Бизнес новини на Канал 3 на 19.03.2019

19:51 | 19 Март 2019 г.

Бизнес новини на Канал 3 на 19.03.2019

Българи спечелиха злато и половин милион долара на световното гейминг първенство в Китай

Българи спечелиха злато и половин милион долара на световното гейминг първенство в Китай. Отборът Windigo, съставен само от родни момчета, спечелиха световната титла по Counter-Strike World Electronics Sports. Това е вторият подобен успех за геймъри от страната ни след като през 2017-а година българи заработиха и 2 милиона долара от световния шампионат по Дота 2.

Furla отказа на инвеститорите и остава семеен бизнес

Furla отказа на инвеститорите и остава семеен бизнес. Италианският производител на чанти и аксесоари планира да продължи да продава самостоятелно, въпреки огромния италиански и чуждестранен интерес, заяви председателят и най-големият акционер в компанията за "Ройтерс". Фамилия Furlanetto, която е основала марката преди почти един век и все още притежава изцяло компанията, удвои приходите си през последните четири години до 513 млн. евро. 

Свалиха от поста му шефа на "Уорнър брос" заради секс скандал

Свалиха от поста му шефа на "Уорнър брос" заради секс скандал. Изпълнителният директор на едно от най-големите филмови студиа  Кевин Циджихара е и най-високопоставеният мениджър, който става жертва на обвинения в сексуални посегателства. Ръководителят на администрацията на "Уорнър" Джон Станкей обяви рокадата. Според Станкей свалянето на Цуджихара е най-доброто за студиото. 

Boeing тестват приземените 737 Max 8, но само между фабриките си

Boeing тестват приземените 737 Max 8, но само между фабриките си. Компанията провежда изпитанията на машините, които са със забрана за летене от гражданската авиация в целия свят, с цел да проверят как работят и дават ли грешки. А за това се разбраq след като бдителни граждани уловиха на видео фаталната разработка във въздуха. Така на "Боинг" се наложи спешно да поясни публично къде и защо летят забранените машини.

Робот паркира колите на летището в Лион

Робот паркира колите на летището във френския град Лион. Машината с името Стан помага за реда на аеропорта "Сент-Екзюпери", като част от първата в света автоматизирана система за паркиране. Тествани от юни миналата година, 4 броя от роботите вече действат на територията на лионското летище, на което има място за 500 автомобила. 

Етикети: Бизнес новини

гледай на живо

26.06.2019
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини