Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния

Новогодишното послание на президента бе излъчено в Източна Русия 9 ч. преди да бъде в московския ефир

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание
Източник: РИА Новости

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание

Руският президент Владимир Путин пожела на руснаците важни позитивни промени и им благодари за вярата им в Русия в новогодишното си телевизионно обръщение.

Традиционното изказване на държавния глава бе излъчено в ефира на телевизиите в най-източната част на страната, където новата 2018 година настъпи 9 ч. преди да бъдат отброени последните сегунди на 2017-та в Москва, предава ТАСС.

"Нова година е преди всичко семеен празник у нас. Ние го отбелязваме, както е било в детството ни: с подаръци и изненади, със специална топлота, с очакване за важни промени. И те със сигурност ще се случат в нашите животи, ако всеки от нас винаги помни своите родители, грижи се за тях, цени всяка минута, прекарана с тях.

Трябва да се опитваме да разбираме повече своите деца, техните стремежи и мечти, да поддържаме тези, които са винаги с нас, които се нуждаят от нашето присъствие и душевна щедрост“, заяви Путин.

В последните часове преди изтичането на текущата година, руският президент призова всички "да си кажат един на друг най-съкровените думи, да си простят грешките, обидите, да се прегърнат, да се обяснят в любов и да сгреят ближния си с грижа и внимание“.

"Нека през новата година в живота на всеки човек, всяко семейство, да се случат промени към добро, всички да са здрави, да се раждат деца и те да ни радват“, пожела той. "Искам да ви благодаря сърдечно за вярата в себе си и в нашата страна, за труда и неговите резултати. Нека доверието и разбирателството да ни съпътстват винаги“, добави Путин.

Руският президент поздрави отделно и "тези, които в момента работят, изпълняват военния или професионалния си дълг, дежурят в болниците, управляват самолет или влак“.

"Ние сме заедно в тази прекрасна новогодишна нощ. Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Сплотеността, приятелството и безкористната любов към Русия умножават нашите сили за достойни постъпки и високи постижения“, подчерта Путин.

"Където и да се намираме – край семейната софра, във весела компания или на празничните улици – нас ни обединява приповдигнатото новогодишно настроение, а съвременните технологии ни позволяват да споделим чувствата си с най-скъпите си хора, които могат да се намират на стотици, дори хиляди, километри“, отбеляза още руският президент.

Той пожела на гражданите на всички страни успехи и благополучие, а "на нашата любима и единствена Русия – мир и разцвет“.

Етикети: Владимир Путин
Мария Захарова
10:23 | 19 Юни 2018 г.

Захарова се жалва: Русия се отвори напълно към Зап...

10:23 | 19 Юни 2018 г.
След края на Студената война Русия напълно се е отворила към Запада, но в отговор страната е била измамена. Такава позиция изрази говорит...
15:30 | 18 Юни 2018 г.

Европейският съюз удължи с една година санкциите с...

15:30 | 18 Юни 2018 г.
Съветът на Европейския съюз продължи до 23 юни 2019 г. действието на ограничителните мерки в отговор на незаконното анексиране на Крим и ...
20:58 | 16 Юни 2018 г.

Такси се вряза в тълпа в Русия и рани осем души (С...

20:58 | 16 Юни 2018 г.
Такси се вряза в тълпа от фенове на Световната купа в централната част на Москва, ранени са осем души, предаде The Independent. ...
15:25 | 15 Юни 2018 г.

Копърка изпържи клиент с 10 пъти по-тлъста сметка,...

15:25 | 15 Юни 2018 г.
Московски тарикат с такси преметна клиент от Саудитска Арабия, от когото отмъкна 30 000 рубли, с 10 пъти повече от договореното след първ...
09:02 | 10 Юни 2018 г.

След Тръмп и Макрон поиска Русия да се върне в Г-7...

09:02 | 10 Юни 2018 г.
След Доналд Тръмп и френският президент Еманюел Макрон поиска Русия отново да участва на срещите на най-големите страни в света от Г-7. А...
22:19 | 31 Май 2018 г.

НАТО скочи на Русия на двустранната им среща

22:19 | 31 Май 2018 г.
НАТО скочи срещу Русия и я призова да спре със своите „зловредни действия“ срещу Алианса по време на двустранната среща днес....

гледай на живо

22.06.2018
  • в момента