Ким Чен Ун хвърлил генерал, готвещ преврат, в пълен с пирани аквариум

Според източниците те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. "Шпионинът, който ме обичаше"

Пхенян ще изстреля разузнавателен спътник
Източник: Reuters

Пхенян ще изстреля разузнавателен спътник

Ким Чен Ун си е спечелил прозвище на истински тиранин, след като убил един от неговите генерали, като го хвърлил в пълен с пирани аквариум. Управляващият на Северна Корея заповядал смъртта му, след като бил обвинен, че е планирал преврат, съобщава Дейли Стар.

Ким разполага с гигантски аквариум, построен в един от неговите президентски дворци с цел развиване на практика с нови методи за екзекуция. Източници, близки до диктатора разказват, че ръцете и торсът на жертвата били отрязани с ножове, преди той да бъде хвърлен в резервоара. Те заявиха, че не е ясно дали генералът е бил убит от рибите, умрял от раните си или е бил удавен.

Смята се, че изследователи са разработили няколко метода за екзекуция, предназначени да изплашат потенциалните заговорници. Според източниците те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. "Шпионинът, който ме обичаше“, в който злодеят Карл Стромберг екзекутира опонентите си, като ги пуска в аквариум с акули.

Аквариумът на Ким е пълен с няколкостотин пирани, внесени от Бразилия. Те имат остри като бръснач зъби и са способни да отделят плътта от тялото за няколко минути.

Други методи за екзекуция включват взривяване на предателите на парчета с противотанково оръжие, хвърлянето им на живи на тигри, обезглавявания, обесване и изгаряне до смърт, твърди медията.

Откакто Ким е дошъл на власт през 2011 г., се смята, че е премахнал 16 висши служители. Стотици други граждани на Северна Корея също са убити.

Сред неговите жертви са началника на армията, шефа на Централната банка на Северна Корея и посланиците на Куба и Малайзия.

През 2016 г., според съобщенията, министърът на образованието в Северна Корея е бил екзекутиран чрез разстрел за лошо отношение.

Британски разузнавателен източник споделя: "Ким управлява със страх. Много врагове на държавата се екзекутират публично. Той иска всички да знаят, включително и най-доверените му помощници, че са изложени на риск от много неприятна смърт, ако заподозре, че са предатели. Той е екзекутирал членове на собственото си семейство и е убил висши държавни служители, ръкопляскали прекалено силно по време на една от речите му."

Още новини от света ще намерите тук

Източникът добавя: "Използването на пирани е класика при Ким. Неговата цел е да използва страха и ужаса като политически инструмент".

Има документирани сведения за пирани, атакуващи хора и големи животни, но атаките рядко са фатални. В повечето фатални случаи жертвите или са се удавили, или са били мъртви, когато са били изядени от рибата.

Дали всички тези ужасии са истина или са просто подсилващи въпросите около личността на Ким вестникарски манипулации, не е ясно. Едно е сигурно - севернокорейският лидер е обвит от вълна от мистерии относно истинската си същност и провокира множество истории, някои от които доста страховити. 

11:20 | 17 Юни 2019 г.

Кападокия е домакин за пръв път на Международния ф...

11:20 | 17 Юни 2019 г.
За първи път Кападокия, един от най-важните туристически центрове на Турция, ще бъде домакин на Международния фестивал на балоните с горе...
16:41 | 12 Юни 2019 г.

Индиец ще лежи доживот за фалшиво отвличане на сам...

16:41 | 12 Юни 2019 г.
Бизнесмен, който отправил фалшива заплаха да отвлече самолет, за да убеди любовницата си да напусне работата си и да се установи с него, ...
11:26 | 12 Юни 2019 г.

Подиумите на Олимпийските игри ще са от рециклиран...

11:26 | 12 Юни 2019 г.
Подиумите, върху които медалистите на Олимпийските игри ще бъдат награждавани, ще са изработени от рециклирана пластмаса, пише Евронюз. ...
12:54 | 10 Юни 2019 г.

Севернокорейки обслужват онлайн сексуслуги в Китай

12:54 | 10 Юни 2019 г.
Хиляди момичета и жени от Северна Корея, някои от които на възраст от 9 години, биват отвличани или трафикирани, за да работят в многомил...
19:50 | 07 Юни 2019 г.

Военни игри: Бойни кораби на САЩ и Русия аха да се...

19:50 | 07 Юни 2019 г.
Два бойни кораба на Русия и на САЩ бяха на 50 м от сблъсък в Източнокитайско море в западната част на Тихия океан, като всяка страна обви...
17 души загинаха в ужасяваща автобусна катастрофа в Дубай
13:22 | 07 Юни 2019 г.

17 души загинаха в ужасяваща автобусна катастрофа ...

13:22 | 07 Юни 2019 г.
17 души са загинали при ужасяваща катастрофа на Международното летище в Дубай. Автобус, в който пътували 31 души, се е забил в пътен знак...