Концерт на Горан Брегович в София, 06.10.2019 г.

Концерт на Горан Брегович в София, 06.10.2019 г.
 - 5
Източник: Канал 3

Концерт на Горан Брегович в София, 06.10.2019 г. - 5

,,Най-доброто от Горан Брегович‘‘ – това бе мотото на концерта на легендарния изпълнител, който зарадва родната публика с едни от най-хитовите си мелодии снощи в зала 1 на НДК.

Горан се появи облечен в бял костюм – негова запазена марка по време на големи концерти. На сцената до него бяха още шестима музиканти от неговия ,,Оркестър за сватби и погребения‘‘ и две от българските народни певици, които от години са част от екипа му. В продължение на два часа той представи както по-нови мелодии, така и добре познати вече песни. След официалната част на подбраните парчета, които представи Брегович, той и музикантите си тръгнаха от сцената, но бързо се върнаха на бис, който продължи 30 минути.

В края на концерта почти всеки един от публиката потанцува под звуците на балканските ритми, а кулминацията на настроението достигна връхната си точка, когато зазвучаха ,,Месечина‘‘ и ,,Калашников‘‘. Българските гласове на народните певици от състава на Брегович пък зарадваха всички в залата с изпълнение на ,,Вечерай, Радо‘‘, а някои късметлии дори успяха да си направят селфи с тях непосредствено след края на музикалния спектакъл.

Концертът в София бе част от голямото есенно турне на 69-годишния музикант, който преди да представи своята програма в столицата, пя също във Велико Търново и Варна. До нови срещи, Горан Брегович!