Нова версия: Намерена е главата на камикадзе, взривил метровлака?

За 14 загинали съобщават местни медии

взрив в метрото в Санкт-Петербург
Източник: Фонтанка.ру

Разследващите на взрива и спецслужбите на Русия разглеждат версията, че атентаторът в петербургското метро вероятно е камикадзе и е бил в центъра на експлозията, разтърсила родния град на руския президент в момент, когато самият Путин е там на посещение, съобщи Газета.ру.

По-рано бе разпространен фотос на откъсната от тялото глава, за която се предполага, че е на предполагаемия извършител на терористичния акт, като се смята, че кадърът е от епицентъра на взрива. По-късно снимката е била свалена. Източникът на медията от спецслужбите не изключва да става въпрос за камикадзе от района на Кавказ. От Националния антитерористичен комитет засега не потвърждават достоверността на снимката, както и версията за камикадзе.

Местен сайт от Петербург пък твърди, че жертвите на взрива, проехтял в 14.40 местно време в метрото, са вече 14. Информацията е на Фонтанка.ру, като същевременно официалното потвърждение е за 10 загинали.

Твърди се, че вече са разпознати някои от загиналите - 21-годишно момиче, издъхнало в Мариинската болница. Младеж на 20 години е друга от жертвите. Освен руснаци, сред загиналите има и арменци.

Жителите на окървавения Петербург се стичат с цветя и свещи пред входа на метрото на станция "Сенная площад", а московчани изразяват съпричастността си, като полагат цветя на мемориала на града-герой Ленинград в руската столица.

Шестима от ранените са в тежко състояние, а травмите са сериозни и заради металните топчета и гайки, вградени в самоделката, които са имали за цел да нанесат още по-тежки рани. Есплозията е ударила третия вагон от композицията, но от силата на ударната вълна са били разтърсени всички останали.

Междувременно властите похвалиха реакцията на машиниста на влака, който не е спрял в тунела след експлозията, а е продължил до следващата станция.

Действията му са предотвратили повече жертви и са помогнали за по-бързото евакуиране на хората и извозване на пострадалите, съобщи "Първи канал" на руската телевизия.

Заради задръстванията в центъра много шофьори, в това число и таксиметрови компании, безплатно са извозвали ленинградчани от мястото на трагедията. Училищата и детските градини утре ще работят, но родителите могат по своя преценка да оставят децата си у дома.

В Санкт-Петербург е обявен тридневен траур в памет на жертвите на терористичния акт.

06:50 | 15 Април 2019 г.

В Япония: Купоните за водка събориха Съветския съю...

06:50 | 15 Април 2019 г.
Японски журналист обяви "сухия режим" на т. нар. "перестройка" при генсека Михаил Горбачов за една от причините за ра...
12:44 | 11 Април 2019 г.

Покъртително! Откриха 4 деца, оставени да живеят в...

12:44 | 11 Април 2019 г.
На ужасяваща гледка се натъкнаха руските власти в апартамент в едно от предградията на Москва – Митишчи. Четири деца, които живеят ...
15:35 | 02 Април 2019 г.

Експлозия във военна академия в Русия, има ранени

15:35 | 02 Април 2019 г.
Експлозия в една от най-големите военни академии в Русия. Взривът е избухнал около 13:30 часа местно време във Военно-космическата академ...
12:06 | 28 Март 2019 г.

Ето шампиона по шамари на Русия (ВИДЕО)

12:06 | 28 Март 2019 г.
Сибирякът Василий Камоцкий е новият шампион на Русия по мъжки шамари, провел се в Красноярск в рамките на фестивала по културизъм „...
14:51 | 23 Март 2019 г.

Комунистите в Русия излязоха на протест срещу поск...

14:51 | 23 Март 2019 г.
Развели червени знамена със сърп и чук хиляди поддръжници на Комунистическата партия на Русия излязоха на протест в центъра на Москва и в...
08:39 | 22 Март 2019 г.

Атака с граната срещу руското консулство в Атина

08:39 | 22 Март 2019 г.
Под тревога се събуди руското консулство рано тази сутрин. Неизвестни хвърлиха граната в двора на консулството, което се намира в предгра...

гледай на живо

23.04.2019
 • в момента
  Светски новини
 • 15:30
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини
 • 16:10
  Социална мрежа