Безплатни прегледи на хипофизата в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

08:33 | 11 Октомври 2018 г.

Безплатни прегледи на хипофизата в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Безплатни прегледи на хипофизната жлеза започват от днес в университетска болница „Св. Иван Рилски“ в София. Те ще се провеждат всеки вторник и четвъртък  и ще продължат до 13 ноември.

Инициативата е по повод Международния ден за борба със затлъстяването. То е на второ място след тютюнопушенето като причина за преждевременна смърт в света. Освен неправилно хранене и недостатъчно движение, причина за него могат да бъдат и някои заболявания като аденомите на хипофизната жлеза. Те са доброкачествени образувания и представляват 10% от туморите на централната нервна система. Много често зад наднормените килограми,  сексуалната дисфункция при мъжете и невъзможността за забременяване при жените, се крият именно проблеми с функцията на хипофизната жлеза. Причината може да бъде неясна и във всеки един конкретен случай се нуждае от правилно диагностициране и лечение. В Клиниката по неврохирургия се намира Националният референтен център за ендоскопско лечение на хипофизните аденоми. Оборудван е с последно поколение техника, предназначена специално за този вид операции.

Специалисти от Клиниката по неврохирургия в болница „Св. Иван Рилски” ще преглеждат безплатно всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа в кабинет номер 18 на първия етаж. Прегледите са предназначени за хора, които имат симптоми на заболяване на хипофизната жлеза или за такива, които са били диагностицирани и искат да получат второ мнение. За прегледите не се изисква направление от личния лекар, но е необходимо предварително записване на тел. 02/952 37 25 или на място в кабинета.

ТЕЛЕФОН ЗА ЗАПИСВАНЕ: 02/952 37 25


 

гледай на живо

23.05.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини