Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния

Новогодишното послание на президента бе излъчено в Източна Русия 9 ч. преди да бъде в московския ефир

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание
Източник: РИА Новости

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание

Руският президент Владимир Путин пожела на руснаците важни позитивни промени и им благодари за вярата им в Русия в новогодишното си телевизионно обръщение.

Традиционното изказване на държавния глава бе излъчено в ефира на телевизиите в най-източната част на страната, където новата 2018 година настъпи 9 ч. преди да бъдат отброени последните сегунди на 2017-та в Москва, предава ТАСС.

"Нова година е преди всичко семеен празник у нас. Ние го отбелязваме, както е било в детството ни: с подаръци и изненади, със специална топлота, с очакване за важни промени. И те със сигурност ще се случат в нашите животи, ако всеки от нас винаги помни своите родители, грижи се за тях, цени всяка минута, прекарана с тях.

Трябва да се опитваме да разбираме повече своите деца, техните стремежи и мечти, да поддържаме тези, които са винаги с нас, които се нуждаят от нашето присъствие и душевна щедрост“, заяви Путин.

В последните часове преди изтичането на текущата година, руският президент призова всички "да си кажат един на друг най-съкровените думи, да си простят грешките, обидите, да се прегърнат, да се обяснят в любов и да сгреят ближния си с грижа и внимание“.

"Нека през новата година в живота на всеки човек, всяко семейство, да се случат промени към добро, всички да са здрави, да се раждат деца и те да ни радват“, пожела той. "Искам да ви благодаря сърдечно за вярата в себе си и в нашата страна, за труда и неговите резултати. Нека доверието и разбирателството да ни съпътстват винаги“, добави Путин.

Руският президент поздрави отделно и "тези, които в момента работят, изпълняват военния или професионалния си дълг, дежурят в болниците, управляват самолет или влак“.

"Ние сме заедно в тази прекрасна новогодишна нощ. Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Сплотеността, приятелството и безкористната любов към Русия умножават нашите сили за достойни постъпки и високи постижения“, подчерта Путин.

"Където и да се намираме – край семейната софра, във весела компания или на празничните улици – нас ни обединява приповдигнатото новогодишно настроение, а съвременните технологии ни позволяват да споделим чувствата си с най-скъпите си хора, които могат да се намират на стотици, дори хиляди, километри“, отбеляза още руският президент.

Той пожела на гражданите на всички страни успехи и благополучие, а "на нашата любима и единствена Русия – мир и разцвет“.

Етикети: Владимир Путин
Портън Даун, секретна британска лаборатория
17:59 | 21 Март 2018 г.

Русия: Великобритания провежда експерименти с хими...

17:59 | 21 Март 2018 г.
Във Великобритания се провеждат експерименти с химическо оръжие, заяви началникът на руските военни части за радиационна, химическа и био...
Русия: Великобритания или стои зад отравянето на Сергей Скрипал
14:39 | 21 Март 2018 г.

Русия: Великобритания или стои зад отравянето на С...

14:39 | 21 Март 2018 г.
Директорът на отдела на МВнР на Русия по въпросите, свързани с неразпространяването и контрола над въоръжението, Владимир Ермаков заяви, ...
Пентагонът призна, че е безсилен срещу новите ракети на Путин
07:48 | 21 Март 2018 г.

Пентагонът призна, че е безсилен срещу новите раке...

07:48 | 21 Март 2018 г.
САЩ няма как да противодействат на свръхзвуковите оръжия на Русия, призна председателят на стратегическо командване на американските въор...
19:30 | 20 Март 2018 г.

Пететажна жилищна сграда рухна при газов взрив в М...

19:30 | 20 Март 2018 г.
Един човек загина, четирима са ранени и още петима са блокирани под развалините на 5-етажна жилищна сграда в северния руски град Мурманск...
Тръмп и Путин обсъдиха Сирия, Северна Корея и Украйна в телефонен разговор
17:44 | 20 Март 2018 г.

Тръмп се обади на Путин да го поздрави, планират с...

17:44 | 20 Март 2018 г.
Американският президент Доналд Тръмп поздрави Владимир Путин с победата на президентските избори, съобщи Кремъл. Телефонният разговор...
13:56 | 20 Март 2018 г.

Русия размаха пръст на Македония: Присъединяването...

13:56 | 20 Март 2018 г.
Русия предупреди Македония, че евентуалното ѝ влизане в НАТО ще доведе до негативни последици за страната. Това е станало по време на сре...

гледай на живо

21.03.2018
  • в момента
    Денят на живо
  • 23:30
    Патарински LIVE