Нова червена зона за паркиране в София до 2035 година

11:05 | 27 Юни 2019 г.

Нова червена зона за паркиране в София до 2035 година

Нова, червена, зона за паркиране в идеалния център на София и двойно поскъпване на сегашната синя зона. Това са част от мерките, заложени в плана за устойчива градска мобилност, който днес Столичният общински съвет трябва да гласува.

Според плана, зоната за паркиране трябва да обхване района от бул. "В. Левски" през бул. "Ал. Дондуков" до бул. "Витоша", оттам през ул. "Алабин" и по ул. "Граф Игнатиев" - обратно до "В. Левски". Там ще може да се спира само до 1 час, паркирането ще е най-скъпо, но не е ясно колко.

Сред мерките е и поскъпване на цената за паркиране в синята зона с 50%, тоест по 3 лв. на час. Планира се тя да се разшири за сметка на сегашната зелена зона, а тя от своя страна също да обхване нови територии. Разширяването на синята зона ще е към Докторската градина и по улиците северно от "Дондуков".

По информация на 24 часа стратегическият документ е с хоризонт до 2035 г  Целта на стратегията е да се намалят пътуванията с лични коли, да се ползва градски транспорт, велосипед или да се ходи пеша.

 

гледай на живо

28.02.2020
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини