Природозащитници протестираха в защита на местността Карадере

12:34 | 17 Юни 2016 г.

Природозащитници протестираха в защита на местността Карадере

Природозащитници протестираха в защита на местността Карадере. Повод за демонстрацията е приемането на нов устройствен план на община Бяла. Същевременно заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че ще препоръчат на местните власти да наложат забрана за строителство до приемането на нов план на общината за срок от две години.

Според протестиращите плажът Карадере е застрашен от застрояване. Това ще стане възможно като министерството одобри заданието за нов общ устройствен план на община Бяла.

И докато хората протестираха пред  Министерството на регионалното развитие и благоустройството, вътре заместник-министър Николай Нанков се учуди от протеста, тъй като именно той е създател на концепцията за така наречените екоплажове. И обяви, че заплаха за Кара дере няма.

Николай Нанков каза още, че единствената гаранция за защита на обществения интерес, включително и на интереса на хората, които протестират, е възлагането на общ устройствен план, неразделна част от който е и екологична оценка.

гледай на живо

29.01.2020
  • в момента