Влезте в час: Най-модерните прически за Пролет 2015 (СНИМКИ)

Влезте в час: Най-модерните прически за Пролет 2015 (СНИМКИ)

Ако имате нужда от рестарт тази пролет – най-добрият вариант е да започнете с косата! Някои от най-актуалните прически за сезона са изключително приятни, а най-хубавото е, че може да ги направите и в домашни условия без да имате магьоснически способности с пресата и сешоара. 

Някои от най-актуалните дизайнери показаха в пролетните си колекции, че залагат на спуснатите коси. Valentino, Chloe, Ana Sui, Emilio Pucci в един глас зоват: бъдете BOHO! Дълги коси, пуснати свободно по раменете, с небрежни и едва доловими вълни – така изглеждат красавиците на котешката пътечка от Милано до Токио. 

Наложи се и визията с конска опашка. Прическата може да се направи в разнообразни варианти, но дизайнерите тази пролет предпочитат ниската опашка. Интересни модели кокове също излизат на мода. Обемни, небрежни, дори и такива повлияни от японската традиционна прическа. 

 

Друг тренд, който си струва да отбележим отново са сплетените коси. Те едва ли някога ще излязат от мода, но коафьорите стават все по-креативни. Giorgio Armani, Jeremy Scott, Vera Wang и Michael Kors предложиха иновативни версии на класиката.

Ако разгледате няколко снимки на певици на фадо и танцьорки на фламенко…или картините на Фрида Кало, ще разберете какво имат предвид Dolce&Gabbana с всички аксесоари, които са прикрепили в косите на моделите от последните си колекции.

Мокрият ефект изглежда много смущаващо на пръв поглед, но със сигурност ще се обръщат след вас, ако опитате визията, предложена от Calvin Klein. 

Не са за изпускане и красивите аксесоари за коса, които ще бъдат модерни през пролетта и лятото. Едно от най-оргигиналните предложения е на Fendi:

Семплите шноли на Celine също са прекрасно допълнение за визията.