Ким Чен Ун хвърлил генерал, готвещ преврат, в пълен с пирани аквариум

Според източниците те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. "Шпионинът, който ме обичаше"

Пхенян ще изстреля разузнавателен спътник
Източник: Reuters

Пхенян ще изстреля разузнавателен спътник

Ким Чен Ун си е спечелил прозвище на истински тиранин, след като убил един от неговите генерали, като го хвърлил в пълен с пирани аквариум. Управляващият на Северна Корея заповядал смъртта му, след като бил обвинен, че е планирал преврат, съобщава Дейли Стар.

Ким разполага с гигантски аквариум, построен в един от неговите президентски дворци с цел развиване на практика с нови методи за екзекуция. Източници, близки до диктатора разказват, че ръцете и торсът на жертвата били отрязани с ножове, преди той да бъде хвърлен в резервоара. Те заявиха, че не е ясно дали генералът е бил убит от рибите, умрял от раните си или е бил удавен.

Смята се, че изследователи са разработили няколко метода за екзекуция, предназначени да изплашат потенциалните заговорници. Според източниците те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. "Шпионинът, който ме обичаше“, в който злодеят Карл Стромберг екзекутира опонентите си, като ги пуска в аквариум с акули.

Аквариумът на Ким е пълен с няколкостотин пирани, внесени от Бразилия. Те имат остри като бръснач зъби и са способни да отделят плътта от тялото за няколко минути.

Други методи за екзекуция включват взривяване на предателите на парчета с противотанково оръжие, хвърлянето им на живи на тигри, обезглавявания, обесване и изгаряне до смърт, твърди медията.

Откакто Ким е дошъл на власт през 2011 г., се смята, че е премахнал 16 висши служители. Стотици други граждани на Северна Корея също са убити.

Сред неговите жертви са началника на армията, шефа на Централната банка на Северна Корея и посланиците на Куба и Малайзия.

През 2016 г., според съобщенията, министърът на образованието в Северна Корея е бил екзекутиран чрез разстрел за лошо отношение.

Британски разузнавателен източник споделя: "Ким управлява със страх. Много врагове на държавата се екзекутират публично. Той иска всички да знаят, включително и най-доверените му помощници, че са изложени на риск от много неприятна смърт, ако заподозре, че са предатели. Той е екзекутирал членове на собственото си семейство и е убил висши държавни служители, ръкопляскали прекалено силно по време на една от речите му."

Още новини от света ще намерите тук

Източникът добавя: "Използването на пирани е класика при Ким. Неговата цел е да използва страха и ужаса като политически инструмент".

Има документирани сведения за пирани, атакуващи хора и големи животни, но атаките рядко са фатални. В повечето фатални случаи жертвите или са се удавили, или са били мъртви, когато са били изядени от рибата.

Дали всички тези ужасии са истина или са просто подсилващи въпросите около личността на Ким вестникарски манипулации, не е ясно. Едно е сигурно - севернокорейският лидер е обвит от вълна от мистерии относно истинската си същност и провокира множество истории, някои от които доста страховити. 

19:47 | 20 Август 2019 г.

Бой с палки, газ и водни оръдия срещу протест на к...

19:47 | 20 Август 2019 г.
Турската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Югоизточна Турция, съобщава агенция DHA. Протестите...
Reuters: Заводът на Volkswagen ще се строи в Турция
12:09 | 20 Август 2019 г.

Южна Корея ще глоби Volkswagen и Porsche

12:09 | 20 Август 2019 г.
Южна Корея ще наложи глоби и ще внесе наказателни жалби срещу Volkswagen и Porsche за инсталиране на "незаконни устройства", ко...
12:03 | 20 Август 2019 г.

Индийският космически кораб влезе в лунна орбита

12:03 | 20 Август 2019 г.
Индийският космически кораб "Чандраян 2“ влезе в лунна орбита като извърши една от най-трудните маневри в мисията си до Луната...
Спряха достъпа до сървъри, разпространявали информация от ИДИЛ в България
15:45 | 18 Август 2019 г.

"Ислямска държава" пое отговорността за атентата с...

15:45 | 18 Август 2019 г.
Терористичната група "Ислямска държава" пое отговорността за самоубийствения атентат срещу сватбена церемония в Кабул, при койт...
12:05 | 18 Август 2019 г.

Кървава сватба: 63 убити и 182 ранени от камикадзе...

12:05 | 18 Август 2019 г.
Докато населението в страната с надежда очаква скорошно споразумение между талибаните и Съединените щати, Кабул бе окървавен от камикадзе...
10:05 | 16 Август 2019 г.

Френският Спайдърмен изкачи небостъргач в Хонконг ...

10:05 | 16 Август 2019 г.
Ален Робер, наречен "Френският Спайдърмен“ се изкачи по фасадата на небостъргач в Хонконг в петък и разгърна банер с призив за...