Борисов в Мюнхен: Най-лесно е на социалистите да кажат "безплатно", когато някой друг го плаща много тежко

Маркус Зьодер предложи да се организира Икономическа вечер на България в Бавария

Източник: МС

На избирателите послания не им трябват. Аз съм против лозунгите и посланията. Това каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов след срещата си с министър-председателя на Бавария д-р Маркус Зьодер в Мюнхен. Той бе помолен да отправи послание към избирателите преди изборите на 26 май.

"Хората искат сигурност, високи доходи, да виждат развитие. Ние това можем да предложим и го правим в момента“, заяви той.

"Всички други имат лозунги, лозунги, много лозунги. Това обикновено отблъсква, а не привлича“, коментира още предизборната ситуация премиерът.

"За това ние говорим за заводи, фабрики, индустриализация, електроника и инвестиции, което донася високи доходи“, изтъкна Борисов. "Най-лесно е да кажеш, че ще направиш безплатни детски градини и че всичко ще е безплатно“, посочи премиерът.

"Най-лесно им е на социалистите да кажат "безплатно". Да, де, ама безплатното е много тежко платено за други“, допълни Бойко Борисов.

За оставката на Тереза Май Бориков коментира така: "Съжалявам, с Тереза Мей действително работихме много добре всички. Дано не ми се сбъднат най-страшните прогнози, че месеци наред заради Тереза Мей и надеждата, че ще направим Брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните, и другите“, коментира той.

Още новини от света ще намерите тук

"Сега тя ще си тръгне, ще дойде някой друг и ще каже: "било, каквото било, когато имаме 70 и кусур депутати, да си говорим пак“, посочи Борисов. "Няма да бъде коректно и честно“, заяви той.

Бойко Борисов обобщи и отношенията между България и Германия, в частност с Бавария на срещата си с премиера на най-богатата немска провинция д-р Маркус Зьодер в Мюнхен.

"Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции“, каза Борисов в след срещата, която се състоя в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен.

Разговорите между Борисов и Зьодер бяха продължение на успешната и продуктивна среща, която двамата проведоха в София в началото на май. Днес във фокуса на обсъжданията бяха икономиката и инвестициите.

Министър-председателят Маркус Зьодер отбеляза, че е впечатлен от това колко много немски заводи се откриват в България. "Очакваме още по-засилено икономическо сътрудничество. Придаваме голямо значение на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна, и полагаме усилия в тази посока“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Той добави, че за страната ни е от изключителна важност разширяването на присъствието на български продукти на баварския пазар в перспективни сектори като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа промишленост, селското стопанство и др.

"Стремим се да развиваме иновативни производства с висока добавена стойност и да подобряваме възможностите за развитие на технологиите“, каза още премиерът Борисов пред Маркус Зьодер.

Министър-председателят Борисов заяви, че България активно работи за още по-добри условия за привличане на инвеститори, включително чрез реформиране на професионалното образование и подготвянето на квалифицирани кадри, чрез намаляването на административната тежест и развитието на индустриалните зони.

Двамата премиери бяха категорични, че политическият диалог между България и Бавария е интензивен на всички нива и ще продължи полагането на всички необходими усилия за доразвиване на неизползвания потенциал. Маркус Зьодер предложи да се организира Икономическа вечер на България в Бавария, която да е още един израз на отличните отношения между България и Бавария.

13:19 | 15 Юни 2019 г.

Германия ще налива повече пари във войската си

13:19 | 15 Юни 2019 г.
Разходите за отбрана на Германия ще бъдат повишени през следващата година, обеща федералният канцлер Ангела Меркел. "Имаше много...
Гоце Делчев
17:04 | 13 Юни 2019 г.

Бившият премиер на Македония: Гоце Делчев е бил ди...

17:04 | 13 Юни 2019 г.
Бившият премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Люпчо Георгиевски припомни пред Плусинфо, че революционерът Гоце Делчев е бил директор и учител в б...
11:54 | 13 Юни 2019 г.

Закон в ЕС задължава електрическите автомобили да ...

11:54 | 13 Юни 2019 г.
От 1 юли в Европейския съюз влиза в сила закон, който задължава електрическите превозни средства да издават звук при движение. Тази мярка...
16:04 | 12 Юни 2019 г.

Бивш футболен треньор бе осъден на 24 години затво...

16:04 | 12 Юни 2019 г.
Бившият футболен треньор Боб Хигинс бе осъден на 24 години и три месеца затвор във Върховния съд в Уинчестър за сексуален тормоз на млади...
Това ли е краят на света! Градушка с големина на ябълка, торнадо и сняг в Европа (Снимки и Видео)
13:54 | 12 Юни 2019 г.

Това ли е краят на света! Градушка с големина на я...

13:54 | 12 Юни 2019 г.
Времето навярно е полудяло! Огромни ледени късове с големина на ябълки валят от небето, торнадо и сняг паднаха в Европа въ...
13:19 | 12 Юни 2019 г.

Градушка с големината на портокали бомбардира Слов...

13:19 | 12 Юни 2019 г.
Невиждана градушка с големината на портокали удари южните части на Словения, нанасяйки сериозни щети. По данни на Словенския център з...