По разпореждане на Цветан Василев над 2 млн.лв. раздадени в подаръчни торбички

16:20 | 13 Януари 2019 г.

По разпореждане на Цветан Василев над 2 млн.лв. раздадени в подаръчни торбички

Спецсъдът остави в ареста петимата свидетели в банковата афера КТБ, които са обвинени за пране на пари. Разследването е установило, че 2,5 млн. лева от КТБ са били раздадени в книжни подаръчни торбички.

На петимата задържани – Красимир Зарев, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Васил Шуманов и Никола Киров, са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група с цел пране на пари.

Според обвинението, арестуваните са действали по поръчка на организираната престъпна група, отговорна за източването на КТБ. Сумата, за която са обвинени, е 2,5 млн. лева. Милионите били присвоени от банката чрез фиктивни кредити и след това раздадени като бонуси от черната каса на укриващия се от българското правосъдие банкер – Цветан Василев.

Вижте още новини от България и света 

Прокурорите по делото посочиха, че обвиняемите са свързани с търговски дружества, които са получавали необезпечен кредити от КТБ за десетки милиони левове. Оказа се, че задържаните лица са били и чести гости на банкера беглец в Белград, което е видно от справки на „Гранична полиция“.

гледай на живо

14.11.2019
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини
 • 10:15
  Парламентът на живо
 • 11:00
  Новини