Продължава разследването на верижната катастрофа край Звъничево

19:30 | 23 Декември 2018 г.

Продължава разследването на верижната катастрофа край Звъничево

Разследването на причините за верижната катастрофа между 11 автомобила край Пазарджик, при която загинаха общо петима души, се води под наблюдението на Окръжната прокуратура в града. Днес беше направен втори оглед на надлеза, между селата Звъничево и Братаница, където стана самия инцидент.

Пътят, на който загинаха петима души край Пазарджик е бил хлъзгав заради заледените водни частици от мъглата. Това твърдят от местния клон на Агенция пътна инфраструктура. Експерти от института по пътна безопасност твърдят, че има няколко нарушения, свързани с поддръжката на надлеза.

Освен, че е бил неопесъчен, по надлеза липсва и осветление, тъй като преди година захранващите кабели били откраднати. Липсва и знак за шофиране с 30 км/ч по време на мъгла.

По данни на МВР, до инцидента се стига, след като 69-годишен водач загубил контрол над „Лада“-та си, в която пътували 60-годишната му съпруга и тяхна позната на 56 години. Колата навлязла в насрещното и се блъснала в микробус. Непосредствено след първия удар водач на друг микробус, също загубил контрол, навлязъл в насрещното и се врязал в лека кола, в която пътували съпрузи от село Братаница. На място загиват двете съпружески двойки от леките автомобили, а по-късно издъхва и 56-годишната пътничка в първата кола. Състоянието на други двама ранени е стабилно. Със случая се занимава Окръжна прокуратура-Пазарджик.

 

 

гледай на живо

14.11.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини