Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния

Новогодишното послание на президента бе излъчено в Източна Русия 9 ч. преди да бъде в московския ефир

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание
Източник: РИА Новости

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание

Руският президент Владимир Путин пожела на руснаците важни позитивни промени и им благодари за вярата им в Русия в новогодишното си телевизионно обръщение.

Традиционното изказване на държавния глава бе излъчено в ефира на телевизиите в най-източната част на страната, където новата 2018 година настъпи 9 ч. преди да бъдат отброени последните сегунди на 2017-та в Москва, предава ТАСС.

"Нова година е преди всичко семеен празник у нас. Ние го отбелязваме, както е било в детството ни: с подаръци и изненади, със специална топлота, с очакване за важни промени. И те със сигурност ще се случат в нашите животи, ако всеки от нас винаги помни своите родители, грижи се за тях, цени всяка минута, прекарана с тях.

Трябва да се опитваме да разбираме повече своите деца, техните стремежи и мечти, да поддържаме тези, които са винаги с нас, които се нуждаят от нашето присъствие и душевна щедрост“, заяви Путин.

В последните часове преди изтичането на текущата година, руският президент призова всички "да си кажат един на друг най-съкровените думи, да си простят грешките, обидите, да се прегърнат, да се обяснят в любов и да сгреят ближния си с грижа и внимание“.

"Нека през новата година в живота на всеки човек, всяко семейство, да се случат промени към добро, всички да са здрави, да се раждат деца и те да ни радват“, пожела той. "Искам да ви благодаря сърдечно за вярата в себе си и в нашата страна, за труда и неговите резултати. Нека доверието и разбирателството да ни съпътстват винаги“, добави Путин.

Руският президент поздрави отделно и "тези, които в момента работят, изпълняват военния или професионалния си дълг, дежурят в болниците, управляват самолет или влак“.

"Ние сме заедно в тази прекрасна новогодишна нощ. Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Сплотеността, приятелството и безкористната любов към Русия умножават нашите сили за достойни постъпки и високи постижения“, подчерта Путин.

"Където и да се намираме – край семейната софра, във весела компания или на празничните улици – нас ни обединява приповдигнатото новогодишно настроение, а съвременните технологии ни позволяват да споделим чувствата си с най-скъпите си хора, които могат да се намират на стотици, дори хиляди, километри“, отбеляза още руският президент.

Той пожела на гражданите на всички страни успехи и благополучие, а "на нашата любима и единствена Русия – мир и разцвет“.

Етикети: Владимир Путин
07:56 | 14 Декември 2018 г.

Туск: ЕС удължи единодушно икономическите санкции ...

07:56 | 14 Декември 2018 г.
Лидерите на Европейски съюз удължиха наказателните икономически санкции срещу Русия за още шест месеца, на фона на засиленото напрежение ...
14:59 | 13 Декември 2018 г.

Ердоган: Започваме наземната част на Турски поток

14:59 | 13 Декември 2018 г.
Турция започва изграждането на наземната част на газопровода "Турски поток" на територията на републиката. Това бе обявено от п...
16:25 | 10 Декември 2018 г.

Русия осъди най-масовия сериен убиец в историята с...

16:25 | 10 Декември 2018 г.
Руски съд намери за виновен за още 60 убийства бивш полицай, който вече излежава доживотна присъда за убийството на 22 жени, съобщава &qu...
Европейски парламент
12:47 | 01 Декември 2018 г.

Европарламентът иска скъсване на споразумението за...

12:47 | 01 Декември 2018 г.
Европейският парламент предлага да бъде преустановено действието на Споразумението за партньорство и сътрудничество с Русия и да се преми...
19:00 | 29 Ноември 2018 г.

Последно: Тръмп отмени срещата с Путин в Буенос Ай...

19:00 | 29 Ноември 2018 г.
Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин, която трябваше да се проведе в кулоарите...
МВнР: Задържаният моряк в Керченския пролив е с български корени, но няма българско гражданство
15:10 | 29 Ноември 2018 г.

МВнР: Задържаният моряк в Керченския проток е с б...

15:10 | 29 Ноември 2018 г.
Министерството на външните работи на Република България още вчера бе уведомено, че украински гражданин от български произход на служба в ...

гледай на живо

14.12.2018
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини