Тръмп тръгва към нов мандат: "Цял свят завижда на икономиката ни!"

Над 20 000 души скандират неистово USA! USA! на първия му предизборен митинг за 2020 г.

Тръмп нов мандат
Източник: EPA/БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп стартира своята предизборна кампания за изборите през 2020 година с митинг пред около 20 000 поддръжници в зала във Флорида и скандиращи "USA, USA!"

Множеството в Орландо избухна в радостни възгласи, когато Тръмп влезе в залата.

Още новини от Америка и света ще намерите тук

Дори и мрачните данни от социологическите проучвания да показват, че той е изправен пред трудна надпревара, Тръмп влиза в битката за преизбиране, подкрепен от силна икономика и увереност в яростната лоялност на своите десни привърженици.

Тръмп заяви пред множеството, че заедно са сформирали "голямо политическо движение", което "е надделяло над счупена и корумпирана политическа ситуация".

Президентът Доналд Тръмп незабавно критикува американските медии, като подтикна привържениците да се присъединят към него в осъждането на "фалшивите новини“.

"Там има много фалшиви новини“, каза той, сочейки с пръст към мястото, където бяха телевизионните камери на всички големи национални телевизии, което предизвика скандирания от страна на публиката.

Повтарящите се натяквания срещу американските медии в първите 10 минути на речта напомниха за неговата безмилостна атака срещу репортери и медии по време на президентската му кампания през 2016 година, коментира АФП.

Демократите искат да "унищожат страната ни, такава, каквато я познаваме“, продължи Тръмп. Той обвини съперниците си, че сеят "омраза" и се стремят да "унищожат" САЩ.

"Нашите радикални противници - демократи, са движени от омраза, предразсъдъци и ярост. Те искат да ви унищожат и искат да унищожат страната ни, каквато я познаваме. Демократите искат да ни разпаднат на фракции и племена. Това няма да се случи“, бяха думите на президента.

Той допълни, че целият свят завижда на американската икономика. "Страната ни сега процъфтява, просперира и се издига до невероятни нови висоти", каза Тръмп на радостните си привърженици.

"Целият свят завижда на нашата икономика. Може би най-великата икономика, която имаме в историята на нашата страна," каза лидерът на САЩ, който залага, че силна икономика ще помогне да убеди страната да му даде втори мандат.

Етикети: САЩ , Доналд Тръмп
10:15 | 14 Октомври 2019 г.

Покрив се срути на маскен бал в Перу, шестима заги...

10:15 | 14 Октомври 2019 г.
Най-малко 6 души загинаха, а 40 бяха ранени, след като градушка доведе до срутване на покрив на маскен бал в централно Перу, съобщиха вла...
09:50 | 14 Октомври 2019 г.

Вижте първи снимки на убитите в Чикаго, 5 са жертв...

09:50 | 14 Октомври 2019 г.
Децата на застреляните в събота в Чикаго Ивайло Попов и Цветанка Костадинова събират пари за връщането на телата им в България и погребен...
Трима души загинаха при пожарите в Калифорния
10:50 | 13 Октомври 2019 г.

Трима души загинаха при пожарите в Калифорния

10:50 | 13 Октомври 2019 г.
Службата за борба с пожарите в Лос Анджелис каза, че огнената стихия в долината Сан Фернандо е овладяна на 33 %, предаде АФП.   ...
09:23 | 13 Октомври 2019 г.

Най-малко 5 ранени при стрелба в Чикаго

09:23 | 13 Октомври 2019 г.
Най-малко петима души са били ранени при стрелба в Чикаго. Състоянието на пострадалите е критично, съобщиха американските власти, цитиран...
Няколко ранени при стрелба в църква в Щатите
21:40 | 12 Октомври 2019 г.

Няколко ранени при стрелба в църква в Щатите (ВИДЕ...

21:40 | 12 Октомври 2019 г.
Стрелец откри огън в събота в църква, в която се провеждало погребение в малко градче в Ню Хемпшир, ранявайки няколко души, преди да бъде...
16:13 | 12 Октомври 2019 г.

4 жертви при стрелба в частен клуб в Ню Йорк (ВИДЕ...

16:13 | 12 Октомври 2019 г.
Четирима души са били убити при стрелба рано в събота в частен клуб в Ню Йорк, съобщиха медиите. Стрелбата е станала в района на Брук...