Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния

Новогодишното послание на президента бе излъчено в Източна Русия 9 ч. преди да бъде в московския ефир

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание
Източник: РИА Новости

Путин към руснаците: Всички да си простят, да се обяснят в любов и да сгреят ближния с грижа и внимание

Руският президент Владимир Путин пожела на руснаците важни позитивни промени и им благодари за вярата им в Русия в новогодишното си телевизионно обръщение.

Традиционното изказване на държавния глава бе излъчено в ефира на телевизиите в най-източната част на страната, където новата 2018 година настъпи 9 ч. преди да бъдат отброени последните сегунди на 2017-та в Москва, предава ТАСС.

"Нова година е преди всичко семеен празник у нас. Ние го отбелязваме, както е било в детството ни: с подаръци и изненади, със специална топлота, с очакване за важни промени. И те със сигурност ще се случат в нашите животи, ако всеки от нас винаги помни своите родители, грижи се за тях, цени всяка минута, прекарана с тях.

Трябва да се опитваме да разбираме повече своите деца, техните стремежи и мечти, да поддържаме тези, които са винаги с нас, които се нуждаят от нашето присъствие и душевна щедрост“, заяви Путин.

В последните часове преди изтичането на текущата година, руският президент призова всички "да си кажат един на друг най-съкровените думи, да си простят грешките, обидите, да се прегърнат, да се обяснят в любов и да сгреят ближния си с грижа и внимание“.

"Нека през новата година в живота на всеки човек, всяко семейство, да се случат промени към добро, всички да са здрави, да се раждат деца и те да ни радват“, пожела той. "Искам да ви благодаря сърдечно за вярата в себе си и в нашата страна, за труда и неговите резултати. Нека доверието и разбирателството да ни съпътстват винаги“, добави Путин.

Руският президент поздрави отделно и "тези, които в момента работят, изпълняват военния или професионалния си дълг, дежурят в болниците, управляват самолет или влак“.

"Ние сме заедно в тази прекрасна новогодишна нощ. Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Сплотеността, приятелството и безкористната любов към Русия умножават нашите сили за достойни постъпки и високи постижения“, подчерта Путин.

"Където и да се намираме – край семейната софра, във весела компания или на празничните улици – нас ни обединява приповдигнатото новогодишно настроение, а съвременните технологии ни позволяват да споделим чувствата си с най-скъпите си хора, които могат да се намират на стотици, дори хиляди, километри“, отбеляза още руският президент.

Той пожела на гражданите на всички страни успехи и благополучие, а "на нашата любима и единствена Русия – мир и разцвет“.

Етикети: Владимир Путин
Комунистите на кротък протест в Русия срещу пенсионната реформа
21:53 | 22 Септември 2018 г.

Комунистите на кротък протест в Русия срещу пенсио...

21:53 | 22 Септември 2018 г.
Хиляди излязоха на протест в Москва срещу плановете на правителството да увеличи възрастта за пенсиониране, съобщава Те Ер Те. Демонстрац...
Канцлерът Меркел омеква за санкциите по отношение на Русия
22:06 | 19 Септември 2018 г.

Путин се отчете пред Меркел за планираните действи...

22:06 | 19 Септември 2018 г.
Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, в който са били засегнати проблемите с у...
18:13 | 19 Септември 2018 г.

Гордост на руската авиация се разби край 35-хиляде...

18:13 | 19 Септември 2018 г.
Нов инцидент с руски военен самолет. Този път в самата Русия. Изтребител МиГ-31 се разби в Нижегородска област, Двамата пилоти са усп...
22:49 | 18 Септември 2018 г.

Путин смъмри леко Израел за сваления руски самолет

22:49 | 18 Септември 2018 г.
Операцията на израелските ВВС са предприети в нарушение на суверенитета на Сирия. Това е подчертал държавният глава на Руската федерация ...
11:30 | 18 Септември 2018 г.

Русия официално обвини Израел за сваления самолет,...

11:30 | 18 Септември 2018 г.
Русия официално обвини Израел за изчезването на руския самолет Ил-20 над Средиземно море късно снощи. Москва призна, че машината е свален...
07:16 | 18 Септември 2018 г.

Руски военен самолет изчезна над Средиземно море

07:16 | 18 Септември 2018 г.
Руски военен самолет с 14 души на борда е изчезнал над Средиземно море тази нощ. На 17 септември, около 23 ч. московско време, п...

гледай на живо

23.09.2018
 • в момента
  Имате думата
 • 08:00
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева
 • 09:00
  Пулс
 • 09:30
  "Социална мрежа", избрано