"Денят на живо с Наделина Анева" на 08.11.2019 г.: Гости проф. Димитър Луджев и Велислава Дърева

18:25 | 08 Ноември 2019 г.

"Денят на живо с Наделина Анева" на 08.11.2019 г.: Гости проф. Димитър Луджев и Велислава Дърева

В предаването "Денят на живо с Наделина Анева" на гости бяха проф. Димитър Луджев, историк и бивш вицепремиер и Велислава Дърева, журналист и документалист. Вижте какво казаха те по темата "Свалянето на Тодор Живков ли постави началото на прехода?".

"Тодор Живков е диктатор. Намерението бе да се извърши контролирана либерализация. Говореха за правова държава, но казваха, че социализма няма алтернатива. Със създаването на СДС говорехме за смяна. С акта на 10 ноември се отключи грандиозен ревюлюционен процес". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" проф. Димитър Луджев, историк и бивш вицепремиер.

"Демокрацията е трансформация, а не революция. 10 ноември беше неизбежен. Процесите бяха тръгнали още от перестройката и падането на берлинската стена. Беше на принципа на доминото, но окъснелите дисиденти колкото и да говорят, че нямало могъщо дисидентско движение, колкото сме били толкова. Като не са имали кураж да се присъединят, да не се правят на герои". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" Велислава Дърева, журналист и документалист.

 

 
Етикети: Денят на живо

гледай на живо

22.11.2019
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин