Бизнес новини по Канал 3 на 14.03.2019

20:00 | 14 Март 2019 г.

Бизнес новини по Канал 3 на 14.03.2019

Ще видим ли за последно Webit festival  в София през 2019 г.? Възможно е, след като големи градове от цяла Европа като Амстердам, Париж, Лондон, Мадрид, Виена и Брюксел, заедно с Тел Авив се състезават за домакинство на форума през 2020-а. Така България ще посрещне световния технологичен за последен път.  Над 10 000 посетители от 110 държави   се очакват в столицата на 14 и 15 май, този път в НДК. 

Федералната прокуратура в САЩ стартира наказателно разследване срещу Facebook. Обект на проверката са сделки за споделяне на данни между социалната мрежа и производители на мобилни устройства като Apple, Amazon и Microsoft. Според разследващите социалната мрежа е позволила на тези компании да получат достъп до списъците с приятелите, контактите, а понякога дори и до персоналните съобщения на потребители. Тази практика се е извършвала и без знанието на хората, твърди изданието Бизнес инсайдър.

Нуundаі мoжe дa затвори нaй-cтapaтa cи фaбpикa в Kитaй. Плановете на авто поризводителя  зa закриване на базата идват след лоши резултати и ниски пpoдaжби. Южнoĸopeйcĸият aвтoмoбилeн пpoизвoдитeл, ĸoйтo зaeднo c Кіа бeшe №3 в Kитaй дo 2016 г., вече е в много по неизгодна ситуация. Нуundаі заедно с Кіа ce cблъcĸвaт c гoлeми pиcĸoвe oт зaбaвянeтo нa индycтpиятa, a двете компании вeчe ce бopят и c ĸoнĸypeнциятa oт Kитaй и глoбaлнитe лидepи нa нaй-гoлeмия aвтoмoбилeн пaзap в cвeтa.

Грешка GPS системата заплашва с транспортен хаос целия свят този април. За срив на данните от предавателната мрежа на 6 април съобщава "Дейли мейл". Причината за паниката е нулирането на датите в системата за глобално позициониране, което се случва веднъж на 19,7 г. или 1024 седмици. Отчитането на времето в GPS-ите не може да надхвърля този период и след като той изтече "часовникът" се нулира. Проблемът наподобява този в края на 1999 г., когато светът очакваше масови компютърни сривове заради преминаването на датата към 1 януари 2000 г. 

Робот с изкуствен интелект взе интервю на известен китайски тв водещ. Умната машина носеща името Ксиао Бай е асистент – репортер на медията, с редкия шанс да направи видео материал за звездата на China Media Group – Бай Ян Сон.

 

 

Етикети: бизнес новини

гледай на живо

27.05.2019
 • в момента
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  "Холивуд" с Ивелина Кунчева