански екстремисти

Гладуващите децата, спасени от пустинята в Ню Мексико, подготвяни за джихадисти (Видео)
Източник: БГНЕС

Гладуващите децата, спасени от пустинята в Ню Мексико, подготвяни за джихадисти (Видео)

Полицията в американския щат Ню Мексико спаси миналия петък 11 умиращи от глад деца, на възраст от 1 до 15 години, държани при ужасни битови условия в отдалечен пустинен район, близо до щатската граница с Колорадо. Натъкналите се на тях полицаи ги сравниха с "бежанци от Третия свят".

На мястото бяха задържани 5-има възрастни, сред тях двама тежко въоръжени мъже. Сред арестуваните бяха и три жени, които по всяка вероятност са майки на децата.

Двамата мъже - Сирадж Уахадж и Лукас Мортън, бяха обвинени в насилие над деца. И двамата бяха класифицирани като "мюсюлмански екстремисти". Първият - Сирадж, се оказа издирван в щата Джорджия за отвличане на собствения си 3-годишен син - който обаче първоначално не беше намерен сред 11-те открити деца.

Оказа се, че 39-годишният Уахадж е упражнявал децата да си служат с оръжие, тренирал ги как да атакуват със стрелба училища, съобщи "Фокс нюз".

Уахадж е син на имам от Бруклин със същото име, Уахадж баща е бил обявен от прокурорите за съорганизатор на бомбената атака срещу Световния търговски център през 1993 г., при която загинаха 6 души.

Лукас Мортън и трите жени: Джени Ливийл (35 г.), Хюра Уахадж (38 г.) и Субхана Уахадж (35 г.) също бяха арестувани и обвинени в насилие над деца. 

При задържането му Сирадж Уахадж е бил въоръжен с автомат АR-15 и четири пистолета.

За състоянието на децата свидетелства шерифът на окръг Таос Джери Хоугрив: "Аз съм полицай от 30 години и никога не съм виждал нещо подобно. Невероятно", изтъкна той и продължи: децата бяха толкова кльощави, че им се брояха ребрата. Никаква хигиена, без прясна вода, а единствената храна наоколо бяха няколко картофа и кутия ориз. Децата бяха много уплашени."

Вижте още новини от България и света 

В понеделник в лагера бяха намерени останки на дете, но засега не е потвърдено дали те са на изчезналия син на Сирадж. От полицейски документ става ясно, че Уахадж казал на майката на издирваното момче, че то е обладано от дявола и трябва да му направи екзорсизъм. Детето имало здравословни проблеми и получавало гърчове и не е могло да ходи.

Уахадж баща, освен като съорганизатор на бомбената атака срещу СТЦ през 1993 г., стана известен и като свидетел в процеса против Омар Абдел Рахман, прословутия "сляп шейх", който през 1995 г. беше осъден за извършване на терористични атаки в САЩ. Сега имамът ръководи джамията Масджид ат-Таква.

10:01 | 17 Март 2019 г.

Страховит циклон-бомба връхлетя САЩ, Средният запа...

10:01 | 17 Март 2019 г.
Огромни части от американския Среден запад са под вода, след като бе връхлетян от мощен зимен циклон, който местните медии бързо нарекоха...
11:40 | 16 Март 2019 г.

Вижте как ураганен вятър мята ТИР-ове на магистрал...

11:40 | 16 Март 2019 г.
Два тежкотоварни камиона бяха обърнати в движение на магистpалата от фучащия с над 120 км/ч ураганен вятър в откритата долина близо до Ам...
Тръмп с първо президентско вето
08:45 | 16 Март 2019 г.

Тръмп с първо президентско вето

08:45 | 16 Март 2019 г.
Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на решението на Конгреса да отмени извънредното положение по границата с Мексико, съобща...
23:03 | 14 Март 2019 г.

Сенатът прекрати извънредното положение в САЩ, Тръ...

23:03 | 14 Март 2019 г.
Сенатът на САЩ прие предложение за прекратяване на действието на обявеното от президента Доналд Тръмп извънредно положение по южната...
Промяна в сървърната конфигурация е причина за срива на Facebook
20:34 | 14 Март 2019 г.

Промяна в сървърната конфигурация е причина за сри...

20:34 | 14 Март 2019 г.
Facebook вини "промяна на сървърната конфигурация” за вчерашния огромен срив на социалната мрежа. Сривът продължи око...
Тръмп заплаши ЕК с тежки икономически последствия, ако не преговаря с Вашингтон за търговска сделка
19:23 | 14 Март 2019 г.

Тръмп заплаши ЕС с тежки икономически последствия,...

19:23 | 14 Март 2019 г.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с "тежки икономически последствия“, ако Брюксел не влезе в търговски ...

гледай на живо

19.03.2019
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:15
  "Всичко коз" – политическо токшоу
 • 23:00
  Новини