Жертвите на кървавия атентат в Ница: Всичко, което знаем до този момент

Шон Коупланд и сина му
Източник: Facebook

Шон Коупланд и сина му

Започнаха да стават ясни имената на жертвите на покъртителното нападение във френския град Ница, при което загинаха най-малко 84 души и десетки бяха ранени.

Шофьор на камион се вряза в тълпа по време на фойерверките в чест на Деня на Бастилията. Френският президент Франсоа Оланд заяви, че терористичната атака е "абсолютен ужас" и удължи извънредното положение в страната, което трябваше да приключи на 26 юли, с още три месеца.

Сред жертвите има двама американци и швейцарка. Външното министерство на Естония също потвърди за двама свои граждани, които са пострадали при атаката, като обяви, че ще разкрие още подробности.

Учител и двама ученици от Германия са били също сред убитите, съобщиха от правителството в Берлин. Трите жертви са посетили Ница, за да отпразнуват успешно полагане на изпитите.

Мъж отдаде почит на майка си, която е била мюсюлманка и е загинала при нападението, като я описа като човек, изповядвал "истински ислям". 38-годишният Хамза Чарихи заяви, че майка му Фатима "носеше забрадката и изповядваше истинска и балансирана религия. Истински ислям. Не този на терористите."

От своя страна руското външно министерство съобщи за руски турист, който е убит при нападението, а други трима са с неизяснен статус.

21-годишната студентка от Финансовия университет в Москва Виктория Савченко е била убита на място, докато се разхождала със своята приятелка Полина. Полина описва как е видяла камиона-убиец да идва към тях през тълпата. Сред жертвите са и един украинец и двама арменци.

До този момент са известни имената на следните жертви:

Шон и Броуди Коупланд

Семейство Коупланд

Шон Коупланд – на 52 години, от Остин, Тексас, е бил убит заедно с 10-годишния си син Броуди. Член на семейството – Хейли Коупланд, разказа, че Шон е бил на ваканция със съпругата си Кимбърли и децата им във Франция, за да отпразнуват рожден ден.

Броуди е членувал в бейзболен клуб в родния си град, който публикува негова снимка в профила си във Facebook и изказа съболезнования към "прекрасното семейство".

Линда Казанова

Линда Казанова – на 54 години, от Аньо Тичино, Швейцария. За смъртта й потвърди нейният брат Ивано Казанова. Тя е била на почивка със съпруга си Гийес и е известна в родината си като първата жена експерт по обичаите в Тичино.

Фатима Чарихи

Фатима Чарихи

За смъртта й е информирал нейният син Хамза, като е представил нейн документ за самоличност пред френски медии. "Тя беше първата жертва. Брат ми се опита да я свести, но лекарите ни казаха, че е починала на място." Г-н Чарихи описа майка си като "необикновена" и добави, че е изповядвала истински ислям. 

Емили Шеврие и Хюго са в неизвестност.

Александър Торе, Кристел Нунез и дъщеря им Лу - също в неизвестност.

Етикети: Терор в Ница
21:20 | 16 Октомври 2019 г.

Мръсният въздух е отнел живота на 400 000 души в Е...

21:20 | 16 Октомври 2019 г.
Дълготрайното излагане на замърсен с фини частици въздух е причина за преждевременната смърт на на 412 000 души в Европа през 2...
Борис Джонсън моли за отлагане, ако до 19 октомври не се договори за Брекзит
16:23 | 16 Октомври 2019 г.

Борис Джонсън моли за отлагане, ако до 19 октомври...

16:23 | 16 Октомври 2019 г.
Британският министър по Брекзит Стивън Баркли заяви, че премиерът Борис Джонсън ще поиска отлагане на Брекзит, ако до 19 октомври не се п...
15:20 | 16 Октомври 2019 г.

Атина: За 4 месеца броят на мигрантите в Гърция се...

15:20 | 16 Октомври 2019 г.
Трябва да спазваме човешките права, но едновременно с това да запазим чувството за сигурност на гръцките граждани и държавата, заяви заме...
Мръсният въздух трови стотици хиляди европейци
15:08 | 16 Октомври 2019 г.

Мръсният въздух трови стотици хиляди европейци

15:08 | 16 Октомври 2019 г.
Лошото качество на въздуха през 2016 г. е довело до най-малко 400 000 преждевременни смъртни случаи в Европа, а почти всеки европеец, кой...
Папата предупреди, че преяждането е \
14:43 | 16 Октомври 2019 г.

Папата предупреди, че преяждането е "път на лично ...

14:43 | 16 Октомври 2019 г.
Папата в сряда сравни контраста между 820-те милиона гладуващи хора в света с онези, които превръщат храната в "алея на личното унищ...
В Косово: Премиерът в оставка се отказа от депутатския си мандат
12:49 | 16 Октомври 2019 г.

В Косово: Премиерът в оставка се отказа от депутат...

12:49 | 16 Октомври 2019 г.
Министър-председателят на Косово в оставка Рамуш Харадинай обяви чрез социалните мрежи, че няма да бъде депутат в новия парламент на стра...

Меси с поредна награда

19:10 | 16 Октомври 2019 г. |
Футбол