Арестуваха брутален "методичен" екзекутор, издирван от 8 години

Психопатът си е направил пластична операция, за да промени външността си

Арестуваха брутален
Източник: Pixabay

Арестуваха брутален "методичен" екзекутор, издирван от 8 години

Французин беше арестуван в Шотландия, осем години след изчезването му без следа след убийството на съпругата му и четири деца.
 
Ксавие Дюпон дьо Лигон беше обект на международна заповед за арест за убийствата от 2011 г. в мистерия, преселила Франция.
 
Аристократичният бизнесмен е бил задържан на летището в Глазгоу в петък, където пристигнал с полет от Париж, сочат два френски източника, близки до разследването.
 
 
Източниците потвърдиха, че има съвпадение на пръстови отпечатъци, но сега се провежда ДНК анализ, за да има "пълна сигурност" ,че е задържан издирваният.
 
Друг източник заяви, че Ксавие дьо Лигон пътувал с откраднат френски паспорт и вероятно е прекарал част от времето си в бягство във Великобритания.
 
58-годишният е заподозрян, че е застрелял семейството си и ги е погребал под терасата на тяхната елегантна градска къща в западния град Нант.
 
Телата им са намерени три седмици след убийствата, през което време Ксавие дьо Лигон съобщава в училището на децата си, че той се премества на работа в Австралия.
 
Също така се твърди, че той казал на свои приятели, че е таен агент на САЩ, който е бил поставен в програмата за защита на свидетели.
 
По оценка на френската прокуратура той е избил всичките си жертви в хода на "методична екзекуция", застрелвайки всяка от тях в главата с по два изстрела почти от упор, преди да ги погребе.
 
Смята се, че ги е посипал с негасена вар и ги е увил в чаршафи, преди да ги зарови под бетон.
 
По-рано в петък полицаи засекли заподозрения на летището на френската столица "Шарл де Гол", но нямало достатъчно време, за да го заловят, поради което сигнализирали британската полиция, която потвърди, че е извършен арест.
 
Французинът остава в ареста във връзка с европейската заповед за арест, издадена от френските власти, заяви говорител на полицията в Шотландия.
 
Според вестник "Либерасион" издирваният си е направил пластична операция, за да промени външността си. 
16:40 | 12 Ноември 2019 г.

Венеция под 127 см вода, ураганни ветрове в Южна И...

16:40 | 12 Ноември 2019 г.
Лошото време, засегнало южните и централни райони на Италия, доведе до затварянето на училища, наводнения, падане на дървета и затваряне ...
В Лондон се друсат повече отколкото в цяла Европа
16:02 | 12 Ноември 2019 г.

Френските власти затвориха плажове, океанът бълва ...

16:02 | 12 Ноември 2019 г.
Френските власти затвориха плажовете в югозападна Франция, тъй като пакети с кокаин и други наркотици продължават да бъдат изхвърляни на ...
15:00 | 12 Ноември 2019 г.

Макрон отвори Западните Балкани за Русия, като бло...

15:00 | 12 Ноември 2019 г.
Като блокира преговорите за членство в ЕС за Албания и Македония, Еманюел Макрон отвори вратата за Русия към Западните Балкани, предупред...
14:13 | 12 Ноември 2019 г.

Земетресението във Франция: Над 30 разрушени къщи,...

14:13 | 12 Ноември 2019 г.
Най-малко 30 къщи в град Льо Тей в югоизточната част на Франция бяха разрушени от земетресение, а около 250 са повредени, съобщава БФМ ТВ...
12:05 | 12 Ноември 2019 г.

Зловещо! Кухненски робот уби майка пред очите на с...

12:05 | 12 Ноември 2019 г.
Майка почина след опит да направи сладкиш на 15-годишния си син в Сен Етиен във Франция, предаде "Le Progrès". Тя беше у...
11:21 | 12 Ноември 2019 г.

Съд в Холандия нареди на Facebook да премахне скан...

11:21 | 12 Ноември 2019 г.
Интернет гигантът Facbook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха скандал в Холандия. Рекламите, които се възползва...