Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния

Новогодишното послание на президента бе излъчено в Източна Русия 9 ч. преди да бъде в московския ефир

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание
Източник: РИА Новости

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание

Руският президент Владимир Путин пожела на руснаците важни позитивни промени и им благодари за вярата им в Русия в новогодишното си телевизионно обръщение.

Традиционното изказване на държавния глава бе излъчено в ефира на телевизиите в най-източната част на страната, където новата 2018 година настъпи 9 ч. преди да бъдат отброени последните сегунди на 2017-та в Москва, предава ТАСС.

"Нова година е преди всичко семеен празник у нас. Ние го отбелязваме, както е било в детството ни: с подаръци и изненади, със специална топлота, с очакване за важни промени. И те със сигурност ще се случат в нашите животи, ако всеки от нас винаги помни своите родители, грижи се за тях, цени всяка минута, прекарана с тях.

Трябва да се опитваме да разбираме повече своите деца, техните стремежи и мечти, да поддържаме тези, които са винаги с нас, които се нуждаят от нашето присъствие и душевна щедрост“, заяви Путин.

В последните часове преди изтичането на текущата година, руският президент призова всички "да си кажат един на друг най-съкровените думи, да си простят грешките, обидите, да се прегърнат, да се обяснят в любов и да сгреят ближния си с грижа и внимание“.

"Нека през новата година в живота на всеки човек, всяко семейство, да се случат промени към добро, всички да са здрави, да се раждат деца и те да ни радват“, пожела той. "Искам да ви благодаря сърдечно за вярата в себе си и в нашата страна, за труда и неговите резултати. Нека доверието и разбирателството да ни съпътстват винаги“, добави Путин.

Руският президент поздрави отделно и "тези, които в момента работят, изпълняват военния или професионалния си дълг, дежурят в болниците, управляват самолет или влак“.

"Ние сме заедно в тази прекрасна новогодишна нощ. Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Сплотеността, приятелството и безкористната любов към Русия умножават нашите сили за достойни постъпки и високи постижения“, подчерта Путин.

"Където и да се намираме – край семейната софра, във весела компания или на празничните улици – нас ни обединява приповдигнатото новогодишно настроение, а съвременните технологии ни позволяват да споделим чувствата си с най-скъпите си хора, които могат да се намират на стотици, дори хиляди, километри“, отбеляза още руският президент.

Той пожела на гражданите на всички страни успехи и благополучие, а "на нашата любима и единствена Русия – мир и разцвет“.

Етикети: Владимир Путин
Путин сравни комунизма с християнството, а мавзолея на Ленин - с почитта към светците
13:56 | 14 Януари 2018 г.

Путин сравни комунизма с християнството, а мавзоле...

13:56 | 14 Януари 2018 г.
Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а поставянето на Владимир Ленин в мавзолей - с почитта към мощите на ...
Путин: Русия и Турция спират разпространението на тероризма в Близкия Изток
20:49 | 30 Декември 2017 г.

Путин: Русия и Турция спират разпространението на ...

20:49 | 30 Декември 2017 г.
Русия и Турция са създали условия за започването на политически процес за разрешаването на сирийския конфликт. Работейки в близко съ...
17:38 | 30 Декември 2017 г.

"Ислямска държава" пое отговорност за взрива в Сан...

17:38 | 30 Декември 2017 г.
Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за бомбения взрив в супермаркет в руския град Санкт Петербург, предаде Reuters....
10:03 | 29 Декември 2017 г.

Автобус се вряза в чакащите на спирка край московс...

10:03 | 29 Декември 2017 г.
Двама души са загинали по предварителни данни след като автобус се вряза в чакащите на спирка край метро "Сходненская"...
Путин обяви взрива в Санкт Петербург за терористичен акт
11:05 | 28 Декември 2017 г.

Путин обяви взрива в Санкт Петербург за терористич...

11:05 | 28 Декември 2017 г.
Руският президент Владимир Путин определи като терористичен акт взрива, който избухна вчера в супермаркет в Санкт Петербург. На среща...
Взрив в Санкт Петербург - 10 души са ранени
20:01 | 27 Декември 2017 г.

Взрив в Санкт Петербург - 10 души са ранени

20:01 | 27 Декември 2017 г.
Десет души са пострадали при експлозия в магазин в Санкт Петербург. 70 души са евакуирани. По предварителни данни експлозията е стана...

гледай на живо

17.01.2018
 • в момента
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо
 • 13:45
  Телемаркет
 • 14:00
  Новини