Нагло нападение в църква - пребиха жестоко петима монаси

Духовниците били открити завързани, със запушени усти и в локви кръв

Източник: Bild

Петима монаси са ранени след жестоко нападение срещу църква в манастирски комплекс край в предградието на Виена - Флоридсдорф. Двама въоръжени са нахлули в църквата, очевидно с намерение за грабеж.

Престъплението се е разиграло около 13:30 часа. Двама мъже са нахлули в църквата и нападнали 68-годишен монах. Първоначално друг духовник се опитал да помогне на своя брат, но той също бил нападнат. Същата съдба сполетяла и други трима, които впоследствие се оказали на мястото на събитието.

Първоначалната версия бе, че единият от нападателите е използвал огнестрелно оръжие, която обаче полицията не потвърждава категорично. Със сигурност двамата нападатели са били въоръжени с железни тръби и са нанесли тежък побой на монасите.

Те били открити около 18 часа, след като един от тях все пак успял да се развърже, да стигне до телефон и да повика помощ. Един от братята в манастира разказа, че те били завързани и със запушени уста. Други пък лежали на земята в локви кръв, като очевидно били ритани и бити с въпросните тръби, съобщава kurier.at.

И петимата са откарани в болница - те са между 56 и 68 години. Най-възрастният от тях е в тежко състояние с травми на главата, а останалите четирима са с по-леки наранявания.

Според vienna.at единият от нападателите е говорил с чужда акцент и бил висок около 1,80 м. Все още се изясняват мотивите за деянието. Със сигурност обаче поне единият нападател и искал пари. 

Вижте още новини от света!

"Доколкото знаем досега, поне един от заподозрените поискал пари и ценности. Точният мотив все още не е известен. Но ние изключваме възможен терористичен мотив", заявиха от полицията.

В момента тече мащабна операция около манастира, като хеликоптер облита района, а на място са елитните спецзвена ВЕГА и "Кобра", които издирват извършителите. Служителите на реда не изключват нападателите още да са на територията около църквата.

В отделен инцидент по-рано в четвъртък катедралата "Св. Стефан" във Виена беше евакуирана след аларма за бомба, но отново бе отворена около час по-късно, след като не бяха намерени експлозиви.

 

Етикети: побой , Виена
22:02 | 18 Септември 2019 г.

Андрей Новаков внесе в ЕП искане за изтегляне на п...

22:02 | 18 Септември 2019 г.
Евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков е внесъл в Европарламента искане Европейската комисия да изтегли целия пакет "Моб...
16:02 | 18 Септември 2019 г.

Италия разби най-голямата пиратска стрийминг телев...

16:02 | 18 Септември 2019 г.
Италианските власти заявиха в сряда, че са помогнали за разбиването на "най-голямата" пиратска стрийминг телевизионна мрежа с п...
14:59 | 18 Септември 2019 г.

Учебен самолет на испанските ВВС се разби в морето

14:59 | 18 Септември 2019 г.
Самолет на испанските ВВС се е разбил в морето в лагуната Мар Менор близо до град Мурсия, информира за инцидента руската агенция "Сп...
14:42 | 18 Септември 2019 г.

Европейският парламент подкрепи отлагането на Брек...

14:42 | 18 Септември 2019 г.
Великобритания може отново да отложи излизането си от Европейския съюз при наличието на сериозни основания, но трябва да запази свободнот...
Пешеходец се опитал да прекара 750 таблетки анаболи през границата
11:39 | 18 Септември 2019 г.

Франция раздава таблетки йод на живеещите до АЕЦ

11:39 | 18 Септември 2019 г.
Франция ще раздаде безплатно таблетки йод на 2,2 милиона души, живеещи в близост до ядрени електроцентрали, пише АФП. Целта е граждан...
5G мрежа
11:07 | 18 Септември 2019 г.

Швейцарците се бунтуват срещу 5G от страх за здрав...

11:07 | 18 Септември 2019 г.
Швейцария е сред първите държави, поръчали изграждането на 5G мрежа за следващо поколение мобилен интернет. Правителството, обаче, се...