Продължават протестите срещу скъпите горива

15:09 | 04 Ноември 2018 г.

Продължават протестите срещу скъпите горива

Ямболските шофьори се присъединиха към протестите в страната срещу високите цени на горивата. Над 120 леки коли преминаха в автошествие по централните улици в града.

Протестът срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките гражданска отговорност и намеренията за увеличение на данъчна тежест за собствениците на леки автомобили, беше организиран в социалните мрежи. Близо 200 водачи се събраха на паркинга на една от големите търговски вериги в Ямбол.

В протеста се включиха и водачи на таксиметрови автомобили от града. Очаква се до дни, заради високите цени на горивата, да поскъпнат и цените на таксиметровите услуги.

През последните седмици цената на масовия бензин А95 в Ямбол не пада под 2.40 за литър. Организаторите на автошествието са категорични, че неделният протест в града няма да е последният, ако държавата не предприеме мерки за успокояване скока на цените. Протести срещу цените на горивата днес имаше още и в Благоевград и Пазарджик. Вчера демонстрации се проведоха в Добрич, Стара загора и Монтана

 

 

Етикети: протест , цени , горива

гледай на живо

12.11.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини