Мъж оцеля по чудо, след като риба прониза врата му (Снимки 18+)

Силата, с която зарганът се забил в шията на момчето, го изхвърлила от лодката във водата

риба прониза врата му
Източник: Facebook\\Savageparamedics

Индонезийски тийнейджър разказа ужасяващото си преживяване, когато риба изскочила от морето и пробола врата му като копие, предаде Би Би Си.

По думите на Мохамед Идул силата, с която зарганът се забил в шията му, го изхвърлила от лодката във водата. След това отчаяно доплувал до брега , а оттам и до болница, която била на около 90 минути път с кола.

Фактът, че тийнейджърът остава жив и разказва случилото се с него, се дължи на негов съобразителен приятел, малко късмет и много внимателни хирурзи.

Контузията превърна Мохамед в звезда, след като снимки на рибата в шията му превзеха социалните мрежи и бяха споделени по целия свят.

Пет дни след шокиращата случка той каза пред Би Би Си, че до инцидента се стигнало след безобидна и обикновена идея да отидат с приятеля му от училище Сарди на риболов през нощта.

„Лодката на Сарди отплува първа, а аз по-късно отидох с друга лодка“, спомни си той. „На около 500 метра от плажа Сарди включи фенерчето.

"Зарганът изведнъж изскочи от водата и ми прободе врата."

Мохамед паднал от лодката във водата. Дългите и остри челюсти на рибата пронизали врата му от брадичката до основата на черепа му.

Нещо повече - рибата продължавала да се мята.

Мохамед сграбчил рибата, опитвайки се да я удържи, за да не се влошат пораженията върху него. „Помолих Сарди да помогне - той спря опитите ми да извадя рибата, за да се предотврати кървенето“, каза той.

Четете още новини от България и света тук!

Момчетата някак успели да доплуват обратно на плажа, като Мохамед държал с ръцете си рибата с дължина 75 сантиметра и все още забита във врата му.

Бащата на Мохамед Сахаруддин го отвел в болница в Бау-бау, на около час и половина от селото им в Южен Бутон, Югоизточен Сулавеси. Оказало се, че там не разполагат с необходимото оборудване. Едва в третата болница след продължила час операция главата на рибата била извадена от врата на момчето.

Етикети: Индонезия
14:45 | 28 Февруари 2020 г.

Ердоган ще обсъди ситуацията около Идлиб с лидерит...

14:45 | 28 Февруари 2020 г.
Очаква се президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган да проведе разговори с премиера Бойко Борисов, с президентите на САЩ и на Франция До...
11:19 | 28 Февруари 2020 г.

Президентът на Монголия под карантина след визита ...

11:19 | 28 Февруари 2020 г.
Президентът на Монголия Халтмаагийн Бутелга ще бъде под карантина за период от две седмици след визитата си в Пекин, съобщиха монголски м...
09:53 | 28 Февруари 2020 г.

Япония затвори училищата и Дисниленд заради корона...

09:53 | 28 Февруари 2020 г.
Япония затваря всички училища в цялата страна от следващата седмица, което ще засегне 13 милиона ученици, съобщи Би Би Си. Затварянет...
Северна Корея разработила Северна Корея се готви за нов ядрен опит
21:51 | 27 Февруари 2020 г.

Високоговорители съветват хората да си мият ръцете...

21:51 | 27 Февруари 2020 г.
Северна Корея предприема извънредни мерки - високоговорители по улиците съобщават мерките за хигиена, които трябва да се вземат за предпа...
16:24 | 27 Февруари 2020 г.

За борба с коронавируса: Монголия подари 30 000 ов...

16:24 | 27 Февруари 2020 г.
Президентът на Монголия Халтмагийн Батулга подари на Китай по време на среща с президента Си Цзинпин 30 хиляди овце, съобщава РИА Новости...
15:03 | 27 Февруари 2020 г.

В Южен Китай спират да ядат кучета и котки заради ...

15:03 | 27 Февруари 2020 г.
Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета и котки, докато в страната се забранява търговията с диви жи...