Трима са убитите в безогледната стрелба на психопат в центъра на Страсбург

07:50 | 12 Декември 2018 г.

Трима са убитите в безогледната стрелба на психопат в центъра на Страсбург

29-годишен мъж, познат на силите на реда, откри огън с автоматично оръжие по минувачите в центъра на Страсбург, при което поне 3 души загинаха, а десетки други са ранени, 3 или 4 от тях тежко, съобщи министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер.
 
В нощната хайка за убиеца са разгърнати между 460 и 600 полицаи, жандармерия, както и антитерористичните сили на страната. Блокирани са пътища, както и достъпът до магистрала А35, над града летят няколко хеликоптера. Нападателят, който е тежко въоръжен, е избягал от мястото на престрелката в такси, стана ясно след като шофьорът му даде показания. Той потвърди информацията, че престъпникът, който през 2011 г. е осъден на 2 г. затвор, е ранен. Въпросният Шариф тогава е наръгал в лицето със счупена бутилка 16-годишно момче по време на меле в страсбургските хали.
 
От кметството и от вътрешното министерство призоваха гражданите да не излизат навън и да заключат външните врати на домовете си. Изстрелите отекват в 20,15 ч. местно време (21,15 ч. българско време).
 
Екипът на Канал 3, който е в Страсбург, информира по телефона, че е бил блокиран в едно кафене в центъра, от което засега никой не може да излиза навън. Районът е напълно блокиран от полицаи, жандармерия и специалните части. 

гледай на живо

12.11.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини