Смъртни присъди грозят 16 човека, запалили момиче в Бангладеш след сигнал за сексуален тормоз

Ние искаме всички виновници да бъдат обесени, категоричен е братът на студентката Рафи

запалили момиче в Бангладеш
Източник: BBC

Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинения на 16 човека днес включително и ръководителят на ислямската семинария заради шокиращото убийство на 19 годишно момиче изгорено до смърт.

Убийството на Нусрат Джахан Рафи миналия месец предизвика протести в цялата южно азиатска страна, като премиерът обеща да накаже всички виновни.

Рафи е била завлечена на покрива на ислямската семинария, където тя е учила. Нейните нападатели поискали от нея да изтегли обвиненията си за сексуален тормоз, които били подадени в полицията за неин учител.

Студентка в Бангладеш изгорена жива, оплакала се от сексуален тормоз

Когато отказала тя е била залята с керосин и подпалена. Момичето почина пет дни по-късно. Нейната смърт даде гласност на все повечето случаи на сексуално насилие в страната.

От полицията съобщиха, че по-късно днес ще бъдат повдигнати обвинения срещу 16-те участници, между които и две съученички на Рафи.

"Те ще бъдат обвинени по закона за жените и децата и ние препоръчваме смърт за всички 16 обвиняеми", заяви водещият разследването Махамед Икубал.

Той сподели, че ръководителят на училището, където Рафи е била ученичка е наредил убийството ѝ от затвора.

В края на март ученичката отива в полицията, за да подаде жалба за сексуален тормоз срещу свой учител. В изтекло видео се вижда как шефа на полицейското управление и казва, че това "не е голяма работа".

Още новини от света ще намерите тук

Икубал добавя, че 5 човека, включително три съученици на Рафи са я завързали с шалове докато останалите са я подпалвали. Планът е бил да представят случилото се като самоубийство.

Рафи е била с 80% изгаряния и умира в болницата на 10 април. Но преди това тя записва видео, в което повтаря обвиненията си против директора.

Братът на Рафи Махмуд Хасан Номан заяви, че иска бърз процес. "Ние искаме всички виновници да бъдат обесени”, каза той.

11:20 | 17 Юни 2019 г.

Кападокия е домакин за пръв път на Международния ф...

11:20 | 17 Юни 2019 г.
За първи път Кападокия, един от най-важните туристически центрове на Турция, ще бъде домакин на Международния фестивал на балоните с горе...
16:41 | 12 Юни 2019 г.

Индиец ще лежи доживот за фалшиво отвличане на сам...

16:41 | 12 Юни 2019 г.
Бизнесмен, който отправил фалшива заплаха да отвлече самолет, за да убеди любовницата си да напусне работата си и да се установи с него, ...
11:26 | 12 Юни 2019 г.

Подиумите на Олимпийските игри ще са от рециклиран...

11:26 | 12 Юни 2019 г.
Подиумите, върху които медалистите на Олимпийските игри ще бъдат награждавани, ще са изработени от рециклирана пластмаса, пише Евронюз. ...
12:54 | 10 Юни 2019 г.

Севернокорейки обслужват онлайн сексуслуги в Китай

12:54 | 10 Юни 2019 г.
Хиляди момичета и жени от Северна Корея, някои от които на възраст от 9 години, биват отвличани или трафикирани, за да работят в многомил...
Пхенян ще изстреля разузнавателен спътник
10:52 | 10 Юни 2019 г.

Ким Чен Ун хвърлил генерал, готвещ преврат, в пъле...

10:52 | 10 Юни 2019 г.
Ким Чен Ун си е спечелил прозвище на истински тиранин, след като убил един от неговите генерали, като го хвърлил в пълен с пирани аквариу...
19:50 | 07 Юни 2019 г.

Военни игри: Бойни кораби на САЩ и Русия аха да се...

19:50 | 07 Юни 2019 г.
Два бойни кораба на Русия и на САЩ бяха на 50 м от сблъсък в Източнокитайско море в западната част на Тихия океан, като всяка страна обви...